|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: otroški psiholog - sistematika pri 3. letih
7.4.2011 0:20:16   
ronja
in mu potem da še narisati še krog, ki ga pa naše dete še ne zna narisati in si dovoli ta strokovnjak še to omeniti, da dete nekaj ne obvlada, saj otroci so vendar različni...

Ker to leti name: vem, da ti nisem preveč pri srcu, ampak vseeno znaš brat, ne? torej, še enkrat: sama nisem proti tem pregledom, se mi zdi vseeno fajn, da veš, da je vse ok. Gre pa tu (pri krogih in tem, ali naj otroka učiš risat krog ali ne) za kresanje mnenj ZNOTRAJ stroke - da ti pač eni strokovnjaki (psihologi) rečejo eno, drugi (prav tako strokovnjaki psihologi) pa drugo. In kar se tiče zdravnikov: sem jih vedno jemala malo z rezervo - nekateri so res dobri, pa tudi ti se kdaj zmotijo. In tako jih tudi jemljem. Če se mi zdi, da so udarili mimo, ne poslušam.
- Če bi jih vedno poslušala, potem bi bila že 25 let na zdravilih vsak dan, pa nisem, komot živim brez tega - bi bilo škoda, se ti ne zdi?
- če bi jih vedno poslušala, bi obema dodajala umetno mleko, čeprav to očitno ni bilo potrebno.
- če bi jh vedno poslušala, potem bi Lejle danes še ne bilo, ker bi morala počakat vsaj 2,5 let do naslednje zanositve...
itd...
ja, si dovolim mislit s svojo glavo in ne, ne vidim smisla v vprašanju: ali vaš otrok sedi - pri 3 letih. Če bi spraševali: ali je vaš otrok sedel pri 1 letu, bi bilo smiselno, ali sedi pri 3 pa res ni. Vprašalnik je na momente res trapast, ker je pač težko naredit dober vprašalnik za množice. Vendar pregled ni samo vprašalnik. Res je, da nisem izvedela nič novega in nič o Ronji, kar ne bi že vedela (tudi to, da ji risanje (še) ne gre), kar nekak pričakuješ na raznih pregledih, saj je njihov namen tudi ozaveščanje.
In ne vem, kje si dobila, da se mi zdi strašno narobe, če rečejo, da nečesa ne zna. Pravim samo, da imajo strokovnjaki zelo različne poglede na to, kako potem postopat. In ne mislim, da so moji otroci geniji, jasno mi je, kaj kateri dobro gre in kaj ne - in to se mi ne zdi čisto nič slabega ali narobe. Sicer pa ko si ravno Einsteina omenila: on je imel v prvem razredu cvek matematikouser posted image .

Meni je fajn, če mi kdo pove, kje ga serjem. Ni fajn slišat včasih, ampak mi je vseeno fajn, če mi povejo. Zato tudi sprašujem, če delam kaj narobe, da naj mi povejo: psihologe, vzgojiteljice, vse... Pa začuda nimajo nekih pripomb. Edino, kar je bilo, je da Ronja počasi je in smo se vsi skup potrudili malo pospešit (ker res je zelooo počasi) in se je izboljšalo. Včasih imam občutek, da si vtepeš en princip v glavo in ti je čisto vseeno, ali odgovor paše na tvoj modul ali ne, ti ga boš tja dala, ker se ti tako fajn zdi. Imaš vso pravico, samo logično pa ni.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 51
7.4.2011 7:56:40   
Najaa
Ronja! user posted image  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 52
7.4.2011 8:06:21   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Edino, kar je bilo, je da Ronja počasi je in smo se vsi skup potrudili malo pospešit (ker res je zelooo počasi) in se je izboljšalo.

