likanje perila (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

katarin1 -> likanje perila (8.8.2005 22:21:14)

Dober večer!
Zanima me če je že kdaj katera od vas najela koga za likanje perila.Sem namreč v 37 tednu druge nosečnosti, doma pa imam dve leti staro punčko.Težko sedim, ležim ali stojim.Če pa me nič ne boli posvetim čas hčerki.Zanima me kaj mislite o tem, da bi nekoga najela ,da mi zlika perilo.Mene je namreč zalo sram.:ups::ups::ups:

Baldi -> likanje perila (8.8.2005 22:24:32)

zakaj pa sram:ups:

Najprej pa le moža vprašaj, mogoče se on ponudi:zmeden2:.

Naslednja alternativa je pa sušilec:)

LP:pujs:

m jana -> likanje perila (8.8.2005 22:25:50)

Ne vem zakaj bi te naj bilo sram! Poklici kako studentko! Vesela bo ker bo dobila nekaj denarja, tebi pa bo tudi ok! Jaz sem tudi naredila tako! Pa me ni sram povedat! Zakaj, ko pa sem ji placala iz mojega zepa!!!

k1 -> likanje perila (8.8.2005 22:25:50)

al pa mama??? :zmeden2::zmeden2::zmeden2:

india -> likanje perila (8.8.2005 22:31:30)

Zakaj pa bi te bilo sram? Saj ti ne bo nihče šenkal! Sicer pa te skrbi za dobro tvojega sončka in je to čisto OK.
Od kod pa si? Poznam v MB eno gospo, ki je zelo ugodna.
Drugače pa mlajše upokojenke, brezposelne in študentke kar dajejo oglase v časopise.:miska:

miševi -> likanje perila (8.8.2005 22:34:23)

Ne vem, zakaj bi te bilo sram. Če imaš možnost, se posveti otročku, pa naj to postorijo drugi. Dandanes je to že skoraj čisto normalno.

Poskusi res najprej pri starših. Druga varianta so študentke - jaz osebno sem med študijem likala pri 3 družinah in dobro zaslužila. So bili oni veseli, pa še jaz. Tretja varianta pa je kakšna upokojenka - tudi njim pridejo prav dinarčki.

Meni trenutno pomaga moja mami:rozica:. Na vsake toliko časa ji zaradi slabe vesti dam nekaj denarja, ki se ga sicer brani, vendar ji še kako prav pride...

Pa dobro izbiro ti želim:rozica:.

Magi* -> likanje perila (8.8.2005 22:35:30)

zakaj pa te bi bilo sram nekomu omogočiti zaslužek? razumem, da bi imela pomisleke, da bi nekdo drug tvoje stvari delal in na drugačen način kot ti (s tem se jaz obremenjujem, ker sem navaden picajzelj;)). to pa ja ni nič sramotnega, če priznaš, da vsega sama ne moreš postoriti in nekomu ponudiš priložnost za delo. grem spat, se ponavljam...

CatJa -> likanje perila (8.8.2005 22:36:03)

Zakaj sram? Ker ne mores sama ali ker bo nekdo drug likal tvoje perilo? Nikar, ce ne gre, ne gre.
Mi smo tudi najeli gospo za ciscenje kopalnic in oken, ko smo se vselili, ker pac ni slo drugace. Iz prejsnjega stanovanja smo se na hitro preselili vsi, moja mama v manjse, mi pa v hiso. Tako, da niti Jana ni nihce mogel paziti in smo pac morali tako narediti. In zakaj bi se clovek (pre)utrujal, ce lahko nekomu s tem nudis dodaten zasluzek?

LP, :rozica:

kofetek2010 -> likanje perila (8.8.2005 22:41:39)

Ja, jaz imam, pokličem in odpelje zmečkano in pripelje v roku 24 ur zlikano, zloženo in z mašlco zavezano perilo, srajce pa na obešalniku in v folijo zavite :)

perilo plačujem po kg, srajce pa po komadu :)

pa me sploh ni sram, niti malo :)

nikitta -> likanje perila (8.8.2005 23:03:21)

punce imajo prav...stvar organizacije! Ponudi možu (če se dogovarjata tudi okrog teh stvari) 3 rešitve in nobena ne sme vključit tebe kot možnost za likanje!

Marogica -> likanje perila (9.8.2005 8:27:27)

Jaz že pet let ne likam sama, ker mi jo to najbolj dolgoćasno in tečno delo. Likat nosimo k eni gospe, ki računa 700SIT/h.
Je profesionalna "likarca" in lika hitro in tako dobro, da ji jaz do kolen ne sežem. Nosim ji likat približno 2x na mesec in me to stane ca 5.000SIT. PRi vseh teh pranjih(med 4-5 strojev na teden) se mi zdi to malo. Določene stvai pa tako ali tako zložim.
Će pa bi začela računat:
-moj čas, ki ga porabim za likanje v SIT
-elektrika
-voda(parni likalnik)
-obraba deske
-"slabo" zlikano"
mislim, da sama sebi ne bi bila kaj cenejša.
Pa še nekaj: Ta čas porabim za ostale stvari, predvsem za družino

Anonimen -> likanje perila (9.8.2005 8:51:19)

men je ene parkrat med nosečnostjo likala mami, se je sama tolk ponujala da sem jo že mogla spustit zravn :) enkrat je peglov clo mož :)

drgač pa valda eno najem pa je.

lp, lara

baguSka -> likanje perila (9.8.2005 9:11:29)

jst pa sploh ne likam, pa je tud dobr 8)

Stran: [1]