Merjenje BBT (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

hani bani -> Merjenje BBT (13.1.2011 16:23:53)

Ok zdej pa tkole. bbt sem si merla prejšnji mesec ...merim si ga tudi ta ampak zanima me glede prejšnjega mesca če mi lahko katera pomaga ker sama se ne znajdem v grafu kdaj naj bi bil tisti očiten padec tem. po katerem bi sklepala da imam o. tiste ki ste si merile bbt prosim če mi znate povedat katere dni sem ovulirala?!?!napisala sem cel ciklus od prvega dne [sm=hudicek1.gif] do naslednjega prvega dne[sm=hudicek1.gif]:

8.12 =36,3 [sm=hudicek1.gif]
9.12=36,4 [sm=hudicek1.gif]
10.12=36,6 [sm=hudicek1.gif]
11.12=36,7 [sm=hudicek1.gif]
12.12=36,4 [sm=hudicek1.gif]
13.12=36,5
14.12=36,3
15.12=36,3
16.12=36,1
17.12=36,4
18.12=36,4
19.12=36,6
20.12=36,4
21.12=36,8
22.12=36,6
23.12=36,9
24.12=36,6
25.12=36,7
26.12=36,7
27.12=36,8
28.12=36,7
29.12=36,8
30.12=36,8
31.12=36,9
1.1=36,5
2.1=36,7
3.1=36,3
4.1=36,4 [sm=hudicek1.gif]

anity_1 -> RE: Merjenje BBT (13.1.2011 17:09:28)

hani bani.. moje mnenje.. Sem si prav zate narisala graf.. Jaz mislim, da si imela O 13. dan cikla. Takrat je T malo padla, naslednji dan in potem naslednje dni pa je bila vsaj za 0,3 višja od te na 13. dan.. Jaz si mislim, da je tako..
Čeprav, ko pa malo gledam, pa je lahko O bila tudi 9. dan cikla.. Ker so potem samo višje T.. Ampak ne vem, zakaj si mislim, da je bolj verjetno, da je O bila 13. dan.. To je moje mnenje..

hani bani -> RE: Merjenje BBT (13.1.2011 17:16:05)

Hvala za odgovor. res nisem vedela kdaj bi lahko bila,ker usi omenjajo nenormalen padec in ogromno povišanje ampak tega pri meni ni usaj meni se ne zdi! no bom vedela za ta mesec kdaj približno naj bi bila :) hvala še enkrat

anity_1 -> RE: Merjenje BBT (13.1.2011 17:49:26)

Kolikor jaz vem, naj ne bi bil nenormalen padec, ampak takšen padec, da je potem naslednja temperatura vsaj 0,3 stopinje višja od tega padca.. In potem seveda vse ostale temperature tudi.

barbara_s -> RE: Merjenje BBT (16.1.2011 1:44:22)

hani bani, si si merila vsak dan ob istem času? Kakšna odstopanja? Kakšen dan si šla kasneje spat kot ponavadno, je bila kakšna decembrska žurka, ki bi lahko vplivala na tvoje temperaturne nivoje?

Zakaj te to sprašujem - ker se brez tega težko interpretira krivuljo bazalne temperature. Pravilo je pa tako: iščeš T dvig, ki bo višji od 6. zaporednih (nižjih) vrednosti, "motnje" pri tem izključiš. Tretji dan mora biti T za vsaj 0.2 st. C višja od najvišje izmed predhodnjih 6. nižjih vrednosti, da lahko z gotovostjo trdiš, da si imela v dneh prej ovulacijo.

Ni nujno, da ti temperatura pade preden se dvigne - to opažajo nekatere ženske, ne pa vse.

