Dopust-Grčija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

ery -> Dopust-Grčija (10.1.2011 11:01:31)

Pozdravljene...

Letos malo z možem gledava za dopust, d abi šli proti Grčiji. otroka bosta stara skoarj 6 in 3 leta. Nikoli še nismo bili, lani prvič v Turčiji, s enam je dopadlo... vendar bi zamenjali, ker baje pride ceneje, hrana je kao boljša..

Prosim vas za mnenja, ker vem, da nekatere res poznate...

hvala vam..

lp, ery

diana 28 -> RE: Dopust-Grčija (10.1.2011 11:34:49)

Kar sem bila po Grčiji so za družine bolj primerni otoki Samos, Kefalonija, Lefkas in mogoče še Karpatos. Karpatos ima malo manj izbire plaž in je precej gorat zato mogoče ni glih primeren. Je pa lep otok z ohranjeno tradicijo. Samos je tudi miren i nprijeten otok vendar malo dlje za potovat. Lefkas in Kefalonija imasta res veliko plaž in te so čudovite.... Potem pa je še Tasos, ki je bolj zelen in majhen otok, ki ima tudi zelo lepe plaže vendar ne tako kot Lefkas in Kefalonija. Grška hrana pa je res zelo dobra... Ne smem niti pomislit... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image]

Odsvetovala pa bi Krf, Zakintos, Ios, Santorini....Tja grejo večinoma študentje. Se mi zdi, da so bolj otoki za žurat. No, saj se dobi kraj kjer tega ni, vendar meni je bilo obupno, ko sem šla na Zakyntos in niti eno noč nismo normalno spali zaradi nepretrganih žurov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] No Krf je blizu in se da dobit verjetno kakšen miren kraj. Je pa tudi lep otok.

No toliko na hitro kar imam jaz ''izkušenj''.

svetlomodra -> RE: Dopust-Grčija (10.1.2011 16:59:22)

s tem, da pride v grčiji ceneje se ne morem strinjat. ne moreš namreč primerjat različnih kategorij hotelov. poleg tega je v grčiji all inclusive ponudba skromnejša oz. priporočljiva samo v hotelih, ki so na odročnem koncu.

hrana - kakor kje. hoteli višjih kategorij imajo dobro ponudbo. na nekaterih otokih prevladujejo hoteli NZ in si kosilo in večerjo organiziraš sam. za kefalonijo moram reč, da je zelo angleška in še pri musaki servirajo pomfri, na plaži so kioski s hotdogi,....

za otroke je primeren vsak otok. ne razumem zakaj nek otok ne bi bil za otroke? bolj je važno na katero stran otoka greš. tak otok je kos - sever zelo vetroven, raj za surfarje, na nasprotni stran (kjer je kefalos) pa je povsem mirno. ravno tako je na rodosu (ixia vetrovna, faliraki miren).

meni najljubši je še vedno santorini (mogoče, ker je bil to moj prvi grši otok). da bi bilo otrokom tam dolgčas? moji 6-letnici ni bilo niti malo.

ajsek -> RE: Dopust-Grčija (10.1.2011 20:32:59)

Tak način dopusta, kot ste ga izkusili v Turčiji (predvidevam, da ste šli na AI, ne kampirat med Kurde), vas bo v Grčiji prišel bistveno dražje, ker sploh nimajo tovrstne ponudbe. Oziroma, nekaj jo imajo, ampak je neverjetno draga.
Načeloma ima Grčija bolj polpenzione, še več pa nočitev z zajtrkom. Zdaj pa računaj, koliko vas bo stalo, če boste poleg polpenziona (kjer ste precej bolj omejeni na ure obrokov, kot pri AI) vsak dan šli na kosilo, kupili nekaj sladoledov, pijač,...

Ne me narobe razumet, meni je Grčija precej bolj všeč od Turčije, se mi vseeno zdi bolj pristna kot tisti plastik-fantastik turški turizem, ampak moraš pa vnaprej vedet, da bo dopust bistveno drugačen, drugače boš samo razočarana.
Meni osebno pretehta že to, da se zvečer odpravimo na rivo na večerjo, vsak večer v drugo restavracijo, ne pa da se gužvam v nabito polni hotelski jedilnici.

Lefkas je sicer pomoje ena najpogostejših destinacij za družinice, med drugim tudi zato, ker je vsaj nekoliko poraščen in lahko najdeš kakšen borovec.

Stran: [1]