3Sonček3 -> RE: Podaljšanje porodniške (21.1.2011 14:47:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3 Mene pa tut neki zanima. PDP sem imela 26.3.2010, rodila 23.2.2010, na papirjih ki sem jih dobila iz socialne mi piše, da mi porodniška pripada do 22.2.2011 se pravi 1 leto (dan manj). Zdej me pa zanima a je to že podaljšano, za tistih nekaj dni da je otrok donošen, ali bi lahko podala prošnjo za podaljšanje? Z otrokom je sicer HB vse uredu, v RA smo bili samo 1x, vse BP. Če se prav spomnim, ti za tisto razliko do otrokove donošenosti na CSD sami izračunajo, ni treba dati nobene vloge, edino potrdilo o tem, kdaj si rodila moraš tja nesti - to si pa verjetno že takrat, ko si rodila, nesla na CSD? Ja vse sm oddala tako kot je blo treba, tko da so mi vrjetno že use oni zrihtali, ampak js sploh nevem kako normalno poteka porodniška. Če si zaposlen greš en mesec prej na porodniško in potem ti traja do otrokovega 11 meseca, če pa nisi zaposlen ti pa prav tako pripada 1 leto le da se tukaj šteje do otrokovega 1. rojstnega dne oz. dan manj? Sej men se je že skor istekla, sm tko me zanima če me bo kdaj kera kej uprašala da ji bom znala odgovorit, da nebom izpadla smotana :)
|
|
|
|