Za več informacij: knjiga Naravno in zanesljivo; na netu boš pa v slovenskem prostoru pomoje najbolj verodostojne informacije našla na iskreni.net pod temo Naravno načrtovanje družine :)

hani bani -> RE: Merjenje BBT (16.1.2011 19:08:14)

barbara...kar se tiče tvojih uprašanj : *vsak dan sem merila T ob prebujanju to je okoli 6-ih zjutraj
*spat grem vedno med 10 in 11 zvečer tako da to nebi smelo uplivat
* ne nobene žurke ...se vzdržujemo alkota ker bi radi zdravo stopili v nosečnost!
*tudi silvestrovo smo preležali na kavču ker je bil tamoj bolan!
me pa nekaj moti npr. zdaj sem imela ta mesec takole začetek ciklusa:
4.1=36,4[sm=hudicek1.gif]
5.1=36,4[sm=hudicek1.gif]
6.1=36,6[sm=hudicek1.gif]
7.1=36,7[sm=hudicek1.gif]
8.1=36,4
9.1=36,5
10.1=36,3
11.1=36,3
12.1=36,1
13.1=36,4
14.1=36,3
15.1=36,3
16.1=36,5
ubistvu je 16.1 moj 13 dan cikla....ampak moti me to da sva ubistvu 15.1.sexala in danes imam povišano T. isto sem gledala prejšnji cikel 1 dan pred povišanjem sva sexala (usakim) in zato si enostavno ne znam razložit kdaj naj bi imela O.

eva1 -> RE: Merjenje BBT (17.1.2011 10:00:10)

Ma ta metoda je res tako, zahteva doslednost, zdravje in seveda vsaj 3 mesece da se meri, naredi graf in potem vidi približno kdaj v ciklu je O! Sicer pa iz zgornjega grafa mislim, da je bil tvoja O med 18.12 in 21.12...zdej težko je reči, ker je vmes 1 dan spet padec tem.ki pa je bil lahko posledicada te je zjutraj malo zeblo recimo....sicer pa če imaš točne M (+/- 4 dni), potem si lahko komot  določiš vsaj prlbližni čas O, in takrat bolj pospešeno delate na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

Anonimen -> RE: Merjenje BBT (17.1.2011 19:42:24)

Pomagaj si z http://www.fertilityfriend.com/

Glede na tvojo BT ti sam potem izracuna O.

barbara_s -> RE: Merjenje BBT (17.1.2011 22:01:18)

Hani bani, potem si bila pa res pridna :)

Sem narisala tvojo krivuljo, vse označila, pol mi je pa qtiplot zablokiral in je šlo vse v franže, še enkrat naredit pa zdajle nimam časa.... Ti bom pa kar opisno povedala.

Torej, na tvoji krivulji se jasno pokaže dvig temperature, in sicer 14. dan ciklusa (po datumu torej 21.12). zdaj, kateri dan in katero uro si imela ovulacijo, se ne da točno reči - Nemci, ki so strokovnjaki za metodo Sensiplan, so ženske (večje število žensk...) spremljali z UZ, obenem pa so si merile bazalno temperaturo in so ugotovili, da do ovulacije pride nekje v obdobju 2 dni pred prvo zvišano T do 1 dan po prvi zvišani T. Tako natančno lahko torej tudi ti predvidevaš, da si imela ovulacijo: nekje med 12. in 15. dnem ciklusa. Iz tega lahko zaključiš, da je ovulacija bila prisotna :) Ta drugi del ciklusa imaš pa tudi dovolj dolg, nič ne kaže na kakšno šibkost rumenega telesca, tako da zgleda, da tvoj ciklus je OK.

Je pa tudi res, da je ob pogoju, da je vse OK, verjetnost zanositve na ciklus le 25%. Ne rata vsakič, ko si želimo, tudi če je vse tako, kot "mora biti", žal...

anity_1 -> RE: Merjenje BBT (18.1.2011 5:15:49)

barbara_s, kateri program pa ti uporabljaš za merjenje BT?
In še to:

IZVIRNO SPOROČILO: barbara_s

Ta drugi del ciklusa imaš pa tudi dovolj dolg, nič ne kaže na kakšno šibkost rumenega telesca, tako da zgleda, da tvoj ciklus je OK.

Jaz malce sumim na to, da imam pomanjanje rumenega telesca zaradi izcedkov, ki se mi pojavljajo pred M.. Ali dolžina v drugem delu cikla tudi kaj pove o tem? 

hani bani -> RE: Merjenje BBT (18.1.2011 6:48:07)

barbara in anity! glede na to da imam reden ciklus ( vedno na 28 dni) me nekaj zanima. par mesecev nazaj sem dobila M...3 dni prezgodaj in tako precej v koščkih in temno...to zame ni normalno! ali je možno da je bil to SS? Pa še nekaj...pravijo da v drugem delu cikla začnejo mal joški bolet pa me zanima če katera ve kdaj naj bi začeli...na dan ovulacije ali dan po njej???sprašujem ker me vsak mesec enkrat 14-15 dan cikla!

barbara_s -> RE: Merjenje BBT (18.1.2011 11:03:17)

anity_1: pencil and paper :) Mislim, da je to ena redkih stvari, ki jih nimam elektroniziranih. Sem poskušala ene par aplikacij za iPhone, ampak sem na koncu ugotovila, da z lepo izdelano tabelco in svinčnikom vsaj redno stvari zapisujem.

