|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 10:12:33   
Anonimen
:grrr:Nastal je problem.
Otroškega prejemam samo 20.000, ker mi upoštevajo starševski dodatek in den.soc.pomoč. Starševskega ne prejemam že od junija ne.
Ostale so imele isti dohodek kot jaz, pa prejemajo 28.000. Njim je šteta tudi preživnina, meni ne, ker je khmm:grrr: ne prejemam.

Pritožila sem se seveda že 2x, pomaga nič, ker niti nimajo pritožbe, čeprav sem poslala priporočeno.

Pravijo, da se mi bo to upoštevalo komaj drugo leto od maja dalje. To, da nimam več porodniške.

Menim, da mi delajo krivico. Zakaj lažne enostarševske družine z istimi prihodki(med porodniško in sedaj), prejemajo 28.000 otroškega, jaz pa sem v drugem razredu, po ne vem čigavi logiki in samo 20.000.
Plus tega mi mora en mesec, to je ta mesec SPET izpasti den.socialna pomoč, da bom lahko spet naslednji mesec prejela to pomoč???????????????

Scat me vozijo.
Kam se še naj pritožim??????????????????
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 10:14:03   
Anonimen
Gekko, a mi daš telefonsko številko od socialne delavke, ki ti je rekla, da ti mora za en mesec prekiniti DSP?
Da vidim, kaj bo meni rekla...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 10:23:26   
Anonimen
Kerensa, živio!
Moja je na dopustu, sedaj sem se pogovarjala z vodjo, pravi, da je takšna zakonodaja in da bo od oktobra letos drugače:zmeden::zmeden::zmeden:Kaj mi pomaga oktober.

Skrbi me otroški dodatek...imam občutek kot da so ti na CSD za otroški dodatek bogovi, ki jih ne smemo razburiti, ker potem nič ne dobimo.
Komaj čakam, da dobim kak job, da se rešim tega sranja.

Lp!:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 10:24:19   
Anonimen
Če bi bil zakon tak, bi veljal po celi SLO, ne samo v MB - in v LJ ne velja... :zmeden2:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 13:02:38   
morskadeklica
Pritoži se na ministrstvo (mddsd), napiši pa točno to, kar si napisala tukaj, se bodo mogoče zamislili.

lp:muca:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 15:11:53   
Taša
Zdej te pa res ne razumem kako dobivajo otroški dodatek v višini 28.000 Sit, to mi pa res ni jasno..
Najvišji otroški dodatek je 21.580 SIT za prvega otroka, ki se lahko poviša za 10% če otrok živi v enostarševski družini! Aja, pa poveča se še za 20% če otrok ne hodi v vrtec no to je skupaj potem Aja seveda potem je pa skupaj okoli 28.000 SIT...pardon:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 15:14:06   
Taša
Tudi za ispad denarne socialne pomoči prvič slišim:zmeden:
Jaz bi poklicala na Ministrrstvo za delo, družino...... in bi se definitivno tam pozanimala kaj in kako stvari stojijo in kaj ti v resnici pripada...Pol pa bi zaropotala po mizi na svojem CSD..
Pa veliko sreče!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 18:12:54   
india
Čakaj malo...ne me razumet narobe, a nikakor ne razumem več te tvoje situacije. Pa ne krivim tebe, ampak mi ni jasno, kaj se dogaja. Jaz osebno imam s CSD MB odlične izkušnje, vedno naletim na prijaznega referenta, marsikaj se da dogovorit in še nisem slišala, da bi tisti,ki imajo socialno pomoč morali čakat 1 mesec zaradi prekinitve.
Namreč, s kolegico,ki jo prejema sem govorila o tem in pravi, da če ji recimo soc. pomoč preneha v avgustu, mora do konca avgusta oddati vlogo za naprej in če je le ta ugodno rešena, potem septembra dobi normalno dalje. Pomembno je le, da odda vlogo v tistem mesecu,ko ji preteče prejšnja odločba.
Tudi sama sem tako obvestilo videla na CSD. Poleg tega mi ni jasno, kako to, da ne dobiš višjih otroških? Pa kako ti ne upoštevajo tega, da si brez starševskega dodatka prej, ne šele drugo leto. Saj na odločbi lepo piše, da je treba vsako spremembo javiti takoj! Na tvojem mestu bi lepo šla s pritožbo in novo vlogo sama osebno na CSD ter dala osebno te papirje referentki.
Res mi ni jasno,kaj se gredo s teboj, saj nikoli ne štima kot bi moralo.
A tisti poračun si dobila, ko ti takrat niso nakazali?
:miska:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 19:31:29   
Anonimen
1. denarna pomoč:
prejšnji mesec sem prejela 20.000 porodniške in 35000 denarne pomoči ter 20000 otroškega.
se pravi, da sem premalo dobila za življenje dveh oseb, ker se otroški ne šteje v prihodek.
75000-55000= 20000-

