Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: olimia IZVIRNO SPOROČILO: Ankica. Si pa čist iz modnih trendov, zdaj je 9 od desetih kuhinj beeeeeeeeeeeeeeeelih z ravnimi frontami in z rjavim pultom, visok sijaj, po možnosti s skritimi ročaji. In potem pride stranka, ki hoče oranžno ali masivno kuhinjo, rabiš ene 5 sekund, da prideš k sebi zaradi "nenavadnih zahtev" . Dve leti nazaj je bil "in" tik in wenge, zdaj se pa vse bolj povprašuje po steklenih kuhinjah in vijolični. Glede barve kuhinje je tudi meni všeč rjav pult in svetle fronte visok sijaj (konkretno barva vanilije, pult pa v barvi oreha). Me pa zanima nekaj drugega. Kaj bi mi priporočale za obloge v kuhinji. Sicer lepo izgledajo tudi lesene v isti barvi kot pult. Zanima me boolj za vzdrževanje - kakšne imate izkušnje oz. če katera ima lesene obloge in kako se obnesejo Če so obloge narejene iz ultrapasa (laminat), potem z vzdrževanjem ni težav, ke rje material debelejši, odporen je na toploto, vlago, udarce. Paziti je potrebno edino, če je kuhališče plinsko, potem mora biti stenska obloga od kuhališča oddaljena minimalno 15cm (da ne pride do požara). Obstajajo tudi stenske obloge, ki so prevlečene s folijo, te so malo bolj občutljive na praske, ne sme se jih drgnit z grobimi krpicami ipd. ker se poznajo raže. Se pa dobijo stenske obloge v zelo veliko različnih odtenkih, ponavadi se vzame isto kot pult. Ta kombinacija vanilija-rjava je sicer zelo hvaležna, ker je nevtralna, zato tudi večno klasična in se jo da krasno kombinirat z močnejšimi barvami, recimo čokoladno rjavo, vijolično, limetno zeleno, živo rumeno. Ali pa imaš samo tri vijolične vazice na pultu in izpade zelo lepo. Kot pravim, vsak si mora sebi prilagodit.
|