TENS v porodnišnici Maribor (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ninchi9 -> TENS v porodnišnici Maribor (4.1.2011 12:48:14)

Pozdravljene

Zanima me, če je katera rodila s pomočjo TENS-a v Mariboru? A to sploh dovolijo? Jaz sem si ga nabavila, pa ne vem, kakšna je sploh praksa tukaj v MB. Sem jim napisala mail za informacije, pa mi niso nič odpisali. Saj ne vem, ali bi morala iti prej tja se posvetovat okoli tega, ali samo prinesem to stvar na porod??

zasi -> RE: TENS v porodnišnici Maribor (4.1.2011 13:56:02)

Zdravo!

Za MB nisem prepričana, na Ptuju pa vem, da ga zelo radi uporabljajo in da so z njim zelo zadovoljni. Tako babice kot uporabnice. Jaz ga bom tudi mela pri porodu. Sem se tudi odločila da si ga bom verjetno na smejko.si sposodila za 1 mesec. Sicer pa na Ptuju ga lahko tudi tam dobiš če nimaš svojega. Ampak ker je priporočljivo, da ga maš že doma namontiranega na sebe, ga bom raje kar najela.

Ker si si ga pa ti nabavila?

ninchi9 -> RE: TENS v porodnišnici Maribor (4.1.2011 15:49:25)

Hej Zasi

Jaz sem si ga tudi na smejko.si naročila, jutri ga dobim.
A ti greš rodit na Ptuj?? Jaz se ne morem odločit - ali Ptuj ali MB - ker imam ginekologa na Ptuju in bi bil zraven, če ga pokličem. Po drugi strani pa če se kaj zakomplicira, moraš itak v MB porodnišnico.

Jaz namreč zaradi zdravstveni razlogov ne smem niti enega analgetika (opioidnega) dobit v žilo, zato bi zelo rada imela vsaj ta TENS, da ne bom umirala na porodni postelji [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].

zasi -> RE: TENS v porodnišnici Maribor (4.1.2011 16:11:39)

Zdravo!

Jaz sem absolutno prepričana da grem na Ptuj rodit. Mi je manjša bolnišnica bolj všeč, pa bolj oseben odnos majo kot v Mariboru. Sicer pa je tak treba računat, da ne bo nobenih problemov. V Ptuju je težava edino, če se precej prej rodi otrok, ker nimajo utreznih aparatur. Sicer pa smo me tako ali tako skoraj da že izven tistega kritičnega obdobja. Pa meni se tudi babice zdijo ful vredu na Ptuju. Petro in Angelo poznam že iz šole za starše, za nekaj ostali pa vem od kolegic, da so fajn. Sicer se pa lahko tu ali tam najde kakšem tečen.

Kerega ginekologa pa maš ti da ti je rekel, da le lahko zraven? Se je sam ponudil, ali si mu ti rekla? Jaz mam Šučurja, pa ni še nikoli te možnosti omenil, čeprav vem, da je ogosto v porodnišnici na porodnem dežuren. In iz izkušenj kolegic  vem, da je že marsikatero rešil, ker je ful vredu zdravnik.

zasi -> RE: TENS v porodnišnici Maribor (4.1.2011 16:14:01)

Aja pa še to. Babica Angela nam je v šoli za starše govorila o tem TENSU, ki ga kombinirajo z toplimi obkladki  na predelu materničnega vratu in tuširanjem za hitrejše udpiranje, in da so s to kombinacijo ful zadovoljni. Je rekla, da mogoče dajo potem še kak spasmex, ampak velikokrat niti ni treba.

ninchi9 -> RE: TENS v porodnišnici Maribor (4.1.2011 19:57:59)

Jaz imam Lukmana in ga lahko pokličeš, pa pride. Sicer pa imam jutri pregled, pa ga bom vprašala, kako je glede tega. Veš da sem zdaj vedno bolj za Ptuj [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sem tam ležala že med nosečnostjo in mi je bilo všeč. REs bolj intimno kot v MB. In še posebej, če imajo tako fajn prakso s tem TENS-om.. Je za razmislit!!! Hvala

Stran: [1]