ali bi ukrepale (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

J.L. -> ali bi ukrepale (12.1.2011 7:55:02)

hčera vsako jutro joka (prej je z veseljem hodila v vrtec) da noče ker jo en fantek tepe. torej! kako ukrepati ali ne?

3jeMi -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 7:57:48)

greš do vzgojiteljice, poveš kar ti je povedala punčka, vprašaš, če je to res in če je fantek res tako "problematičen" in če je vse res, prosiš vzgojiteljico, da to uredi z otročkom in eventuelno z njegovimi starši... 

corfu -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 8:08:59)

Vsekakor moraš odreagirati na situacijo in stisko, ki jo doživlja tvoj otrok, seveda na primeren način...Tvoj otrok mora čutiti, da ga razumeš, jemlješ resno in se boš postavila zanj oz. prišla stvari do dna.

PC Baby -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 8:30:31)

Definitivno ukrepaj

josephine27 -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 8:50:16)

pri nas podobna zgodba s tem da ga ne tepe ampak grize. skoraj vsak dan pride domov pogrizen. vgojiteljica ve ker nam je  tud sama povedala kateri ga pa je že dva meseca skoz isto. res ne vem več kaj.
v vsakem primeru najprej pogovor z vzgojiteljico potem pa... sama še išem rešitev

PC Baby -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 9:20:48)

Mi smo isto imeli problem z griženjem in vzgojiteljice niso moge nič. Pač pazile so, da so preprečile, ampak to je blo možno pri samo par primerih, ker imajo pač polno drugih otrok, za katerimi laufajo. Blo je že zelo grozno, ker je 2x končal pri zdravnici z infekcijo, ampak na srečo se je samo umirilo, ker če ne, ne vem kaj bi naredila. Se pogovorila s starši ta drugega otroka? Kaj bi se pa lahko zmenili z enoletnikom?

potem so hotele tega otroka celo izolirati od ostalih otrok pa smo bili mi vseeno proti. Smo si predstavljali kako bi bilo, če bi bil naš v taki fazi pa bi ga izobčili. Ni rešitev.

koala -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 10:05:49)

Definitivno bi se pogovorila z vzgojiteljico.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.1.2011 10:49:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Najaa -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 11:50:45)

Lahko je tudi obdobje, ko otrok enostavno noče it v vrtec oz. dela zjutraj "probleme" okol tega. Naša 4-letnica je že med njimi. Vedno je rada hodila v vrtec, zdej ene par tednov pa kar ne bi šla. Sem vprašala vzg., če se kaj takega dogaja pa je rekla, da čist ok, se igra in druži z otroci... Zdej počasi jo ta faza že mineva, ker zjutri ne sitnari več toliko.
Aja, pa da jo ena punčka tepe je tud rekla, zato sem sploh pisala o tem.

PeggyBundy -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 12:20:30)

Seveda bi ukrepala. Šla bi do vzgojiteljice in jo prosila za malo več pazljivosti pri tem fantku in sploh pri celi zadevi, v kolikor si tvoj otrok tega ni izmislil.

mate0ja -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 12:30:35)

Mi našo učimo, da mora naglas rečt, da ne pusti, da jo tepe. In naša je čist resno vzela in se baje na ves glas zadere, da "nasilneža" kar odnese stran. In baje da ima zdaj mir. Sicer pa pri vsakem nekaj drugega pali. In v vsaki skupini se najdejo tisti, ki se ne znajo branit in tisti ki na tisoč in en nasilen način uveljavljajo svojo voljo. 

J.L. -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 12:41:25)

definitivno bom omenila vzgojiteljici, se pa gre za res živahnega neubogljivega fantka, ki zna lopnit (se poznamo od prej in je že večkrat nagajal moji).

Čili 1 -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 14:24:30)

IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

Mi našo učimo, da mora naglas rečt, da ne pusti, da jo tepe. In naša je čist resno vzela in se baje na ves glas zadere, da "nasilneža" kar odnese stran. In baje da ima zdaj mir. Sicer pa pri vsakem nekaj drugega pali. In v vsaki skupini se najdejo tisti, ki se ne znajo branit in tisti ki na tisoč in en nasilen način uveljavljajo svojo voljo. 

Naša isto. Zlo naglas reče: Ne me butat!!! :-)

naia -> RE: ali bi ukrepale (12.1.2011 16:14:00)

obvezno povedat vzgojiteljici in pa staršem

Stran: [1]