Ne vidim smisla v tem, da otrok hitro oz. hitreje je. Jaz sem bila tudi vedno taka - ko sem bila še majhna se tako dobro spominjam, da sem govejo juho jedla toliko časa, da so na njej nastali tisti zgoščeni maščobni "cekinčki". HB je potem teta iz Nemčije prinesla en tak poseben termo krožnik - votel krožnik v katerega so notri nalili vročo vodo, da je hrana v krožniku ostala dalj časa topla...Počasi sem jedla v šoli, v srednji šoli,...ampak to res ekstremno počasi. Moja mami je na čase kar popeesdevala zraven: "pa kaj tolk žvečiš tale pire kropir, saj nisem žebljev dala notri!!" ali pa.."dej mi razloži, zakaj hudiča ŽVEČIŠ ČOKOLINO?!?!"............vse dokler nisva z mojim šla v svoje gospodinjstvo...Mojemu je zaradi službe prišlo v navado, da hrano dobesedno samo strese vase, minutka traja in sendviča + jogurta ni več..In s takim načinom me dobesedno kar potegne zraven, podzavestno hitim in mečem hrano vase. Okej potem tu hitim tudi zaradi otrok, zaradi tamlajše predvsem, ker ji zraven pomagam jest in potem hitim s svojim obrokom, da se lahko njej posvetim...

Ne vem, jz zraven hrane rada uživam. Rada jem počasi in se zraven pogovarjam - iz tega razloga uživam na večerjah v restavracijah (nisem bila že kake 3 letauser posted image ). Pa tudi dokazano je, da je počasno prehranjevanje s prežvekovanjem nekako bolj pravilno in zdravo zaradi samega presnavljanja hrane.

Ronja, verjamem, da je za celotno družino moteče, če otrok počasi je, ampak vseeno bi ti priporočala, da jo preveč ne priganjate, ker ti iz lastne izkušnje povem, da je to zelo stresno za male gurmane user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 53
7.4.2011 8:10:09   
mika
Če bi spraševali: ali je vaš otrok sedel pri 1 letu, bi bilo smiselno, ali sedi pri 3 pa res ni. Vprašalnik je na momente res trapast, ker je pač težko naredit dober vprašalnik za množice.

Ravno to je vprašalnik za množice, ker zajema tudi otroke, ki pri treh letih ne sedijo.
Jaz sem ta vprašalnik dobila pred pregledom in sem ga izpolnila. Ni me tega spraševala psihologinja. Potem bi res bilo čudno, če pa je hčerka bila zraven.
Na prvi pogled se nekatera vprašanja zdijo trapasta, če pa malo pomisliš, da žal nekateri otroci živijo v slabših razmerah ali pa imajo hude razvojne in psihološke motnje.
Pri nekaterih vprašanjih, kot je sedenje pri 3eh, me je stisnilo....Hb, da imam zdravega otroka.

Se strinjam kar si napisala glede zdravniških mnenj....trenutno se pa ne spomnim, da bi za hčerko kdaj dobila kak trapast nasvet.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
7.4.2011 8:54:04   
skuštrana
Ronja, strinjam se s tem da ti vzgojiteljica pove kaj je "narobe" ampak ena psihologinja, ki otroka vidi samo enkart v življenju za 15 min pa tega definitivno ne more vedet. In tudi tega ne kaj počnemo narobe z vzgojo, za to so potrebni malo globlji in daljiši pogovori (nimam nič proti psihologom ampak proti sistemu, ki nam vsiljuje ta pregled ki na koncu koncev nič ne pomeni, razen če ni otrok res zelo moten kar pa vsak normelen starš do tretjega leta itak sam opazi). Recimo na Hr tega pregleda ni, je samo zdravstvena sistematika pa otrokom nič ne manjka.

Mi smo sedaj imeli pregled pred šolo, peljal jo je mož in ji je spet bila komunikacija slaba stran, ker je pač takšna da ne govori veliko, sploh pa ne z ljudmi ki jih ne pozna. Pa je rekla psihička da pač takšna je in da jo moramo sprejet takšno ( ne pa mi težit s knjigamo o vzgoji) kar jaz itak že vem. Je pa zato sobo na eni nogi preskočila v enem skoku user posted image user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 55
7.4.2011 8:55:05   
koala
Glede "neumnih" vprašanj. Vsaj kaj se najinega primera tiče, se mi je takrat zdelo vprašanje res neumestno. ker se vaj meni zdi da je popolnoma normalno da se stuširamo goli. Kasneje sva imela še enkrat pregled pri psihologu, ker je bil tsiti samo mimogrede, tako so mi razložili ko sva dobila vabilo in sem poklicala in povedala da se je sin že pogocvarjal s psihologinjo.

