samo za fosilke (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Maša26 -> samo za fosilke (8.8.2005 10:18:45)

Hojla,

po pravici: a ste kdaj ˝jezne˝ na srečnice, ki jih je treba tolažit po prvem neuspelem poskusu, v drugem ali tretjem jim pa rata :zmeden2:

Saj ne da jim ne privoščim, ampak iskreno pa najprej pomislim, Zakaj pa jaz ne :zmeden2:

Ampak tako se nikamor ne pride, zato :miska: in :angel: in :rozica: za vse nas!

*AnaL* -> samo za fosilke (8.8.2005 10:25:43)

Oj!
Jezna na srečke :nosecka: nisem, saj vsaki iz SRCA privoščim nekaj, za kar se jaz trudim že (pre)dolgo časa. Se pa včasih sprašujem, zakaj nama ne uspe, zakaj nekaterim uspe zanositi, čeprav si otroka ne želijo, kdaj bom lahko ponosno povedala, da bom mamica,... Poraja se mi tisoč zakajev, ampak ne najdem odgovora. Ampak za vsakim dežjem posije sonce in upam, da bo kmalu tudi za nas fosilke.

Glavo pokonci in ne obupat!!
UPANJE UMRE ZADNJE oz. UPANJE NIKOLI NE UMRE!!!

L.P
Ana

Vilma -> samo za fosilke (8.8.2005 10:50:59)

Jaz nisem več ne jezna, ne vesela, ne žalostna, ne obupana. Včasih sem jokala, ko so najboljše prijateljice zanosile, zdaj tudi jokam ne več. Moje stanje bi bilo najbolje opisati kot otopelost. S primesjo neizmernega strahu!
Po dvoletnem matranju sem zdaj v fazi, ko se moram borit, da bom mogoče lahko sploh kdaj v prihodnosti zanosila. Po HSG-ju, laproskopiji 6 ciklusih klomifena ter tik preden bi me morali dati na umetno, so mi odkrili raka materničnega vratu. Kar pomeni, da smo zaustavili vse procese glede :nosecka:
Prvo operacijo sem dala skozi konec maja, v sredo me čaka že druga (konizacija).
Strah me je, če mi ne bodo preveč skrajšali materničnega vratu.
Strah me je, da z drugo operacijo ne bodo odstranili vseh rakavih celic in da me čaka še tretji poseg.
Strah me je, da ne bo tretji poseg v smislu, maternico vam moramo vem pobrati. Potem sem glede zanositve zapečatena do konca življenja.

Ni me strah te bolezni, vem da jo bom premagala in da bom preživela! Strah me je le v toliko, da zaradi nje ne bom mogla nikoli imeti otrok! Ker me bo prehitela za nekaj mesecev.

emaa -> samo za fosilke (8.8.2005 10:51:28)

včasih mi gre blazno na živce, ko se jim po prvem poskusu svet sesuva, meni se celo leto ni, sem rekla, saj bo. POl jim pa itak ponavadi rata res v drugem, tretjem. Sem pa vesela, da jim rata, da je treba čim manj puncam dat to čez, kar moramo me.

Katjusa -> samo za fosilke (8.8.2005 11:00:25)

Se pridruzujem temu kar je napisala AnaL. Upam da tud mene nek dan caka ko bom lahko celemu svetu povedala da bom mela dojencka!!!!

Lep pozdrav pa cim prej na:modri::roza:

Katja

Nyah* -> samo za fosilke (8.8.2005 11:04:16)

Drage moje!

Nisem fosilka, a rada bi vam napisala samo to, da VEM, da bo tudi vam uspelo, da boste kmalu, druga za drugo, veselo sporocale, da ste srecke :nosecka:, s pomocjo ali brez, samo da pridete do vasih :duda:.

Ne smete obupat, kje pa!, borite se naprej, svoje zakladke pa boste toliko bolj cenile in imele rade, ko jih dobite!

Vilma:miska::((:rozica::miska::((:rozica::miska::((:rozica:

DRZI SE!

anadejka -> samo za fosilke (8.8.2005 11:09:26)

Ja jest pa čist po pravic povem,da čist odvisn kakšn dan imam.Če sm full slabe volje mi grejo do konca na živce:grrr: in se morm učasih prau mal nazaj držat da jim kšno grdo ne napišem:grrr:.Ampak če prau pomislim,jim ne mormo zamert;).Me fosilke smo dobile že prau trdo kožo glede čakanja in vsakomesečnih razočaranj.Pa tut jaz sem že prvi mesec ko sva se odločla met neki mičknga mislila,da bo pa kr takoj ratalo.Potem začneš drgač razmišljat in gledat na vse te stvari.Počasi se malce spremeniš glede tega.
Zato bom rekla čist tko,kadar imaš slab dan,take poste preprosto ignoriraj in pojdi naprej.Sej ne rečem včasih pa tut kšno potolažim;).

