Slabokrvnost (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> Slabokrvnost (8.8.2005 15:32:31)

Pri 6 mesecih starosti so nam vzeli kri in vodo in ugotovili, da je naš Nejc slabokrven.:( Ne hudo, a vseeno je potrebno zdraviti. Dobili smo sirup Legofer, ki ga moramo vzeti 2x na dan, eno žličko zjutraj in eno zvečer.

Ali je še katera mamica, ki mora dajati svojemu otročku to zdravilo? Samo nasvet, ki sem ga dobila od med. sestre. Takoj po sirupu mora otroček spiti malo Fruteka, ker ta pomaga, da se železo čimprej absobira v kri in se tudi hitro odstrani iz črevesja.

Jaz mu dam pol fruteka zjutraj in pol zvečer po sirupu. Če je frutek s sladkorjem, pa ga redčim z vodo. Takih nima preveč rad, če so sladkani.

babylove -> Slabokrvnost (8.8.2005 15:34:47)

Naš je bil kritično anemičen pri 4 mesecih in je dobil 2mesečno kuro železa.

Predvsem se železo ne sme dajati v kombinaciji s čajem, ker slednji zavira učinek železa.

mamči -> Slabokrvnost (8.8.2005 15:40:30)

Pro otročku sicer nimam izkušenj- jemljem ga pa sama cca.1 mes. Prejle sem ene parkrat morala jemati Ferum lek, pa sem mela po njem ful težave- napihnjen trebuh, pa zaprtje, pa slabost.. Zdaj, ko sem ponovno :nosecka: mi ga je hotel gin. spet predpisat pa mi je pol glede na težave dal Legofer- in je neprimerno boljši- prebavo mam celo boljšo, kot prej, slabosti nobene- kombiniraj pa čimveč vit.C, da bo izkoristek železa čim boljši !Pa srečno:metulj:

piščanc -> Slabokrvnost (8.8.2005 15:44:05)

železo imajo dodane tudi kašice od bebi, ki jih mešaš z mlekom, pa najbolje da mu hitreje začneš uvajati gosto hrano, zelena zelenjava ima tudi veliko železa, c vitamin pa lahko dobi tudi s sadjem (neprekuhanim), če mu frutki ne ustrezajo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2005 17:32:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Marogica -> Slabokrvnost (8.8.2005 17:37:08)

Tudi mi smo imeli enak problem in se je zdravil od 6-12 mes. Nato je minilo. Je bilo prehodnega značaja.
Jaz se za sok ne spomnim, da bi ga morala dajati poleg železa, čeprav je razlaga logična.

Stran: [1]