Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 9:09:50
|
|
|
|
cukica
|
Suzy to so popadki,ko boš imela na pet minut in eno uro redne pojdi v porodnišnico,seveda,če ti prej ne odteče voda ali kaj podobnega.Tud pri men se je začelo tako in nato se je le stopnjevalo.Želim ti,da čimprej dobiš svoj zakladek v roke in ,ko bo akcija bomo dihale s teboj.Kar se tiče pa,da se otrok umiri.Pri meni se ni.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 9:11:00
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Popadki začnejo res bolet ko ti voda odteče ali ko ti jo predrejo. Popadkov v križu nimamo vse, na srečo ker so menda hujši. A ja IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Ti kar beleži čas otrdevanja in bodi čim dlje doma-ko bojo eno uro na 5 minut bojo že toliko intenzivni, da jih ne boš falila Tak sem si že sama tud mislila, zato sem pa še kar tu. Se mi zdi boljše da sem doma, kot pa da sem v P. Tam se nimam kam dat , pa tud kaj počet , dokler še ni prave akcije seveda ........
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 9:14:17
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: cukica Suzy to so popadki,ko boš imela na pet minut in eno uro redne pojdi v porodnišnico,seveda,če ti prej ne odteče voda ali kaj podobnega.Tud pri men se je začelo tako in nato se je le stopnjevalo.Želim ti,da čimprej dobiš svoj zakladek v roke in ,ko bo akcija bomo dihale s teboj.Kar se tiče pa,da se otrok umiri.Pri meni se ni. No tako, zgleda da se mi je potem res začelo ...... A tudi pri tebi se ni mali umiril ? Kaj pa potem govorijo So same marje spravljali, ti naši predniki, al kaj ? ......
< Sporočilo je popravil suzy29 -- 27.1.2011 9:25:07 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 9:24:15
|
|
|
|
lil_
|
ojla cveke se spet mal javlam, sam tok pisete, da vs ne uspem prebrat no bom samo sporocila kako smo. v ponedeljek smo mogle v P, ker sem krvavela in ker je bilo drugace vse vredu in tudi kri bp, so nas v torek poslali domov. tko da se spet ze crkljamo doma vsem novim... cestitke za vase soncke ps. keri sporocim ime in priimek, da me doda v skupino na fbju? da boste lahko vidle slikce nasih dveh princes
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 9:32:06
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: lil_ ojla cveke se spet mal javlam, sam tok piset_e, da vs ne uspem prebrat no bom samo sporocila kako smo. v ponedeljek smo mogle v P, ker sem krvavela in ker je bilo drugace vse vredu in tudi kri bp, so nas v torek poslali domov. tko da se spet ze crkljamo doma vsem novim... cestitke za vase soncke ps. keri sporocim ime in priimek, da me doda v skupino na fbju? da boste lahko vidle slikce nasih dveh princes superca! samo da ste ok!! Lil_ mene lahko dodas, mam isti nick, samo z metulcki , se kamuflaziram malo pri nas pa je bla akcija ze na vsezgodaj! Zdaj pa res, nkul vec ne grem spat tak pozno, ker potem nasa pikica spi in spi in mati pa foter se sekirata da ni kaj ok. Vsako ju3 pac ko se zbudim se vlezem na hrbet in cakam da zacne brcat.. tokrat po 1 h NIC! jaz ze cela panicna - valda, da je nekaj narobe.. in tresem trebuh in hodim, in se glasno pogovarjam in jem sladko in NIC!! joj meni se je ze skor skisalo :) no potem pocasi se zacne gospodicna prebujat , sem se kr malo vstrasla ko je bil taki mir zdaj pa rogovili ko zmesana cukica pogresas kaj brce?? suzy ma ni mus za vse isto, eni se umirijo, eni ne.. brez panike
< Sporočilo je popravil Patrisha -- 27.1.2011 9:33:04 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 9:39:48
|
|
|
|
lil_
|
super...dodana