Lep dan:zajcek:

ameli -> samo za fosilke (8.8.2005 12:37:12)

Jaz sem bila vedno mal fauš, ko je kera prijateljica zanosila, midva pa sva se matrala. Najhuje mi je bilo, ko je svakinja zanosila drugič, ne, da ji ne bi privoščila, motila so me vprašanja: kaj pa vidva čakata:hudicek:!
Vilma, res strašno, kar se ti je pripetilo. Nimam besed tolažbe. Želim ti, da se tudi za tebe vse lepo izteče:rozica::rozica::rozica: in da boš tudi ti kmalu občutila veselje materinstva:rozica::rozica::rozica::rozica:.
ameli

naja78 -> samo za fosilke (8.8.2005 13:12:27)

nism jezna,jim privoščim,ne razumem,pa da po 2 mesecih zganjajo cirkus.ajde po pol leta se že vprašaš,....pa tud to ni hudga.okoli 1 leta pa si najbrž že v skrbeh.

puncica -> samo za fosilke (8.8.2005 14:03:38)

jst nisem fosilka tudi nosečka nisem pa bi rada povedala tole.

Tle gor so punce, ki šele začenjajo s načrtovanjem in tiste, ki se trudijo že leta in leta. Mislim da si vse enako močno želijo dojenčka in so ob tem verjetno enako vesele. Saj si vsaka želi da bi bilo takoj.

Če se sprehajaš tle gor na tem forumu, veš kaj vse prestajajo punce, ki se trudijo že mesece in mesece, kaj mesece leta in nočeš bit na njihovem mestu, zato te je vsak mesec strah in ti hodjo po glavi vprašanja "kaj pa če tudi ne morem zanositi, kaj pa če imam policistične jajčnike, kaj pa če nimam ovulacij,...." Tudi jaz vem da sem bila čist zmešana ko sem na MON-u (takrat še ni bilo RR foruma zanositev) brala forum Neplodnost in čeprav smo se trudili "samo 3 mesece, sem vsak mesec razmišljala kaj pa če je kaj narobe, kaj pa če ne bo uspelo,...

Res pa je da se ful bol razveselim, ko vidim da je kakšna fosilka zanosila, kot pa punca, ki se trudi 0 mesecev, takrat me res preplavi tista sreča. Vsak dan prečekiram seznam bodočih nosečk in čakam kdaj kakšna fosilka pride pod črto. Tako kot zdaj ko je moževa sestra zanosila, ko sem misla da bom kr jokala od sreče, res sem ji privoščila, tako zelo, da sem ji že večino mojih cotk od janje spakirala.:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Fosilke za vsako močno držim pesti in jočem z vami, ko ne rata, res vam iz srca privoščim lepe dojenčke pa ne enega, dva, tri ali še več. Krasne mamice boste, ko bo prišel čas in enkrat bo prišel za vsako od vas.

ameli -> samo za fosilke (8.8.2005 14:14:26)

Puncica, to si pa res lepo napisala:bravo::bravo::bravo::bravo:

Anitka -> samo za fosilke (8.8.2005 16:25:34)

Puncica lepo si napisala.:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

No naj še jaz napišem nekaj besed o tem. Jezna na :nosecka::nosecka::nosecka: ki jim rata takoj nisem, se pa seveda sprašujem zakaj ne naz, zakaj je minilo že dve leti, sledi o :modri::roza: pa nikjer. Včasih sem se to spraševala veliko več, zdaj pa gre že malo lažje.

FOSILKE NE BOMO OBUPALE, FOSILKE SE NE BOMO PREDALE, AMPAK BOMO ZVESTO SLEDILE SVOJIM SANJAM, SVOJIM ŽELJAM...

LP,

Anitka

VITA74 -> samo za fosilke (8.8.2005 16:58:00)

Tudi jaz v drugo se ne spadam med fosilke, je pa res da imem tri ss za sabo in se zato bojujem z veliko strahov ampak verjamem v to da bomo vse skupaj zmogle in dosegle naše sanje...

