deveta -> RE: Riž in koruza (8.1.2011 23:23:08)
|
Jaz sem ji dala riž kot prvo žitarico, kasneje polento, pa proso. Kasneje še ajdo in pšenico. Aja, pa ovsene kosmiče sem ji tudi že dala. Po petem mesecu je jedla že riž in tudi polento. Riž sem ji dala istega kot nam (paraboiled od Droge) in polento tudi, pa čeprav lahko vsebuje sledove glutena. Na veliko žitih, ki sicer ne vsebujejo glutena (riž, koruza, proso, ajda), boš zasledila da vsebujejo gluten, ker jih predelujejo v obratih, kjer predelujejo tudi žita z glutenom. Tako kot je že Aprilcica omenila, mislim da s tem glutenom malo pretiravajo in večina dokler ni imela otroka sploh ni slišala za gluten. Ampak nimaš se česa bat, po "eni od smernic" je pomembno le to, da se gluten ne uvede pred 4 m[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kar se tiče napenjanja pa je dovisno od otroka do otroka. Pri naši ni bilo težav. Posebej za otroke ne kupujem nobenega posebnega živila. Testenine, polento, riž, olje, sadje, meso... vse uporabljam isto kot za nas. Kakšno mlečno kašico za večerjo ali frutek za na teren, pa itak imam za vsak slučaj vedno doma.
|
|
|
|