vzpostavitev ritma (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

OČKA1 -> vzpostavitev ritma (29.12.2010 12:01:09)

zanima me, če ste uspeli vzpostavit ritem tudi čez dan. Najina tri mesečna princeska ima že od rojstva lep red z dvema ali tremi dojenji ponoči, čez dan pa je včasih ves dan aktivna, če spi, spi malo dopoldan, in se zdi proti večeru že zelo utrujena in nejevoljna, ali uspete tudi čez dan narediti nek ritem?

botrca -> RE: vzpostavitev ritma (29.12.2010 12:47:05)

IZVIRNO SPOROČILO: OČKA1

zanima me, če ste uspeli vzpostavit ritem tudi čez dan. ...ali uspete tudi čez dan narediti nek ritem?

seveda, otrok mora imet 24h/dan ritem...tako se navadi kdaj se je, kdaj spi, kopa....;)

katy83 -> RE: vzpostavitev ritma (29.12.2010 13:00:35)

IZVIRNO SPOROČILO: OČKA1

zanima me, če ste uspeli vzpostavit ritem tudi čez dan. Najina tri mesečna princeska ima že od rojstva lep red z dvema ali tremi dojenji ponoči, čez dan pa je včasih ves dan aktivna, če spi, spi malo dopoldan, in se zdi proti večeru že zelo utrujena in nejevoljna, ali uspete tudi čez dan narediti nek ritem?

naš si je sam izoblikoval nek ritem čez dan tam pri 4.mesecih, se pa ta ritem vsake toliko spremeni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

amelie -> RE: vzpostavitev ritma (29.12.2010 13:19:58)

Pri nas ni nikoli bilo fiksnega ritma, edino kopali smo ga vedno približno ob istem času. Pri osmih mesecih pa ima že dobro izoblikovan ritem z rahlimi odstopanji, npr. če se zbudi prej, ima tudi dopoldansko spanje prej in gre zvečer prej spat, ampak večinoma je to vse v razponu ene ure. Spi npr. do 7h, gre spat ob 9h in 13h in spet zvečer ob 19h, če spi do 8h, se pa vse skupaj zamakne za eno uro. Posegam v njegov ritem samo toliko, da mu ne pustim zaspat pred 19h, drugače sem ga pa vedno pustila, da sam določa, kdaj in koliko bo spal.

Stran: [1]