Paštetka
|
In zakaj bi mogla od države kaj dobiti, in zakaj bi mogla država biti dobrodelna in ne skopa? Nikoli ne pričakujem ničesar od nikogar. Delala sem že v srednji šoli, kot študentka, da sem si lahko kavbojke kupila, ker nismo imeli denarja, da ne govorim v času študenta,ko starša nista imela denarja, da bi nama s sestro plačala vlak v LJ. In šele, ko sem se zaposlila sem lahko študirala naprej in si tako plačala študij, se borila, bila tiho in delala, marsikaj požrla, delala po 14, 17 ur na dan po 2 tedna skupaj, da sem lahko napredovala, in da sem potem lahko pristala najvišje v podjetju. Nisem takoj klicala inšpektorjev, se pritoževala čez vse in vsakogar ali obtoževala državo. In ja, tisti, ki so najbolj pridni, ko delajo, da nekaj pridelajo, jim potem pobere država tak davek, da imajo potem tudi taki, ki jim je lažje vse skupaj cuzati, če te citiram "skopo" drżavo. In na koncu smo, če potegnemo ob koncu meseca, na istem. WTF zakaj bi se človek trudil, študiral, delal? Se strinjam, skrajni čas, da začne pobirati tudi država tisto, kar ji pripada in do zdaj ni pobirala in da se nekaj spremeni že enkrat.
|