dangermouse
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Punce po moje ni dobro, da dajete več teh kapljic hkrati, s tem kve.čemu škodite otroku kot koristite. Sploh mešanje antifilata in biogaja je totalno nesmiselno, ker oboje deluje na istem principu, se pravi predoziraš. To je isto kot da bi pojedel recimo 5 lekadolov, pol pa še gor 5 daleronov, a se vam to zdi smiselno? Mi pa imamo v petek posvetovalnico, AD3 še nimamo, tako da ne dajemo še nič, že itak imamo krče Zdaj smo pa ravno skopali tamalo, ji dali še malo čaja in jo dali spat, pa da vidimo kako se bo obneslo Arwenko, mag3 Ja mi uporabljamo res veliko veliko kapljic, ampak se mi zdi, da se ne "tepejo" preveč. BioGaia je v bistvu probiotik za razvoj črevesne mikroflore, ColiPrev je encim laktaza, ki pomaga če ima otroček slučajno laktozno intoleranco, Lekobeba so pa vetrovne kapljice iz zelišč (janež, kumina, komarček, meta). AD3 kapljice nam je pa pediatrinja že v porodnišnici predpisala in smo jih začeli jemat po 1. tednu. Predpisala nam je 8 kapljic, verjetno zato, ker je bil rojen v 35. tednu in je imel močno zlatenico, pediatrinja je tudi vedela, da imam probleme z dojenjem in da veliko dodajam, tako da ne vem... Večinoma mu dajam 4 kapljice pri enem obroku in 4 kapljice pri drugem obroku. Prejšnji teden AD3 kapljic nisva jemala, da smo videli, če so kaj povezane s krči - pa smo imeli vseeno krče. Pravijo, da je dobro da jih otroci jemljejo, ker gre za A in D vitamin, sploh tega v zimskem času bolj malo dobijo. Danes zvečer lepo panča, nič krčev, jupiii, bom kar potrkala preden se v jezik ugriznem he, he... Čebelica11 jutri upam, da se dobiva na vozičkanju, danes sem gledala ven in je ves čas po malem padalo. Mali je prav pogrešal ropotanje in tresenje ob katerem ponavadi zaspi. Upam, da bo kaj boljše vreme. Oblačenje je pa tud pri meni problem. Malega za ven oblačim kot eskimčka, če pa opazim, da švica, ponavadi na vratku to najbolje začutiš, ga pa po slojih slačim. Zdaj ko je temperatura okol 10 stopinj pa preko košare ne dam pleničke, da vsaj malo sončka in zraka dobi. Pri nas sta babi in dedi v spodnjem štuku prehlajena in smo v karanteni - nič stikov - se jima kar meša, tako ga pogrešata. Boga aprill upam, da se vsi skupaj čimprej pozdravite. BabyKitty vauuu ti si pa prava mlekarna - jaz se kakšno uro matram po podoju s tole ročno Aventovo črpalko in spravim skupaj kakšnih 80ml. Je pa res da nikoli od poroda nisem imela neke velike količine mleka, nobenega navala mleka ni bilo in tud ko stisnem bradavico priteče le nekaj kapljic, nikoli ne šprica, kot sem videla pri kolegicah, ki dojijo. Bi blo še kaj, kar bi pomagalo za večjo količino mleka, razen tablet? Kakšen čaj? Močnik iz koruznega zdroba nič ne pomaga - sicer sem ga jaz delala z vodo, suhimi slivami kuhanimi in cimetom, ne pa z mlekom, ker so mi ga zvečer odsvetovali. Zaljubljena23 Naš fant tud bolj slabo kaka, na 2-3 dni. Pravijo da je to normalno. Vse do enega tedna menda. Sestra pri pediatrinji je rekla, da je njena punči kakala na enajst dni. Sploh če malo dojiš in malo dodajaš. Mi smo mu občasno dajali adaptirano mleko Novalac IT, ki je proti zaprtju, pa je pomagalo. Ko sem samo dojila 3 dni, pa sploh ni nč kakal, potem je bla pa cela poplava kakca, kar na enkrat. Mislim, da je bolj važno, da ima vsako pleničko polulano, je pa težko gledat, kako ga napenja. Jaz ga masiram po trebuščku v smeri ure in telovadim z nogicam pa včasih pomaga, večinoma pa ne žal.