Pretežka punčka? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Pia67 -> Pretežka punčka? (8.8.2005 22:15:38)

Živjo!
Danes sem bila po dobrih 6 tednih končno pri ginekologu. Premeril je punčko in ugotovil, da ima njen buši 32 cm obsega (teža punčke, ki je izhajala iz tega podatka je okrog 2600 g). Ničesar ni pripomnil, ko sem doma malo pregledala one grafe v materinski, me je kar malo stisnilo pri srcu. Meni se vseeno zdi mal preveč. Na testu za gastacijski diabetes nisem bila in v zadnjih 6 tednih sem se poredila za 2,5 kg (trenutno sem v 34t4d).Vsega skupaj me je več za 11kg, moja velikost je prej majhna kot velika, pa tudi ata ni ravno košarkaš ;)
Najbrž zganjam "paniko". Morda je krivo, ker sem prebrala knjigo Fetus i bolesti. Notr je bila ena pretresljiva fotka novorojenčka, katerega mama je imela diabetes med nosečnostjo. Tri strani nazaj na RR pa sem opazila septembrske pomenke, ki so se tikali ravno teže otročkov.
Vem, da ultrazvok ni mirodajen in da dostikrat pretiravajo z velikostmi.Pa vseeno...

Vaše mnenje?

Pia

eva1 -> Pretežka punčka? (8.8.2005 22:26:28)

Ah sej ni tok težka-moj je imel v 32 tedni 2000g, v 35/0 je imel 2700g, v 37/1 je imel 3200g, rodil se je v 38/2 z 3500g!
Po Uz je napredoval vsak teden za 250-300g, kar je po reglcih...pa še 10% odstpanja se pojavijo na UZ!

Magi* -> Pretežka punčka? (8.8.2005 22:30:20)

ne vem no, meni so v 32t ocenili težo moje pupe na 3000g. meni se je to zdelo ogromno (glede na tabele). G se ni pa prav nič sekiral zaradi tega. rodila sem v 37t punčko težko 3750g, veliko 52cm. čisto v redu, super lepo in zdravo.

Pia67 -> Pretežka punčka? (8.8.2005 22:36:40)

Oh, saj sem vedela, da paniko zganjam. To je najbrž ostalo še od takrat, ko sem trenirala gimnastiko in nas je trenerka vsak ponedeljek maltretirala okol teže:(. V bistvu se ne sekiram zaradi kilaže, ampak zaradi morebitnih posledic.
Mi je kar žal, ko vas utrujam z glupim vprašanjem. In hvala za odgovore in tolažbo.

Pia

Magi* -> Pretežka punčka? (8.8.2005 22:45:16)

Pia67, nobenega ne utrujaš z "glupimi" vprašanji. jaz te čisto razumem, sem dala vse to skozi sama. je pa res, da dandanes dobimo ogromno podatkov od vsepovsod, ki nam jih nihče ne pojasni. logično je, da smo potem v skrbeh. zakaj nam pravzaprav navržejo podatke o dolžini stegnenice, obsegu trebuščka, oceni teže? pa zraven običajno še delajo tako mrke in zaskrbljene face? ko jih pa kaj vprašaš pa rečejo, naj uživamo in ne razmišljamo o tem? ah, me je malo zaneslo, podoživljam svoje izkušnje...

bodi dobro, božaj trebuščka in kmalu napoči tvoj čas, ko boš v naročju držala najlepšo punčko:rozica:

Jessy -> Pretežka punčka? (9.8.2005 9:26:44)

Meni so jo v 36. tednu natehtali 2900 g, en dan pred porodom pa 3800 g. Rodila se je s 3380 g. Moj G pa je, glede na tehtanje v 36. tednu, napovedoval, da bo teža ob porodu 3100 g.

Meni se teža tvojega otroka zdi čisto običajna.

teta beta -> Pretežka punčka? (9.8.2005 15:44:59)

Hm, ne vem, če je to to, ampak zadnjič je meni G v porodnišnici rekla, da imam še staro materinsko knjižico, kjer je razpredelnica narobe označena. HC (ta prvi, nizki stolpec) mi je preimenovala v AC-obseg glavice, drugega, AC (visokega) pa v HC-obseg trebuha. Mogoče imaš tudi ti zamešan graf :zmeden2:.

Pia67 -> Pretežka punčka? (11.8.2005 11:19:07)

Aha, bi znalo bit. Sem že mal čudno gledala, ker mi ni logično. Bom še enkrat preverila. itak pa me je kar malo sram, ko sem prebrala, da ima ena na sosednjem forumu majčkeno pikico, sem si rekla, pa kaj zganjam paniko.
Hvala vsem za vzpodbudne besede.

Pia

Stran: [1]