Na hitro (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mamamajča -> Na hitro (11.1.2011 12:42:37)

Je nujno, da je otrokov zdravnik pediater, ali lahko hodimo tud k drugemu? Torej, da se od pediatra prestavimo drugam? Zaradi sistemstskih, cepljenja itd.?




benika -> RE: Na hitro (11.1.2011 13:06:25)

To ne vem, ampak pediater ni zastonj pediater. Noben splošni zdravnik nima tako specifičnega znanja. Naredi pa tako kot misliš.




ursi -> RE: Na hitro (11.1.2011 13:14:20)

Pri nas je tako : zaradi bolezni si lahko pri kateremkoli zdravniku (če te pač vzame) - to mislim, da imaš lahko za otrokovega osebnega zdravnika tudi zdravnika, ki ni pediater, vsi sistematski pregledi in cepljenja pa se izvajajo še vedno pri pediatru.




urška -> RE: Na hitro (11.1.2011 13:20:32)

moj sin nima izbranega pediatra, ampak istega zdravnika kot jaz. temu pač bolj zaupam, kot vsem pediatrom v našem ZD. in pri sistematikah ni noben problem: vedno dobim vabilo od pediatra kdaj morava prit.




zmajaz -> RE: Na hitro (11.1.2011 13:33:23)

IZVIRNO SPOROČILO: ursi
Pri nas je tako : zaradi bolezni si lahko pri kateremkoli zdravniku (če te pač vzame) - to mislim, da imaš lahko za otrokovega osebnega zdravnika tudi zdravnika, ki ni pediater, vsi sistematski pregledi in cepljenja pa se izvajajo še vedno pri pediatru.

Točno tako je - na sistemtske in cepljenja te itak še v vsakem primeru povabi pediater, izbrani zdravnik otroka pa je lahko tudi kateri drug zdravnik.




Klemy82 -> RE: Na hitro (11.1.2011 13:43:53)

Tam, kjer sem bila prej doma, pediatra sploh ni in otroka obravnava družinski zdravnik, tudi sistematske preglede in cepljenja opraviš tam, ali pa ga voziš k najbližjemu pediatru, ki je cca 35 km stran, kamor si napoten tudi, če zdravnik presodi, da je potrebno.
In tako je že odkar sem jaz na tem svetu... imam že od rojstva isto zdravnico, spremenilo se pa tudi ni čisto nič v vseh teh letih. Tako je to, ni povsod dostopnost do pediatra taka kot v večjih mestih, ponekod jih sploh ni. 




valči -> RE: Na hitro (11.1.2011 18:59:08)

V tem kraju,kjer živimo mi imajo večina vsi otroci splošnega zdravnika,ki po potrebi pošlje k P. v bolnico.Je v domačem kraju.

Jaz moje vse tri otroke vozim k P v Brežice,25 kilometrov daleč in nikoli mi ni bilo žal vsake minute,kilometra..Sem bila s sinom ob njegovih 2. letik pri tem zdravniku,ker sem bila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in sem pač mislila,da se ne bom tako daleč vozila.Pičle 4 mesece,potem pa sem si premislila in našo drago P prosila,če nas vzame nazaj z drugorojenko skupaj.Še sedaj mi je žal,da sem takrat šla stran.

Ampak je razumela in nič zamerila.

Sedaj so stari 7,5,3 leta in še vedno smo v Brežicah.
In tudi jih bom vozila,kolikor dolgo pač k P lahko.
Ogromna razlika je v prepoznavanju diagnoze,v nepotrebnem dajanju AB s strani-navadnega zdravnika,vglavnem pediatrinji zaupam popolnoma in to edino šteje pri vse tem.




Stran: [1]