tlb -> RE: ali vaši otroci, ki so rojeni proti koncu 2005 gredo v šolo letos ali ne? (13.1.2011 10:19:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. Mislim, da vsak starš najbolje pozna svojega otroka in njegovo zrelost. Če bi jaz imela otroka rojenega v decembru, bi verjetno bili merodajni rezultati testov, ocena psihologa in v končni fazi lastns presoja, definitivno pa ne bi njegov vstop v šolo prestavila, samo zato, ker je rojen decembra. Niso vsi, ki so rojeni konec leta nezreli, prav tako niso vsi, ki so rojeni sredi leta zreli. Je odvisno od posameznika. Zato se ni zanašat, na mnenja drugih, ki imajo otroke rojene konec leta. Je pa tudi res, da ti naši malčki napredujejo iz dneva v dan iz tedna v teden itd., tako da je težko reči, kako bo septembra. Je pa tudi nekaj, vsi iz njene skupine bodo šli v šolo ona pa bo ostala. Naša je že lani imela krizo, ker so samo tri ostale, ostali so pa šli v šolo (je bila v mešani skupini). Res pa je da bo sedaj tvoja hči med najmlajšimi, če pa prestaviš vpis pa bo najstarejša. Za fantka, ki pa je rojen septembra, pa se mi sploh zdi nesmiselno prestavljat, če bo do zrel za v šolo in ni nobenega tehnega razloga za prestavitev, kot ta, da je šla sestra eno leto kasneje. Mu zna biti v vrtcu precej dolgčas - to se dogaja sedaj hčerkini sovrtičkarci, ki je januarja napolnila 6 let. Ma ne vem, včasih bi bilo bolje, da ne bi ta odločitev bila na bremenih staršev. Se zelo strinjam; nista dva otroka enaka :)))) Naša je rojena konec oktobra 2005 in ji je v vrtcu dolgčas (tako sama pravi, ne hodi preveč rada....), šole pa se kar veseli. Imamo pa znance, ki imajo fantka, rojenega decembra in je bil na nekih dodatnih estiranjih in so "vsi rekli", da lahko gre brez problema v šolo; moje mnenje pa je, da so ga dali prehitro; mali (no, je pa zelo visok za svojo starost:) ) je še zeeelo otročji, tudi v šoli ima kar težave s sledenjem pouku, svinčnika ne zna lepo držati, doma delajo z njim VSAK dan več kot eno uro! Pa je brihten in izjemno radoveden in zgovoren in luškan fantek, ampak mislim, da bi mu koristilo še kako leto divjanja in nekega dokaj brezskrbnega otroštva....ampak seveda to so moja opažanja, njegova starša že vesta, zakaj sta se tako odločila (evo, opet moje mnenje-včasih s(m)o starši morda tudi preveč ambiciozni in morda ne vidimo prave slike; namreč-moj pa ja ne bo šel eno leto KASNEJE v šolo, saj pa je DOVOLJ SPOSOBEN, da gre takoj.....če razumete, kaj mislim :))))) tiste, ki oklevate-vprašajte čim več ljudi, ki otroka in vas poznajo, pa bo morda kakšno "zunanje in neodvisno" mnenje kaj razjasnilo :))))
|
|
|
|