viroza in CR (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

PC Baby -> viroza in CR (14.1.2011 12:57:01)

Biža se datum mojega CR (10 dni) jaz pa vlečem eno virozo, al prehlad al karkoli že (grlo, kašelj, nos...) in mi čajčki ipd. nič ne pomagajo. G pravi, da zna bit to velik problem, če se čisto ne pozdravim, ker že zaradi malo kapljic iz nosu prestavljajo operacije, ne pa če krehaš kot  osel.

Ne vem več kaj naj naredim. probala sem že vse živo, od sleza, do smrekovih vršičkov, mleko z medom, čaj z medom, veliko tekočine, Pantol.... Malo me že skrbi...

Anonimen -> RE: viroza in CR (14.1.2011 13:00:44)

ja kaj točno bi se pa lahko zgodilo?

mate0ja -> RE: viroza in CR (14.1.2011 13:17:01)

A lahko CR prestavijo v obdobje, ko boš zdrava? Mislim, da ne otrok mora in če ne drugača s CR. Operacije delajo tudi na bolnih, prehlajenih (pomisli na tiste iz prometnih nesreč, nezgod ...).

Seveda pa delaj čim več na tem, da se pozdraviš. Mogoče še kake inhalacije vključi. Sicer pa bi mogoče zate isto veljajo kot je pediatrinja pred kratkim rekla za mojo hčerkico (kar nekaj časa je kašljala in smrkala). Priporočala je, da gremo na enodnevni izlet na morje. In ne vem ali je res pomagalo ali bi se tudi sicer pozdravila, v dveh dneh je bl čist dobra.

hubi -> RE: viroza in CR (14.1.2011 14:38:51)

Ni panike, jaz sem pristala na porodni mizi s 39 vročine, nameravala roditi, ob 8 uri  vzela še antibiotik (ki sem ga jemala že cel teden), pol so me pa pod nujno dali na cr. In vsi smo prišli skozi brez ene reči.

eva1 -> RE: viroza in CR (14.1.2011 17:13:06)

Če gre za nujno operacijo, potem seveda ne glede na vse(bolezen, menstruacija(govorim na splošno)) operirajo, če gre za programsko operacijo pa le to prestavijo če se pojavi bolezen, zaradi možnosti zapletov med anastezijo in težjega okrevanja po njej...tako dače si bolna, predvidevam da če ni nujno boš dobila nov datum...sicer pa pokliči v P pa vprašaj...ampak v globali je tako da če ni nujno prestavijo

Putka -> RE: viroza in CR (14.1.2011 19:12:21)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby
Ne vem več kaj naj naredim. probala sem že vse živo, od sleza, do smrekovih vršičkov, mleko z medom, čaj z medom, veliko tekočine, Pantol.... Malo me že skrbi...
Jaz imam pa čez 6 dni, pa sem se danes z bolečim grlom zbudila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Ti predlagam eno dozo analgetika+dodatki, kak Coldrex ali Daleron ali podobno vzemi, čajčki in zeli očitno niso dovolj. Pa če se ene 2 dni zdaj s kemijo filaš ne bo velik škodilo, itak dobiš v P cel koktejl zdravil. Če bo pomagalo, jaz t svetujem..

PC Baby -> RE: viroza in CR (14.1.2011 19:31:14)

IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

A lahko CR prestavijo v obdobje, ko boš zdrava? Mislim, da ne otrok mora in če ne drugača s CR. Operacije delajo tudi na bolnih, prehlajenih (pomisli na tiste iz prometnih nesreč, nezgod ...).

Gre za to (vsaj G mi je tako rekla), da obstaja večja verjetnost zastoja dihanja in podobnih komplikacij, zato bi v primeru, da bi mi že voda odtekla ali imela popadk,e probali poroditi naravno, kljub temu, da imam miljon kontraindikacij za naravni porod, in če res ne bi šlo (se ne bi odpirala), bi po 20tih urah vseeno naredili CR.

PC Baby -> RE: viroza in CR (14.1.2011 19:31:58)

Aja, pa še ne predstavljam si, da bi po CR (ker se spomnim kako to prve 2-3 dni boli) kašljala, tako kot kašljam zdaj... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Stran: [1]