Felicita -> RE: sladoled pozimi (13.1.2011 18:05:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: alda pri nas ga konzulmiramo skozi celo leto in še nikoli ni nobeden zbolel zaradi tega in mislim, da je sladoled pozimi bilj varen kot poleti, kadar zaradi večjega povpraševanja naredijo večje zaloge in je tudi večja možnost da se kje kaj "poredi" kot zdaj..pozimi sladoled npr v lj mlekarnah delajo manj kot pol leta vsako leto (in to ne pozimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), rok trajanja ima pa leto in pol. tko da tut junija lahko dobiš hudo hudo star sladoled... sploh pa imo s kupljenim v trgovini ni take panike (mleko je sterilizirano, jajc ni notri) kot s tistim, ki ga prodajalci delajo sami, ko ne veš če je dejansko na dovolj nizki temperaturi, pa kok časa je že narjen in tko.
|
|
|
|