Sacherca -> RE: marelična marmelada (31.12.2010 8:31:09)
|
Jaz pa pecem po temle receptu 14 dag margarine,8 jajc,14 dag sladk.,14 dag moke,14 dag čokolade,pol zavitka pecilnega, Margarino penasto umešaš,dodaš polovico sladkorja in rumenjake in še mešaš.Ko dovolj naraste dodaš stopljeno čokolado,nato trd sneg iz beljakov v katerega si prej vtepla ostalo polovico sladkorja,ter moko s pecilnim.Narahlo premešaš in daš peč 20 min na 150° in nato še 25 min pri 200°. Dobro ohlajeno testo prerežeš in premažeš z marelično marmelado po prerezu, ob straneh in po vrhu.Preliješ s čokoladno glazuro. Jaz marmelado ponavadi segrejem nad ognjem in dodam kako žlico ruma Navlazim z mesanico vode,sladkorja in malo ruma - to malo povrejem,da izhlapi alkohol in fejst navlazim.... Uporabila sem ze Podravkino marelicno, Mercatorjevo, Uwe, vse so bil ok. Marmelado pa zagrejem v mikrovalovni,da je bolj tekoca in namazem.... Za glazuro pa najraje uporabim stopljena cokolada+smetana,cokolado raztalim v smetani.... http://www.mercator.si/trgovina/mercator-marelicna-marmelada-pasterizirana_12009
|
|
|
|