Kaj pripraviti za zabavo? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


heli23 -> Kaj pripraviti za zabavo? (28.12.2010 21:12:07)

Pomagajte mi, kaj naj pripravim za zabavo? Rada bi nekaj pripravila, da bo hitro narejeno saj nimam veliko časa, rada bi da bi kaj toplega naredila, vglavnem rabim predloge, kaj ve delate za zabave, kaj imajo gostje res radi? Rada bi da bom še sama imela kaj od zabave in da ne bom celi dan za štedilnikom. Hvala vam !!!




lunka1 -> RE: Kaj pripraviti za zabavo? (28.12.2010 21:16:05)

kakšen način pogostitve (boste jedli za mizo ala kosilo ali imaš v mislih bolj prigrizke) in koliko ljudi?




heli23 -> RE: Kaj pripraviti za zabavo? (28.12.2010 21:32:10)

Pride okoli 15 ljudi, bomo v apartmaju in imela sem v mislih nekakšne bolj konkretne prigrizke ker za večerjo ne bo časa :)))




Nika v službi -> RE: Kaj pripraviti za zabavo? (28.12.2010 22:25:54)

Pri nas vedno zažgejo bruschette na tisoč in en način, pa kakšen tatarski biftek, popečeni kruhki, različne vrste sirov, sadni krožnik, za mesojedce pa domač narezek (domača salama, domača klobasa, hren...). Vsakega po malo, za popikat, pa da je tudi za oči všečno ne samo za usteca.

Lepo se imejte!




lunka1 -> RE: Kaj pripraviti za zabavo? (29.12.2010 11:54:18)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] grrrrrrr me je ven vrglo ... napišem še enkrat




lunka1 -> RE: Kaj pripraviti za zabavo? (29.12.2010 11:56:28)

torej, se strinjam s predhodnico...


- tatarski biftek + kumarice, olive, vložene gobice

- topli sendvički na 101 način (jaz obožujem recimo z namazom: kisla smetana + tuna + kapre + nariban sir + začimbe... in zapečeno v pečici)

- toast namazan s pestom (zelo zanimivo izpade)

- pecivo, piškoti, potice,...

- francoska solata

- mini pice (lahko jih tudi kupiš, meni imajo dobre v Lidlu...)




Hope2 -> RE: Kaj pripraviti za zabavo? (29.12.2010 12:09:28)

Za večje zabave v prostoru, si zrihtam veliko ogrevalno posodo ali dve, kjer so na toplem pečena rebrca (kupim v merkatorju in razrežem), kuhane hrenovke, pečene perutničke, čevapi, kuhana kranjska (razrezana na večje kolobarje), piščačji in krompirjevi kroketi.... Vse to je potem toplo čez celo zabavo in je v obliki finger fooda, da ni treba rezat, saj ponavadi ni placa sedet za mizo in se igrat z noži in vilicami. Pa vse je pripravljeno prej, tako, da ne mignem v času zabave.

Ostalo pa, kar so druge svetovale. Meni najljubši topli kruhki, tudi lepi na oko so: Na francoza dam kolobar mozarele in kolobar paradajza. Fliknem v pečico za par minut, tak da se mozzarela mal stopi, vzamem ven, okrasim z listom sveže bazilike. Samo to mora biti sveže postreženo oz toplo.





Stran: [1]