Če T ostane na višjem nivoju več kot 10 dni, kaže na to, da ti progesteron OK deluje. Kdaj imaš pa izcedke? Kmalu po ovulaciji, dan preden dobiš menstruacijo, cel drugi del ciklusa? Koliko časa traja faza z zvišano telesno temperaturo?

Hani_bani:
3 dni prej nenavadna, bolj močna menstruacija: nimam pojma. Žal... Bi pa težko rekla, da je šlo res za SS, sploh, ker si dobila M preden si jo pričakovala.

hani bani -> RE: Merjenje BBT (18.1.2011 11:09:52)

barbara....šla sem na un link k mi ga je posredoval/a anonimen in sem unesla noter meritve k sm jih nardila in mi je zračunal( to govorim za ta mesec ) da naj bi imela 14,15,16.1 možne plodne dni O pa 17.1 mene pa neki matra 14,15 in 16 sva sexala 17 pa ne a imam vseeno kakšno šanso glede na to da naj bi paglavci živel od 3-5 dni ?

barbara_s -> RE: Merjenje BBT (18.1.2011 13:27:45)

hani_bani, vse, kar je važno je to, da sta seksala PRED ovulacijo... Ker po ovulaciji jajčece kmalu propade, pred ovulacijo pa se semenčice lepo pripravijo in so "na mestu" in čakajo na jajčece (ki, btw., oddaja "vonj po šmarnicah", da ga semenčice lažje najdejo ;) ). Tako da vsekakor imata možnosti, ampak poglej zgoraj: 25% verjetnost, da se ob pogoju "vse je OK" - torej ovulacija, OK sperma, prehodni jajcevodi... jajčece oplodi in tudi vgnezdi. Zato pa pravijo ginekologi, da en mesec ni nič; problem je, kadar eno leto ni nič.

hani bani -> RE: Merjenje BBT (18.1.2011 13:41:32)

lepo slišat :) sam una od šmarnic mi je panjbol hard:) drugač sva midva že v 10 krogu tko da upamo usak mesec sproti :) obstajamo obtimisti[sm=zmeden.gif] drugač pa veš kaj me še zanima danes imam spodnji del trebuha tako čudno napet kot da bi mogla....oz kot pred menstro! a je to možno že kakšen znak tako zgodi al je le moja psiha?

barbara_s -> RE: Merjenje BBT (18.1.2011 14:31:13)

Safr je to, da sta si PMS in (prvi) znaki nosečnosti tako podobni, da ju v bistvu težko ločiš. Tako da ni druge, kot da čakaš in počakaš. Je pa zelo zgodaj, da bi kaj čutila - zdajle verjetno oplojeno jajčece potuje po jajcevodu, in tvoje telo še niti ne ve, da se bo ugnezdilo... Ej, držim pesti zate.

anity_1 -> RE: Merjenje BBT (18.1.2011 17:01:02)

IZVIRNO SPOROČILO: hani bani

barbara in anity! glede na to da imam reden ciklus ( vedno na 28 dni) me nekaj zanima. par mesecev nazaj sem dobila M...3 dni prezgodaj in tako precej v koščkih in temno...to zame ni normalno! ali je možno da je bil to SS? Pa še nekaj...pravijo da v drugem delu cikla začnejo mal joški bolet pa me zanima če katera ve kdaj naj bi začeli...na dan ovulacije ali dan po njej???sprašujem ker me vsak mesec enkrat 14-15 dan cikla!

