Teyla
|
Da malo povem, kaj se je dogajalo z mano. V torek zjutraj sem prišla v P, pa so me poslali kar v triažo, prej pa še CTG. Potem sem čakala skorajda 2h, da so me notri poklicali (dejansko sem že mislila, da so pozabili name in bi šla domov, če ne bi oni imeli vseh dokumentov). Kakorkoli, me sprejme en mlad zdravnik, napiše sprejemnico in me šokira z vprašanjem "Vi boste pri nas ostala, saj to veste?" Meni je vse dol padlo. Jaz pa brez ene same stvari, še mobitel sem doma pustila in sploh nisem mogla sporočit nikomur. Kakorkoli, pregeldal me je, je rekel da sem odprta 1,5cm potem sva šla pa še na ultrazvok. Je rekel, da je vse ok, prej pa je še komentiral, da -citiram "sem jaz ogrožena in ne otrok". Sem rekla "hm, jaz sem pa obratno slišala", on pa "ne ne, otrok je na varnem, vi ste tista ogrožena. V glavnem ob ene 10.30 sem že bila gor na oddelku in klepetala s cimrami. En tehnik je bil ful prijazen, se je še ekstra potrudil, da so mojega poklicali (in ga fajn prestrašli, ker os mu naložili, da mora takoj poklicat nazaj, da je nekaj nujnega z njegovo ženo). Bogi revež. No, v sredo sem prvič videla zdravnico, pa me je kar prestrašla, ko je rekla, da če bodo testi slabši, gremo kar rodit, ker sem že itak dovolj daleč (kar je večina rada kar naprej ponavljala). Kakorkoli, kri so mi vzeli šele v četrtek, ko mi je tudi zdravnica še enrkat naredila ultrazvok. Sicer ful ok zdravnica, ampak kar malce preveč direktna. Nekako gleda, pa komentira nekaj v stilu "tega bo tud treba ven zbezat". wtf? in potem mi reče, da ni mu ni fajn, da ta jetra pa to povzroča slabenje posteljice. In da je moja psoteljica malo slabša, pa plodovnice imam malo. Sem res mislila, da mi umetni popadki sploh ne uidejo. No, potem so bili pa testi ok, pa so rekli, da grem lahko domov. Verjamem pa, da če bi me tisti dan še enrkat pregledala vaginalno, bi zagotovo rekla, da gremo rodit, ker sem se ziher še malo odprla (ponoči me je parkrat kar fajn špikalo), in kot sem opazila pri cimrah-če je bila katera 3cm odprta, je šla kar rodit. Tak da zgleda je to pri njej meja. Zdej se moram že pripravit, da bom 24.ega šla tja kar s torbo, ker pri tej dohtarci nikol ne veš. Z veseljem pa čakam pregled pri svoji G, ker me prav zanima, kaj bo rekla glede na to, da so me v P obdržali 4 dni, ona mi pa ni nič omenila, da se to lahko zgodi.
|