TomTaylor -> RE: servietna tehnika...dajte, no..... (prosim) (12.1.2011 6:28:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Jz ko sem živela v starem stanovanju sem npr. v kopalnici iz neke stare nizke omarice, ki sem jo predhodno prelakirala z akrilno barvo, čez pa s servietno tehniko prilimala morske vzorčke, naredila prav luštno omarico za pod omivalnik. Prove na tak način sem "popravila" počene ploščice. Iz škatel za čevlje sem naredila lepe škatle za shranjevanje razne šare. Na ena sveže prebarvana vrata sem "nalimala" metuljčke. ....ma svašta se da delat s serveti. Celo na nohte sem jih dala! Pomojem sem bila jz izumiteljica tega Joj to pa mene zanima. Imam v kuhinji bele, tiste res predpotopne, pa bi res rada kaj novega. Ker kuhinje še par let ne bom menjala. Tako, da lepo prosim kako naredim, pa kako potem to čistim,...hvala. Hvala pa tud teb miška, ker si tole temo odprla. čisto enostavno. Izbereš ravno prav velike prtičke, mehak čopič in lak/lepilo za servietno tehniko (če imaš svetleče ploščice izberi sijajnega, če ne, pa mat lak/lepilo) in limaš. Na ploščicah moraš previdno in počasi limat, da pride res lepo (brez mehurčkov in brez "reliefa"). Kar se čiščenja tiče - samo vlažna mehka krpa, agresivnih posegov žal servietna tehnika ne prenese. Ampak je pa prednost v tem, da ko se vzorček slučajno uniči, samo s tistim špohtlom za steklo lepo dol zdrzaš in naneseš nov prtiček. Viola, pa so spet "nove ploščice"
|
|
|
|