Konec porodniške in prijava na zavod (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

branka81 -> Konec porodniške in prijava na zavod (5.1.2011 19:13:22)

No tkole je,men 1.2. poteče porodniška pa se bom prijavila na zavod,ker sem brez službe,in me zanima, če mi bo pripadala kakšna pomoč?Pa še nekaj-a dobim februarja tud kej porodniške ali ne?
Hvala  že vnaprej za inf.

lukec -> RE: Konec porodniške in prijava na zavod (5.1.2011 19:30:43)

Porodniška se izplačuje za pretekli mesec, torej dobiš februarja za januar. Pomoč pa je odvisna od dohodkov v družini.

nananaja -> RE: Konec porodniške in prijava na zavod (6.1.2011 11:34:48)

a si na porodniški in si imela delovno razmerje vsaj eno leto (ne vem, če se šteje tudi porodniška)? potem ti pripada nadomestilo 3 mesece.
sicer pa odvisno od družiskih dohodkov, če si upravičena do dps.

razglednica -> RE: Konec porodniške in prijava na zavod (6.1.2011 13:56:17)

Pozdravljena,

še malo pa meni tudi to čaka, prosim kako boš kaj zrihtala mi sporoči;-)

lp

branka81 -> RE: Konec porodniške in prijava na zavod (6.1.2011 20:53:09)

pred porodniško sem bila zaposlena-no jutri bom šla na zavod,da se pozanimam,pa javim.

Pepita -> RE: Konec porodniške in prijava na zavod (13.1.2011 14:23:40)

Tudi porodniška se šteje, kot zaposlitev in si upravičena do najmanj 3 mesecev nadomestila iz Zavoda (če si bil pa dalj časa zaposlena pa lahko tudi več).

lunka1 -> RE: Konec porodniške in prijava na zavod (14.1.2011 21:03:53)

Kaj pa v primeru, da pred porodniško nisi zaposlena? Jaz sem imela prej status študenta, pa na zavodu sem bila prijavljena, da sem dobivala podporo? A se jaz tudi lahko vpišem nazaj na zavod in dobim nadomestilo iz Zavoda?

Soncnica Sandra *** -> RE: Konec porodniške in prijava na zavod (29.1.2011 23:27:31)

IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

Kaj pa v primeru, da pred porodniško nisi zaposlena? Jaz sem imela prej status študenta, pa na zavodu sem bila prijavljena, da sem dobivala podporo? A se jaz tudi lahko vpišem nazaj na zavod in dobim nadomestilo iz Zavoda?

denarno nadomestilo lahko uveljavljaš le, če si bil prej zaposlen in so bili od tega plačani prispevki ...v tvojem primeru, če si imela tsrševsko nadomestilo, ti potem denarno nadomestilo ne pripada

Stran: [1]