glen -> RE: Šolanje - pomočnica vzgojiteljice (12.1.2011 22:25:59)
|
S končano srednjo ekon.šolo(z maturo)sem naredila prekv. za pom.vzg.na Ljudski univerzi v Kopru.Končala sem avg. 2010 Prekvalifikacije trajajo dve leti.Veliko je športa(4 dni smučanja,10 dni plavanja,ted. dni rolanja)glasba(klavir,flavta)in strokovni predmeti kot so pedagogika,psihologija,likovna vzgoja,ples,....... Kljub opravljeni maturi na ekon.šoli sem morala na koncu šolanja opraviti še maturo iz dveh strok.predmetov. Prakse je tudi kr neki(cca 2 mes.) Predavanja potekajo v pop.času 3-4 ted. po cca 3ure. Sama sem končala prekv. v enem letu,sam je bilo zelo pestro z dvemi otroci(vpisala sem se med drugo porodniško)ampak sem zmogla,seveda s pomočjo domačih ki so mi bili v veliko pomoč pri varstvu,..... Sama sem imela predavanja vsak dan ker sem hodila vzporedna na pred. za oba letnika. iz predavanj sem veliko odnesla,saj to opažam pri svojem delu kot pom. vzgojiteljice. V vrtcu,kjer sem imela prakso so mi čez poletje ponudili delo,ker sem imela končane že vse izpite,razen mature. Ker sem avgusta naredila maturo so me zaposlili. Lansko leto je bilo zelo pestro, ampak se je vse odrekanje izplačalo. P.s. Ko sem bila na porodniški,sem tudi sama izvedela od znanke da prekvalif. narediš ena dva tri. Ko sem odšla na Ljusko in izvedela,kaj vse me čaka me je skoraj na rit vrglo,ampak ni mi žal da sem se odločila,malo potpela in zdaj imam službo,katero sem si od zmeraj želela. Otroci so naše bogatsvo.Veliko ti oduzamejo še več ti dajo. Srečno. Kr pogumno
|
|
|
|