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 9:53:54
|
|
|
|
Patrisha
|
lil_ a se me zdaj spomnis ko sem nasproti tebe sedela v ambulanti?? bozanski sta pikici!!!!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 9:54:48
|
|
|
|
suzy29
|
Kolač s sladko smetano in višnjami ZA TESTO: 250g masla, 200g sladkorja, 4 jajca, 250g moke, 1 pecilni prašek ZA NADEV: 2 kozarca vloženih višenj (370g sadja), 750 ml mleka,2 zavitka praška za puding z okusom vanilije, 100g sladkorja, 600g milerama ZA PRELIV: 2 zavitka DR.Oetker rdečega preliva za torte, 20g sladkorja, 500ml višnjevega soka iz kozarca 1) Segrejte pečico- električno na cca 180*C, na vroč zrak cca 160*C 2) Za testo z mešalnikom pri največji hitrosti umešajte maslo. Postopoma dodajte sladkor. Mešajte, da dobite povezano zmes. Eno za drugim umešajte jajca (vsako mešajte cca pol minute). Zmešajte moko s pecilnim praškom in vse skupaj umešajte pri srednji hitrosti. 3) Biskvit nadevajte na namaščen pekač (30x40 cm) in poravnajte. Pekač postavite v segreto pečico in biskvit pecite cca 30 min. 4) Pekač odstavite na mrežo in počakajte, da se biskvit malo ohladi. 5) Za nadev odcedite višnje: pri tem prihranite 500ml soka za preliv (če je treba, dolijte vodo). Višnje enakomerno razporedite po biskvitu. 6) Iz praška za puding, sladkorja in mleka skuhajte puding po navodilih na zavitku, vendar s tukaj navedenimi sestavinami. V vroč puding umešajte mileram. 7) Zmes pudinga in milerama premažite po višnjah. Pekač ponovno postavite v vročo pečico in kolač pecite pri enaki temperaturi še cca 25 min. Nato izključite pečico in kolač pustite še kakšnih 10 min v njej (naj bo priprta). Nato ga prestavite na mrežo in počakajte, da se ohladi. 8) Preliv pripravite po navodilih na zavitku, in sicer iz preliva za torte, sladkorja in višnjevega soka. Previdno ga razporedite po pudingu in pustite, da se ohladi. Dober tek!!!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 9:56:13
|
|
|
|
tamy82
|
Pozdravček še od mene! No, jaz sem že opravila CTG danes in celo je zaznal neke popadke! No, jaz nisem prav nič čutila, tako da zna, da bo še kar neki časa trajalo do prave akcije Če ne grem prej v P, mam spet CTG čez en teden, torej 3.2. Me je pa kar malo stisnilo, ko mi je G rekla, da so že bili zaznani popadki, jaz bi zdej pa še kar kakšen teden počakala, da bo vsaj v februarju rojen Sej ni nujno, da greš kmalu rodit po tem ko ti CTG zazna popadke? Kakšne so vaše izkušnje? suzy držimo pesti, da bo vse ok! Pa čim bolj hitro, čim manj boleče! lil_ super, da se spet doma caratate! Apetit in kg: jaz pa zdej že več kot en teden opažam, da zjutraj, dopoldne sploh nisem lačna, potem pozno popoldne in zvečer, bi pa pojedla vse kar vidim Tako da ravno obratno kot bi mogla ne No sej zaenkrat sem v mejah normale lepo (kar se kg tiče), sem na +12 in upam, da do poroda kar tako ostane. Sicer ne vem kako hitro bo to šlo dol, ker nisem nič zatečena, tako da so se te kg nabrale predvsem v trebuh seveda, pa malo v boke/rit in joške. Bomo vidli kakšno bo stanje potem Danes moram pa obvezno na en sprehod, ker je zunaj tak lep sonček, da bi mela prav res slabo vest, če bi bila cel dan noter
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:02:23