Klicala sem vodjo na CSD, pravi, da se mora den. pomoč ustaviti, ena mora izostati. Sem klicala v LJ na pravno službo, pravi isto, čeprav bi morala ta mesec dobiti polno, ker sem že prejšnji mesec izostala z minimalcem.
V sredo spet grem tja, ker pride soc.delavka nazaj z dopusta, vendar nimam kaj dosti upanja, ker je zelo zelo super ženska, ampak se ne premakne niti za 5 cm, vztraja pri tem in pika.
Imena ti lahko napišem in tel.št. privat, tukaj ne bi.

OTROŠKI DODATEK: poslala sem dve pritožbi, nobene niso prejeli, čeprav imam potrdilo, da sem poslala priporočeno. Kljub brez pritožbe, ne dobim toliko otr.dodatka, ker samo če se zaposliš ali ostaneš brez službe, lahko navedeš spremembo. Tiste, ki so lažne enostarševske družine in prejemajo tako kot morajo, tisto pa ona ne verjame.
Še enkrat sem vprašala kolegico, ki je imela iste prihodke v porodniški kot jaz in ima isti status, s tem da ona ni sama, jaz pa..ampak to je neuradno...in žal...nimam streliva.

Sem povedala, da bom pisala varuhu človekovih pravic...odgovor je bil, da oni ne morejo kontrolirati kdo koliko dobi in če so res sami ali ne...pa je sploh nisem nič vprašala. Ma jalovo delo no...

Tak je to ja...najbrž res potrebujejo denar druge mamice, zato prškrnit nekoga, ki ne ve o zakonih in členih kaj dosti.
Če pa omenim, da sem si sama preračunala na CSD Šiška otr.dodatek, pa je odgovr nekako takole..ne točno takole: ne vem kje in kaj ste si računali, ne vem kaj imajo oni, tak je kot sem rekla.

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...in z dolgim pesom domov:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Kaj se dogaja z menoj? Jaz sem hvaležna, če sploh kaj dobim, tako sem vzgojena. Udariti ne znam po mizi, če ne poznam zakonodaje v nulo, da bi lahko koga zabila..ampak že spoznavam..še malo pa bom vse vedela.
:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 19:41:32   
Anonimen
Podabila dodati...ogromno je odvisno od tega, kakšna je svetovalka.
Jutri še pokličem v LJ, da mi povedo kako je sedaj to s sofinciranjem najemnine.:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Če CSD ne sofinancira, zakaj je potem na obrazcu napisano, da naj vpišemo podatke in dodamo pogodbo zraven kot prilogo:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Pa v sredo bo štala, ker sem klicala okoli in to spraševala. Zdaj bo pa svetovalka huda..hehehhehhe.

Lp!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 20:02:49   
india
Jooooooooooooj, pa to je rs začaran krog. Nič več mi ni jasno, upam, da ti bo kaj uspelo porihtat in da boš kaj iztržila!

Držim pesti za vaju!:rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 20:08:53   
Anonimen
Draga Miška...naj ti nekaj razložim.
Po vseh teh telefonjadah danes, sem obsedela na stolu in premišljevala: kje sem jaz? Sanjam? A je to zares? Kdo je nor? Zakaj?
Potem sem se uščipnila, da sem ugotovila, če sanjam..ker toliko povedanega pa v bistvu s skrajšano besedo en velik NIČ.

Tako da, če ti ne razumeš..kaj šele jaz..hehehheheh.
Luknje, luknjice, luknjače so povsod!!!!!!!!!

:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Grem do Janše pa bo!!!!:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   OTROŠKI DODATEK grrrrrrr
8.8.2005 21:28:02   
india
hehe, kolikor te poznam, ne bi rada bila tam,kjer boš ti streljala!:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Res ti privoščim, da porihtaš čimbolj pozitivno!:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?