Žal ne vem, če je bil to SS. Upam, da ne..
Glede bolečih prsi - mene vsak cikel, odkar delava na otroku, bolijo prsi v drugem delu cikla in sicer me začnejo boleti nekaj dni po ovulaciji in malo pred M preneha bolečina..

anity_1 -> RE: Merjenje BBT (18.1.2011 17:04:04)

IZVIRNO SPOROČILO: barbara_s

Če T ostane na višjem nivoju več kot 10 dni, kaže na to, da ti progesteron OK deluje. Kdaj imaš pa izcedke? Kmalu po ovulaciji, dan preden dobiš menstruacijo, cel drugi del ciklusa? Koliko časa traja faza z zvišano telesno temperaturo?

barbara_s, dobra si ti, ej [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img] Si mogoče ginekologinja, ali pa samo si se o vsem tem poučila.. Ti že imaš otroke?
No, glede mojih rjavih izcedkov pred M.. Imam jih en teden pred M. Včasih jih imam tudi nekaj dni po menstruaciji še. 
Faza z zvišano telesno temperaturo pa je prejšnji cikel bila dolga 13 dni, potem čez dva dni pa sem tako dobila M. Zdaj imam povišano temperaturo že 8.dan..

barbara_s -> RE: Merjenje BBT (18.1.2011 21:48:35)

Ne, nisem ginekologinja; mam pa narejen tečaj za svetovalko za metodo Sensiplan, kar je v bistvu naravno načrtovanje družine :) ... Pa eno punčko imam... Za naslednjega se pa še nisva odločila in malo odlagava - zdajle ni ravno pravi čas.

Če si imela fazo z zvišano TT 13 dni, je to dovolj za (potencialno) zanositev. Do izcedkov lahko pride malo po ovulaciji tudi zaradi ovulacijske krvavitve, normalno je, da ti kakšen dan pred M pade temperatura (midva uporabljava to metodo zato, da ne zanosim, in mi prav pride, ker tako sigurno vem, kdaj bom dobila M - prej pa nikoli nisem vedela, ker so moji ciklusi vse med 25 in 35 dni...) Lahko mi pošlješ podatke, pa pogledam tvojo krivuljo, če te kaj zanima...

anity_1 -> RE: Merjenje BBT (22.1.2011 15:27:06)

Se malo javljam po dolgem času.. Glede izcedkov.. Imam jih en teden pred menstruacijo, in to celi teden. Zdaj v tem ciklu ni izcedek ful močen, danes je edino taki temno rjavi - že skor črn. Če bi bil izcedek en dan ali pa nekaj dni, bi lahko bila ovualcijska krvavitev, ampak en teden izcedka pa je malo preveč, se mi zdi.. Jaz imam občutek, da je to bolj neravnovesje hormonov..

witch -> RE: Merjenje BBT (22.1.2011 18:58:25)

barbara_s a ti lahko pošljem moje grafe bt? Da ti skoraj strokovno oceniš te grafe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

hani bani -> RE: Merjenje BBT (31.1.2011 17:25:47)

evo po dolgem času nazaj tle! hm ...danes bi mogla dobit [sm=hudicek1.gif]. Ponavadi jo imam točno na 28 dan in sicer takoj k ustanem se ulije(1x ali 2x je prišla šele ob 10-11 dopoldan). danes pa je še ni oz se je šele ob 17ih pokazal zelo mal rjav izcedek.
ubistvu ne vem kaj naj si mislim...saj vem kaj ....počakaj še kakšen dan pa boš vidla[sm=smiley13.gif]kajne [sm=zmeden.gif].
ampak mislite da je možno?
ah kok sm neučakana [sm=smiley1.gif].
dršte pesti punce :)

Agnes27 -> RE: Merjenje BBT (31.1.2011 18:33:58)

Hani bani...držim pesti...dokler ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] je možno vse. Sporoči.

hani bani -> RE: Merjenje BBT (1.2.2011 7:47:48)

evo 10min nazaj se je ulilo mal več....ampak spet je čist u kosih...to neki ne štima! bom poklicala G.da vidim kaj mi pove.
[sm=smiley19.gif]

hani bani -> RE: Merjenje BBT (1.2.2011 20:38:11)

no spet tle. poklicala sm G. in mi je rekla naj pridem jutri k njej po napotnico za skupno obdelavo v lj z partnerjem....kaj pomeni skupna obdelava ....za kakšne preglede gre? mi zna katera povedati kaj več?

Stran: [1]