Pa da se vrnem na vprašanje, puncica je res lepo napisala in bi se 100% strinjala z njo, ampak vseeno me včasih popade "jeza" ok ne "jeza" ampak eno tako nedoločeno čustvo da bi rekla ne jokat po prvem neuspehu..... Vsem srečkam :nosecka: pa iskreno privoščim srečno in zdravo nosečnost in zlatega :duda: pa naj bo to v prvo ali ne....Veselje pa je toliko večje ko zanosi fosilka...
Res nam privoščim punce da bomo vse kamlu zapustile tale forum....
Srečno vsem :rozica:

GoYa -> samo za fosilke (8.8.2005 18:14:06)

Vilma, :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: zate.
Upam, da se na koncu vse dobro izteče.

bambi -> samo za fosilke (8.8.2005 19:37:55)

Oh, drage moje, kako bi vas rada prav vse objela in stisnila k sebi, ko takole berem vse to...... sama sem bila fosilka in sem na začetku "boja" bila čisto na tleh ko ni ratalo takoj, sem se bala, da ne bi morala čakat 1 leto ali več, potem so minevali meseci in nisem bila več panična vsak mesec, želja se je malo raztegnila in potem sem si rekla: Joj, vsaj do konec leta...... in potem drugo leto: Joj, vsaj do poletja.......itd... lezla sem pa dol in dol, vedno bližje k tlom....... in naenkrat se je smer obrnila na bolje...... tako se bo tudi vam vsem, enim drug mesec, drugim čez 2,5,8....... a vsem se enkrat smer obrne na bolje....

Vilma, pred 4 leti sem poznala punco, ki si je želela otroka in tudi jaz..... nenadoma smo izvedeli, da ima raka na maternici..... Bila sem šokirana in sem si mislila: O bog, sedaj pa še ne bo mogla imeti otrok, če sploh....... Borila se je in zmagala. Kljub 5 letni prepovedi imeti otroka, se je odločila drugače in kot po čudežu zanosila...... Meni je medtem umrl otrok in sama sem se morala boriti naprej....... Danes ima ona punčko in čaka že 2. otroka. Jaz pa upam, da bom oktobra držala v naročju tako željeno :duda:..... Vidiš kako se stvari v življenju obrnejo, če je danes zate slabo in za drugega dobro, se lahko že jutri vse obrne drugače.....

LP Bambi

girly -> samo za fosilke (9.8.2005 7:52:14)

bambi, to pa res lepo povedala! mi je zelo hudo, ker si bila postavljena pred tako preizkušnjo, me pa veseli, da si jo uspešno prestala!

Vilma: konizacija še ne pomeni, da boš obsojena na življenje brez otrok. veliko žđensk ima ta poseg in potem zanosijo in rodijo zdrave otroke! samo pogumno naprej!saj bo!vem, da je težko, a ne obupaj!res da so se ti zaprla vrata, a če bolje pogledaš okoli sebe boš zagotovo našla kakšno odprto okno, ki te bo popeljalo v lepše življenje!

glede tega, kako se počutimo fosilke: jst sm bla na začetku vsak mesec na tleh, ko je prišla M, zdaj ne več. sem se sprijaznila, da pač bo, ko bo. odločila sem se, da se še ne bom podala na vse boleče preiskave, ampak bom še kakne pol leta do enega leta počakala, potem pa če v tem času še vedno ne bom :nosecka:, se bom podala naprej. nisem več žalostna, niti ne razočarana, še manj jezna. so pa bili časi, ko so se mi nabrale solze v očeh vsakič, ko sem slišala, da je katera znanka zanosila.saj sem jim privoščila, ampak grenkoba je bila ob misli, da jaz pa še vedno nisem...ampak tudi ta faza je minila :)

tudi jaz bom, tako kot vse ve, enkrat v naročju držala svojega :duda:. jst v to trdno verjamem!

lep dan ;)

Bety -> samo za fosilke (9.8.2005 7:55:57)

Ufffffff :(( :((:(( punce.....

Mislim, da nas je fosilk veliko...in zakaj, nihče ne ve...to me najbolj boli...sovražim podatek, da saj je vse OK.....ali pa, "da je otroke treba imeti pri 20.letih..." ...samo očitanje......

Včasih me preganja hudič, ki me nagovarja, da poskusim zapeljati kakšnega drugega moškega in sama sebi dokažem, da saj vendar z menoj ni nič narobe...:hudicek:...

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

To je pa že živčni zlom, madona.....

Pa vseeno...:angel::angel::angel: verjamem v Boga, naravo...karkoli...ona že ve, kaj je prav...
S tem prečekiram lastno samozavest, občutek vrednosti... in si rečem, da saj so v meni tudi druge vrednote in "neplodnosti" navkljub sem jaz ČLOVEK ...

če zagledam :modri: ali ne .......

:rozica: za vsako

Bety

Stran: [1]