marelična marmelada (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Felicita -> marelična marmelada (30.12.2010 20:42:13)

rabim eno, ki je ni sam cuker in ki NIMA koščkov marelic notri. ideje?

+ kok marmelade gre v eno sacherco? tako da je fajn sočna, vlažit je nimam namena z marmelado.




Peli -> RE: marelična marmelada (30.12.2010 20:51:50)

Za pečt je men čist dobra Mercatorjeva, kolk pa je rabiš za torto pa nebi vedla, samo jest nebi pretiravala, da potem vn ne leze.




blaža -> RE: marelična marmelada (31.12.2010 7:59:16)

od podravke je tudi ok, taka velika tegla. ma za saherco so skoraj vse take ok. In porabiš jo pa kar veliko. enkrat torto prerežeš, pa namažeš, pol jo pa še po vrhu namažeš in preliješ čez čokolado. Jaz sem jo že velikokrat delala in je res ful dobra.
http://www.kulinarika.net/recepti/1276/sladice/sacher-torta/




Sacherca -> RE: marelična marmelada (31.12.2010 8:31:09)

Jaz pa pecem po temle receptu

14 dag margarine,8 jajc,14 dag sladk.,14 dag moke,14 dag čokolade,pol zavitka pecilnega,

Margarino penasto umešaš,dodaš polovico sladkorja in rumenjake in še mešaš.Ko dovolj naraste dodaš stopljeno čokolado,nato trd sneg iz beljakov v katerega si prej vtepla ostalo polovico sladkorja,ter moko s pecilnim.Narahlo premešaš in daš peč 20 min na 150° in nato še 25 min pri 200°.
Dobro ohlajeno testo prerežeš in premažeš z marelično marmelado po prerezu, ob straneh in po vrhu.Preliješ s čokoladno glazuro. Jaz marmelado ponavadi segrejem nad ognjem in dodam kako žlico ruma 



Navlazim z mesanico vode,sladkorja in malo ruma - to malo povrejem,da izhlapi alkohol in fejst navlazim....

Uporabila sem ze Podravkino marelicno, Mercatorjevo, Uwe, vse so bil ok. Marmelado pa zagrejem v mikrovalovni,da je bolj tekoca in namazem....

Za glazuro pa najraje uporabim stopljena cokolada+smetana,cokolado raztalim v smetani....

http://www.mercator.si/trgovina/mercator-marelicna-marmelada-pasterizirana_12009





Felicita -> RE: marelična marmelada (2.1.2011 19:44:20)

evo, poročam - uporabla sm marelično marmelado, neko nemško se mi zdi, v belem plastičnem lončku, ki je že 20 let v enaki embalaži in obstajata samo 2 okusa - marelica in jagoda.
kakorkoli, delala sem po tem receptu, ki ga je prilimala blaža, navlažila z mareličnim kompotom (natureta), glazuro pa nardila po receptu gospoda Goljata - 100g čokolade in 0,4dl olja oz. pač ustrezni večkratnik.
Torto so dans zmazali ko da bo ju3 konec sveta. Ponosna! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]