No ko sve bila na "tapravem"pregledu pa so bila klasična vprašanja.. Sem pa izkoristila priložnost in psihologa vprašalla kaj jim povedo odgobvori na takšna vprašanja v stilu "A se mami tušira gola?" Povedal mi je da se dotična psihologinja veliko ukvarja z otroci ki so žrtvve spolne zlorabe in da pač postavlja takšna vprašanja.
Sama sicer ne vidim nobenega razloga da me tri letnik ne bi videl gole, sicer se ne razkazujem, skrivam pa tudi ne, ampak,....

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 56
7.4.2011 11:33:36   
ronja
Ne vidim smisla v tem, da otrok hitro oz. hitreje je.

Točno to sva tudi midva mislila in zato ji tudi nisva težila - je pač jedla s svojim tempom - potem pa naša mala miška tako počasi je, da ji zmanjka časa, da bi pojedla kosilo ali dobila repete, če je še lačna (kar je pogosto) - v vrtcu, seveda, doma že lahko dobi še;). In to pa ni fajn, ker je potem lačna. Tako da vedno moraš pač tehtat, kaj je boljše za otroka: nič nisva rekla, dokler je to samo nama malo zakompliciralo življenje, ker je pač ona jedla, ko smo že vsi končali in je en moral sedet zraven z njo, sicer je tudi ona nehala jest in bila potem čez 10 min. lačna. Ko je pa to postal problem tudi v vrtcu in je bila zato lačna tam in je bilo to tudi vzg. zoprno (itak da je težko otroku rečt, da ne more dobit več hrane, če te prosi zanjo, ne morejo pa zaradi nje vsi čakat še pol ure, da bojo šli spat - to mi je jasno)... no, takrat sva pa tudi midva začela to malo pospeševat. Po zdravi pameti za moje pojme (ne vem pa, kako bo to lilijana definirala, hehe;).
Ronja, verjamem, da je za celotno družino moteče, če otrok počasi je, ampak vseeno bi ti priporočala, da jo preveč ne priganjate, ker ti iz lastne izkušnje povem, da je to zelo stresno za male gurmane

Skratka: s tem se strinjam in tudi midva zelo rada v miru jeva - zato sva oba dobila kako kilco gor, ker je bilo "v miru nekaj pojest" mogoče samo zvečer in sva se potem "v miru ornk najedla", ko so šli otroci spat- beri 21:30, kar si lahko misliš, da ne vpliva ravno pozitivno na postavcouser posted image . Tako da sva na isti strani kar se tiče gurmanstva in prav zato tudi Ronji nisva nič rekla - ker nama je obema pomembno, da imamo skupno kosilo, v miru (pač kolikor je lahko mir ob dveh malčicah), da se nam ne mudi, da se lahko kaj pomenimo in se imamo fajn - pa da jedobro, seveda. Ampak na žalost je tamala zato razvila svoje uživanje ob hrani do teh časovnih dimenzij, da je postalo že moteče v vrtcu in je reva parkrat ostala brez repeteja (je pa suhica in je boljše zanjo, da dobi kolikor si želi pojest, ne da pol kosila prečveka in presanja, potem je pa lačna)

Ronja, strinjam se s tem da ti vzgojiteljica pove kaj je "narobe" ampak ena psihologinja, ki otroka vidi samo enkart v življenju za 15 min pa tega definitivno ne more vedet.

