|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje - na koliko časa
8.8.2005 9:25:44   
superfly
Danes pa rabim tud jaz kak nasvet, sej mi boste mal pomagale a ne ;)
Moj Jaši je bil v soboto star 3 mesece in se spet dojiva na 2 uri. Občasno prideva max do 2 uri in pol, pol pa kričanje da te kap, če ni takoj ziza na mestu. Ponoči ni problema, spi tudi 8 ur skupaj. Sva se vmes par dni že na tri ure dojila, predvsem takrat, ko je bil velik zunaj in je spal, sedaj ko je slabo vreme in sva bl notri pa opet na staro, pa čeprav tud velik spi. A se bo sam "poštimal" na tri (al pa več) urno dojenje, al ga moram jaz kako do tega pripravit in kako naj to nardim????? Hvala za pomoč in upam da danes tudi pri vas sonček sije :bravo::bravo:

lps
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dojenje - na koliko časa
8.8.2005 9:40:22   
Magi*
doji ga takrat, ko zahteva (joka zaradi lakote). jaz nikoli nisem gledala na uro. ko je bila lačna, je pač dobila. to pa je bilo včasih na 3, včasih na 4 ali več ur, včasih pa tudi na 2 ali manj. če je poskok v rasti, potem rabi več in morda se ne naje dovolj, zato pa je bolj pogosto. če ga ne boš pristavljala, bo pa proizvodnja mleka nezadovoljiva.

pri 3. mesecih to še ni problem, kasneje (npr pri 8.) pa lahko dojenček že izsiljuje in želi biti na joški zato, ker mu je všeč in pravzaprav ni zares lačen.

sem zakomplicirala maksimalno;)

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dojenje - na koliko časa
8.8.2005 9:40:25   
SaaS
Po moje nič na silo. Če hoče na dve uri, naj. Mogoče ima obdobje, ko rabi malo več in imaš v enem obroku premalo. Ko bo pa spet dovolj, bo pa že pokazal. Mislim, da se bo uredilo, samo prisluhnit je treba otroku. Če ponoči spi (kar si lahko srečna), mora pač čez dan nadoknadit s prehranjevanjem.
Meni so tudi razlagali, da lahko že na 4 ure je in naj ima 6 obrokov na dan. Ampak če je spal od 9h do 6h, je bilo treba teh 6 obrokov notr dobit čez dan.
Tudi moj, ko je zunaj in se mu dogaja, kar pozabi, da je lačen. Ko sva pa noter in nama je dolgčas, bi pa oba kar naprej jedla (ne samo on, tudi jaz.. ha ha).

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dojenje - na koliko časa
8.8.2005 9:50:26   
superfly
Hvala punce! Sej tud jaz tak mislim, ko joka al pa začne rokce papat ga pristavim brez problema, men tud paše da se carkljama, sam so mi drugi pametnjakoviči (žlahta) začel težit, da bi lahko že redkeje jedla, da se bo preveč zredi...., pa so mi mal najedli živce :(

hvala, zdej grem pa jest
:)-:)-:)-

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dojenje - na koliko časa
8.8.2005 9:53:34   
Spicy Black
No, tudi pri nas je tako :)
Kadar sva zunaj zlahka zdrži 3 ure, če sva pa doma pa nama to redko uspe. Ponoči kdaj spi od 22h do 6h, npr. danes ponoči pa se je zbudil ob 2h in potem ob 5.30, pa ob 6.30 sva pa vstala.
Pol sva ob 7h jedla in ker sem bila ful zaspana sva šla ob 7.30 nazaj spat. No, zdej pa še spi :)
Tudi pri nas se torej dojimo tudi na 2 uri in imava kdaj tudi 8 obrokov na dan, kdaj le le 6.
Dokler bo mleko ni panike, bova pa jedla na 2 uri.Malce je nerodno kadar greva ven in je treba stalno iskat neko "dojišče" :)-, ker 2 uri mineta takoj.

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   dojenje - na koliko časa
8.8.2005 10:05:28   
rainbow
ja, pri nas je tudi tako, včasih na tri, ko smo doma pa tudi na dve; ima pa zdaj poskok v rasti ali kaj, včeraj sva jedli enih 10krat; pa tudi spanje podnevi samo na dojki (razen voziček in avto), še nosit se noče.
žlahta pa je res težavna včasih, predvsem zaradi tega dojenja imajo vsi neke pametne; moja mama se je komaj zdaj umirila, ko vidi, da njen urnik na tri ure ne štima ravno;); saj tudi mi ne jemo ob uri, ampak ko smo lačni in še vmes, ko se nam kaj zalušta:sloncek:

lepo papajte:rozica:

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dojenje - na koliko časa
8.8.2005 14:18:32   
taya
Tudi pri nas je enako-star pa bo 4 mesece.

Ponoči je spal od desetih do sedmih brez dojenja, zdaj se spet enkrat na noč dojiva.

Podnevi pa kot pravijo ostale - ni pravila. Včasih zdrži štiri ure, včasih hoče že čez uro in pol.
Bolj pogosto pa se dojiva popoldne in proti večeru.
Dopoldan na sprehodu v glavnem spi.

Zredil pa se zaradi tega sigurno ne bo pretirano, kar povej sorodnikom :)-;)

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   dojenje - na koliko časa
8.8.2005 16:20:29   
Naja31
Taya, pri nas je identično.
Na tri ure zdrzi samo ce smo zunaj v vozičku in spi. Če smo pa doma pa zelo redko dočakamo 3 ure.

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   dojenje - na koliko časa
8.8.2005 19:59:51   
mehurčica
Naš David je imel ful izrazite poskoke v rasti, tako da se je ob tistem času dojil tudi na pol ure, no ja, včasih tud po 15 min.:zmeden2: Drugače pa se je dojil na 2 uri do 6. meseca! Včasih manj, zelooooo redko na več odmora. Ponoči pa menda na 4 ure, ko je bil toliko star. Malo sem že pozabila.

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?