mačje dretje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

artista7 -> mačje dretje (11.1.2011 19:57:29)

Ja, dobesedno tako. Od maja imava dolgodlakega lepotca, ki sem ga vzela iz enega od zavetišč. Muc je bil navajen bivanja notri (tako so mi rekli). Čeravno so mi rekli, da je bil zavržen, čedalje bolj dvomim v to. Muc je res lep, in ne vem kater butelj bi ga zavrgel pri enem letu (toliko je bil star)-ampak ok. Zabičali so mi, da moram muca imeti IZKLJUČNO notri, kar skušam upoštevati (nenazadnje sem podpisala pogodbo). In zdaj k problemu: ta maček enostavno NOČe biti notri in od vsega začetka imam grozne probleme s tem, da mi ne uide iz stanovanja, praska, cvili, izkoristi vsako priliko, če kdo odpre vrata. Če pa so vrata zaprta se na moč dere - zamolklo mijavka in praska po vratih, tudi ponoči! Nič ne pomaga, ne crkljanje, ne sveža hrana, ne "kontra" dretje - po nekaj minutah ponovi glasovno vajo. Vse skupaj je slišati kot bi se gonil, pa je kastriran! Ima kdo kako idejo kaj lahko narediva? Mojemu se je kmalu strgalo zadnjič, ker je hodil za njim, kamor je stopil in mijavkal vanj :P Ker enostavno ni vžgalo nič

Izabelina -> RE: mačje dretje (11.1.2011 20:03:56)

ja vn hoče... a pa to skoz dela? ker moja mačka je eno obdobje to delala pol se čist umirila in pol čez neki časa spet... js sm jo takrat ko je to delala spuščala vn tko, da sm šla še js zravn... (mamo ograjen vrt)... ampak načeloma sta oba moja mačka izključno notranja.

Ne vem kako boš rešila ta problem, upam samo, da ga boš! pa pazi na svojga mačkona, ker se jim tko hitr kej zgodi, da sploh veš ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]

hmm... -> RE: mačje dretje (11.1.2011 20:24:10)

Jaz sem nekje slišala, da nekateri peljejo mačka za nekaj minut ven, ampak ga imajo na vrvici!
Potem je baje boljše. Lahko to probaš, slabše ne more bit.

artista7 -> RE: mačje dretje (11.1.2011 20:49:18)

no to z vrvico sem poizkusila. Ko sem malo popustil se je muc takoj zavedel, mi ušel in flexija (ki sicer ni bil nov) zapeljal okoli in okoli enega kolesa od avta in potegnil-strgal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ja, res sem vzela muca s karakterjem :)

Freya88 -> RE: mačje dretje (13.1.2011 19:43:00)

IZVIRNO SPOROČILO: artista7

no to z vrvico sem poizkusila. Ko sem malo popustil se je muc takoj zavedel, mi ušel in flexija (ki sicer ni bil nov) zapeljal okoli in okoli enega kolesa od avta in potegnil-strgal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ja, res sem vzela muca s karakterjem :)

Kako pa vama je to ratalo?:D Pelji ga na travo... ne okrog avtov... pa ponavadi muce niso na fleksijih (kolker vem) ampak na navadni vrvici brez moznosti nastavitve...
Ponudi mu tudi travo... ali pa mu jo vsaj naberi in prinesi domov..

Mucka08 -> RE: mačje dretje (31.1.2011 20:35:52)

Glede na to, da si mačka vzela iz enega zavetišča, kjer ste tudi podpisali pogodbo, bi bilo fajn, da se s tem vprašanjem obrnete na njih.

Stran: [1]