Ravno zato, ker sem dobila tako diametralno nasprotna navodila od vzgojiteljic (ta so bila sicer splošna za vse otroke, na prvem roditeljskem) in od psihologinje (ki so bila pa specifična za mojega otroka, ki pač še ni znal narisat kroga - tudi sicer mi je jasno, da je pri risanju zadaj - šele pred kratkim je začela risat glavonožce pa je stara 3 leta in pol in jih veliko že lepo riše v tej starosti. Ona pač še ne, meni se to ne zdi problem, dokler napreduje. je pa prav, da na to opozorijo in da sem potem lahko bolj pozorna na to.) Zato sem na govorilnih, ki so slučajno ravno sovpadale s pregledom, vprašala še to, kaj se vzgojiteljicama zdi - sama namreč nimam primerjave, saj poznam samo njo in ne vem, kako naj bi otrok risal pri teh letih - onidve imata neprimerno več izkušenj. NIsem je hotela silit, ker mali se niti pod razno ni dalo krogov risat - če sem ji rekla, je rekla, da ne, da ona bi po svoje risala - torej čečkala - ja, še pri 3 letih; nisi mogel ločit njene slike od slike od tamale, ki je leto in pol mlajša. Zdaj pa lahko in je razlika očitna.
Sicer mislim, da lahko kako stvar trofi tudi človek, ki te prvič vidi - ravno, ker gleda bolj neobremenjeno - in psihologi naj bi imeli znanja, da bi to večkrat trofili... Nekateri so dobri, nekateri pa zanič. Lubi je delal parkrat psihoteste (pač za vojsko, pa za službo) in so prišli neverjetno različni rezultati ven (od tega, da so ga čisto trofnili, res v nulo kar se tiče tega, kar so pač gledali - ampak ne samo po testu, je bil še pogovor s psihologom zraven, do tega, da je samo po testih prišlo ven, da je nagnjen k množičnemu samomoruuser posted image - kar definitivno ni res - je en redkih, ki na samomor še ni pomislil in vsekakor ni glih "ovca", da bi ga množica potegnila) Tako da testi in psihologi - so lahko očitno zelo različniuser posted image .

ker je pač takšna da ne govori veliko, sploh pa ne z ljudmi ki jih ne pozna. Pa je rekla psihička da pač takšna je in da jo moramo sprejet takšno ( ne pa mi težit s knjigamo o vzgoji) kar jaz itak že vem.

No, pri nas je bilo isto - samo da Ronja sicer NON STOP govori, ampak ne pred neznanci in me je bilo kar malo strah, da ne bo nič povedala, ker ji bo nerodno. Samo je bila ena prijazna psihologinja, pa itak ji dajo najprej une nalogice (kockice in to) in ko otrok vidi, da vse zna, dobi malo samozavesti, pa tudi lažje odgovarja. Pa na začetku so jo poslali se igrat v kot, pa sva se samo midve pogovarjali, da se je vmes malo udomačila, to je po moje tudi pripomoglo. Je bilo pa isto: vem, da je sramežljiva in bolj plašna - in taka pač je. Kar me je skrbelo in sem zato vprašala, je to, ali je taka po naravi ali sva jo midva tako naredila (ker doma in v vrtcu, med "svojimi", sploh kadar ni veliko otrok, je res čisto druga). Pa vsi pravijo, da je taka po naravi.

ker se vaj meni zdi da je popolnoma normalno da se stuširamo goli.

Seveda je! po moje je bilo to vprašanje bolj zato, da vidi odziv otroka, če kdo omeni goloto: ali čisto zablokira, ali mu je to nekaj normalnega in po moje ne bi bilo psihološko čisto nič narobe in bi se mu kvečjemu v dobro štelo, če birekel: "ja, valjda, kako pa drugač?" Če bi pa otrok ne vedel, kaj pomeni to gol ali pa bi mu postalo očitno grozno neprijetno, bi pa psihologinja verjetno sklepala, da nekaj ni ok. Ne gre za to, da se ne bi smeli videt goli - mi njih in oni nas - ampak za to, da to otrokom ne predstavlja nobenega problema - kar jim ga ne, če je vse ok.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 57
7.4.2011 12:26:38   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

in mu potem da še narisati še krog, ki ga pa naše dete še ne zna narisati in si dovoli ta strokovnjak še to omeniti, da dete nekaj ne obvlada, saj otroci so vendar različni...

Ker to leti name: vem, da ti nisem preveč pri srcu, ampak vseeno znaš brat, ne?

Ne, sploh ne leti nateuser posted image ....to sem vzela "iz glave"....ker poznam ene tri mamice, ki niso ta RR forumu, ki so zaradi tega kroga bemtile čez psihologa, ker jim je zgolj omenil, da otrok ne zna narisati kroga........

Drugače pa Ronja......prav prisrčna si mi in če le imam čas, preberem tvoje poste do konca......user posted image

< Sporočilo je popravil liliana -- 7.4.2011 12:27:45 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 58
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?