dieta (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

2ursae -> dieta (9.8.2005 9:41:42)

še enkrat dobro jutro,

malce me skrbi ena stvar - zaradi težav z glukozo (ni še tako hudo, da bi bil nosečniški diabetes)sem že cca mesec in pol na dieti. Od takrat teže ne dobivam več, še več, zadnje dni opažam, da gre moja teža dol..

Z :duda: je sicer vse ok, se pridno redi (ima celo preveč kg za svojo starost - :nosecka:34t, :duda: pa ima 2500 g), sem pa slišala, da hujšanje med nosečnostjo ni priporočljivo.

Ima katera podobno izkušnjo oz. ali ve, če je taka stagnacija teže problematična?
Aja, pa od začetka nosečnosti sem se zredila za 15kg :ups:, kar je v bistvu že več kot dovolj.

pozdravček in hvala :muca:

Pikabu -> dieta (9.8.2005 10:33:37)

Jaz sem v celi nosečnosti pridobila samo 4 kg zaradi diete. Sem se tudi bala, ker sem v bistvu vmes hujšala, da bo kaj narobe, pa je rekla G, da :duda: že pobere, kar rabi. Sicer ti pa kontrolirajo urin, tam ne sme biti ene zadevšne noter (se ne spomnim, katere). Če bo kaj narobe, bodo že vedeli, tako da se nič ne obremenjuj s tem.

urši77 -> dieta (9.8.2005 11:43:23)

Jaz nisem imela prav nobene diete, pa sem pridobila vse skupaj +7kg in če zračunaš vse(otrok, plodovnica, posteljica, povečana maternica, več krvi,...) sem še malo v minusu, me je otroček malo "zajedel".
Nič se ne boj, otrok vzame kar rabi, "na škodi" bo kvečjemu tvoj organizem, otrok sigurno ne!
Se pa do petega mes. nisem zredila niti za kg:)
Zdaj imam še 2t4d do poroda, pa je moja teža ves zadnji mes. na istem:)
Tako kot pravi Pikabu-ne obremenjuj se s tem, pa vesela bodi da je tako, kg gredo lažje gor kot dol:)

LP

Teya -> dieta (9.8.2005 11:54:49)

tudi jaz sem na dieti zaradi sladkorja oz. motene tolerance na glukozo in sem vsakič, ko se nisem nič zredila, bila od G celo pohvaljena :zmeden: ravno tako kot ti, sem se s tem obremenjevala....zdaj, ko sem proti koncu, pa so kg kar udarili na plan...:)-

srečno!

Stran: [1]