Anonimen -> Komu zaupati - farmacevtom ali zdravnikom? (8.8.2005 12:31:23)
|
Najbrž boste čudno gledali, zakaj tak naslov, ampak prav jezna sem :hudicek: Otrokova pediatrinja mi je napisala recept za malega in rekla, da naj jemlje pol žličke (tiste iz škatlice) zdravila, kar je isto kot eno kavno žličko. Vredu. Greva v lekarno, tam se začne farmacevtka razburjati, češ da tega zdravila ne dajejo leto dni starim otrokom, da tako piše v navodilih in da si naj naša zdravnica malo prebere navodila in kaj si mislijo, da so... bla bla bla... Prav nerodno mi je bilo, ko se je tako jezila na drugi strani okenca v lekarni, ki je bila polna ljudi. Potem se umiri in reče, da naj jo grem vprašat še enkrat, ker je tako ali pa tako ona strokovnjakinja. In jaz, cela prestrašena in jezna, da so mi napisali napačno zdravilo, grem res v zdravstveni dom. Še dobro, da je naša pediatrinja res prijazna in pripravljena odgovorit na vsako vprašanje ter mamice pomirit. Rekla mi je, da ne vidi razloga, zakaj se je ta farmacevtka razburjala, ker to zdravilo predpisujejo že 20 let za takšne male otroke, da drugega zdravila še sploh ni in da še do zdaj ni bilo kakšne težave z njegovim jemanjem. Gre za zdravilo, ki se precej pogosto uporablja. Pol šele mi je bilo nerodno. Zakaj sploh dvomim v njeno strokovnost? In zakaj se farmacevtka razburja, če pa je itak zdravnica strokovnjakinja??? Ali nosijo kakšno odgovornost ali kaj, ker so mi izdali zdravilo na recept???
|
|
|
|