Gripa (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

alenkica -> Gripa (13.1.2011 11:40:05)

Koliko časa približno traja vročina pri gripi?
Mama je imela vročino več kot en teden, zvišala se ji je šele pozno popoldne.
Zdaj sem tudi jaz zbolela v nedeljo in imam isto. Popoldne mi naraste vročina, vendar največ do 37,5°, ki nato čez nekaj ur sama pade. Ne pijem več Lekadola plus c, ker mi ni pomagal.

eva1 -> RE: Gripa (13.1.2011 11:58:40)

pa imate gripo, ali kakšno drugo virozo?
Moja sestra je lani imela to "tanovo gripo" je bila ene 5 dni ful boga(je rekla,d a jo je visoka vročina in neznosen kašlej ubijal), ampak potem pa je šlo počas na bolje...

Hope2 -> RE: Gripa (13.1.2011 12:03:50)

Pri gripi je ponavadi visoka vročina in ne pade kar sama od sebe, včasih še s tabletami težko zbiješ. Vse te boli, brez energije si, glavobolj, pa še en hud prehlad zraven prištej in kašelj.

Za tole ne bi rekla, da j egripa, ampak pač kaka virozica

http://www.ezdravje.com/si/pregri/

alenkica -> RE: Gripa (13.1.2011 12:34:23)

Hvala obema za odgovor!

Vplanu -> RE: Gripa (13.1.2011 13:09:22)

To je viroza. Pri nas imamo čisto isto.....[sm=smiley13.gif] Traja pa tudi več kot en teden. Pri otrocih pa se lahko razvije bronhitis.... Čimprejšnje okrevanje ti želim...

Vplanu -> RE: Gripa (13.1.2011 13:10:23)

Ops....če je prisoten tudi kašelj seveda...

liliana -> RE: Gripa (13.1.2011 13:46:46)

Jaz sem imela gripo enkrat....ne ta novo, tisto "normalno".....in sem mislila, da bom crknila....niti tvja nisem mogla gledat, ker samo ko sem premaknila oči, sem mislila, da mi bo glava počila od bolečin.....taka sem bila ene 4 dni, z vročino 39 in več....nato se je stanje počasi začelo izboljševati.....

Pa nobenega tamifluja nisem dobila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].....doktor je rekel naj samo počivam in naj niti ne hodim v ordinacijo, pijem čaj in vzamem kak lekadol, če bodo bolečine hude.......itak da lekadol tiste 4 dni nič ni pomagal......

Tak, da mislim, da ti nimaš gripe, če sodim po sebi in po tistih, ki so jo že imeli......

Alfabeta -> RE: Gripa (13.1.2011 16:28:08)

Moj 7 letni sin naj bi jo preboleval ravno sedaj. Vročina visoka, vse ga boli, predvsem roke, noge in glava, pečejo ga oči, vrti se mu...Zdaj je šlo že na bolje, včeraj je bil že z manj vročine, danes pa spet raste [sm=zmeden.gif] Je pa tečen, no saj jaz bi bila tudi če bi morala cel teden ležat[sm=smiley13.gif]

Freya88 -> RE: Gripa (13.1.2011 19:21:06)

IZVIRNO SPOROČILO: alenkica
Popoldne mi naraste vročina, vendar največ do 37,5°, ki nato čez nekaj ur sama pade. Ne pijem več Lekadola plus c, ker mi ni pomagal.

To nikol ni bila in nikol ne bo vrocina! Sploh ne pri odrasli osebi... prav tako se je ne rabi zbijat, dokler ni vsaj 38°C, ker je to obrambna funkcija... katerega ne smemo zavirat...

Stran: [1]