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Pozdravček še od mene! No, jaz sem že opravila CTG danes in celo je zaznal neke popadke! No, jaz nisem prav nič čutila, tako da zna, da bo še kar neki časa trajalo do prave akcije Če ne grem prej v P, mam spet CTG čez en teden, torej 3.2. Me je pa kar malo stisnilo, ko mi je G rekla, da so že bili zaznani popadki, jaz bi zdej pa še kar kakšen teden počakala, da bo vsaj v februarju rojen Sej ni nujno, da greš kmalu rodit po tem ko ti CTG zazna popadke? Kakšne so vaše izkušnje? Ne ni nujno, da greš kmalu. Men so tudi že pred 14 dnevi na prvem CTG-u pokazali, pa jih tudi jaz nisem čutila. Kot vidiš, pa še vedno tu vidrim IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Danes moram pa obvezno na en sprehod, ker je zunaj tak lep sonček, da bi mela prav res slabo vest, če bi bila cel dan noter Pri nas pa je tako oblačno
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:06:39
|
|
|
|
aktak
|
Nina sem malo na hitro napisala. Svetovna izjava je bila od moje tašče in ne od delavke na CSD. Tam sva rešila v 4 minutah. Brez vprašanj in brez komentarjev. Je bila ful prijazna.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:11:45
|
|
|
|
hayabusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: suzy29 Kaj pa je potem s tem, da se malčki pred porodom umirijo Ni pravilo, moja hči je še na porodni mizi skakala. Sem pa jaz tud mela včeraj paniko. Ko je moj odšel v službo in preden sem šla po tamalo v vrtec se je začelo otrdevanje trebuha, otrok full miren, pritisk dol, cel kup nekih stvari, ki bi lahko ble pa na koncu niso ble znanilo za začetek akcije. Zanimivo je, da ni minlo niti 16mesecev ko sem imela popadke, pa nisem bla ziher al so al ne. Sem pa ponioči spet za dr** spala ker me je vse bolelo - zgleda da sem se spet odpirala. Pa če hodim okrog mam filing da bo otroku glava ven pogledala ker je vse čist doli in mi full pritiska. Oz. če sem pri miru je vse skup v zatišju, če začnem hodit pa kot da bo akcija, bom raje pri miru Glede na to da popoldan nimamo varstva bi blo fajn da dans, jutri ne grem popoldan rodit za jutranjo in nočno izmeno pa sem takoj IZVIRNO SPOROČILO: vipercat hayabusa - tudi jaz sem taka ko govorimo o sprehodih. kost me tako boli, da grem do smetnjaka in nazaj, pa v celem dnevu ene 5x po stopnica in je to zame dovol. nikoli ne bom pozabila kok sem bila aktivna v prvi nosečnosti. nekaj dni pred porodom sem na vrtu okopavala krompir ja, saj, jaz sem še po roku zunaj grmovje rezala in bila nasploh oh in sploh aktivna, to zdaj pa ni ni čemur več podobno
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.1.2011 10:25:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:26:01
|
|
|
|
valek
|
No to pa je fajn vedeti, da je otrdevanje trebuha lahko tudi popadek...to pa res nisem vedela.... je pa očitno tak,da je rezlično pri ženskah...ene imajo v križu golečine,druge ne,ene čutijo prave popadke kot krče, druge le otrdevanje trebuha...no fajn bom pozorna na vse te zadeve.,,,,...ko bo čas...namreč danes ponoči se mi je zgodilo,da me je zbudilo ravno to otrdevanje trebuha,me je še bolel...pa sm si malo masirala z roko,hodila naokoli in je čez nekaj minut popustilo,pa sm šla spat..... no drgač pa sm tiste tri jutranje ure,ko sm bedela in nism mogla spati potem nadoknadila-sem kmal po pojedini lahko nazaj zaspala za 2 uri....in sm kr fajn naspana.....zdaj pa se orng oblečem in grem na sprehod...namreč če bom čakala da bo več stopinj...potem še zihr kak tedn nebo gibanja suzy , tebe pa če prime, pa srečno pridem še kaj nazaj....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:28:33
|
|
|
|
Teyla
|
Dobro jutro sonosečke in tiste, ki že cartate vipercat potem je pa nekaj zaštekalo, ker sem ti tak obširen sms napisala. Res je, nisem jih našla, pa čeprav vem, da sem jih imela. Sem namreč še mojega vprašala, če nisva midva to gledala od 1.sezone dalje, pa je rekel, da sva, da pa nima pojma, kje bi bili. Verjetno so res pri meni doma ostali in jih je mami kam založila (to se rado dogaja pri nas). Vsekakor, če jih najdem, ti sporočim pa ti jih magari pošljem oz dam na ključek. Se mi pa ni zdelo potem tak nujno peljat do trebnjega, če nisem imela Cdjev, pa še strah me je bilo, da me bo kaj zagrablo po poti, ko me je cel dan neki špikalo (itak ni blo nič od tega). Se pa še zmeraj lahko dobimo na kavici, ko bodo otročki tu. Hvala za lepe želje glede poroda. suzy29 verjetno so res popadki glede na opis. Imaš prevoz do P? Držim pesti, da bo hitro minilo in brez zapletov. lil_ super, da si se oglasila, pa da je vse ok. Kaj pa je bil vzrok krvavitvam? Nič, grem bit malo koristna in pospravljat po stanovanju. Zna bit, da me kej zagrabi zarad tega, ne?
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:32:15
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Suzy29, kdaj se pa vrne tvoj s službene poti? Pa srečno! Hvala . Če bo vse po sreči pride že zvečer oz. preko noči nazaj. IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Recept sem že sprintala, hvala Suzy29, zgleda slastno. Sej tud je . Bo treba probat, ni kaj . Na kg bomo pa potem po porodu študirale
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:34:41
|
|
|
|
suzy29
|
Hvala vsem za lepe želje glede poroda.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.1.2011 10:39:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:39:09
|
|
|
|
Teyla
|
suzy29 ti greš rodit v Lj P?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.1.2011 10:40:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:41:02
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla suzy29 ti greš rodit v Lj P? Ne, v Ce P.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:41:47
|
|
|
|
Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: suzy29 IZVIRNO SPOROČILO: Teyla suzy29 ti greš rodit v Lj P? Ne, v Ce P. Škoda, sem mislila, da se bova ziher tam vidle, če ti tok dogaja.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:42:56
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana IZVIRNO SPOROČILO: suzy29 IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Danes moram pa obvezno na en sprehod, ker je zunaj tak lep sonček, da bi mela prav res slabo vest, če bi bila cel dan noter Pri nas pa je tako oblačno Tudi pri nas. Spet. Obup res . Za popoldan je pa itak neki sneg napovedan , tak da danes zgleda ne bo nič z sončkom..........
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:45:11
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla IZVIRNO SPOROČILO: suzy29 IZVIRNO SPOROČILO: Teyla suzy29 ti greš rodit v Lj P? Ne, v Ce P. Škoda, sem mislila, da se bova ziher tam vidle, če ti tok dogaja. Res škoda ................. Jaz pa zate držim pesti Upam, da se tudi ti jutri končno rešiš muk
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 27.1.2011 10:48:40
|
|
|
|
prvičmami
|
Eno uro, da sem vse prebrala Da pokomentiram najprej časj, ko sem oblubla - ni glih da bi ga pila za žejo, ampak z medom in limono je šel brez večjih problemov po grlu. Žurka - me ni strah, najbrž bojo prišli kolegi, ampak so vsi normalni in vezani tk da vem da ne bo kakih izgredov, bo pa moj drug dan ziher zgledal mačkasto tud če ne bo pil, ker slabo prenaša neprespane noči A pol ni šla včeri noben rodit, tud vredu Js sem bla pa dans zjutri v laboratoriju, pa komi čakam popoldan ko mam pregled Edin kar mi je čudno, naša bi naj bla že 2 mesca obrnjena na glavo, ampak js mam občutek kot da je počez, ker me ves čas brca v desno stran in jo cuka na levi Morem vprašat če si ni zdj na koncu kj premislila, upam da ne
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?