natasarobi -> RE: Dodajanje formule (28.12.2010 21:21:32)
|
Sama sem morala tudi dodajati, ker se mali ni redil. Ker sem bila trma in se nisem dala sem po nekaj časa samo dojiti, tako, da je možno, da ti čez nekaj časa ne bo treba dodajat. Sama sem začela dojiti glede na vprašanje, če je spal sem ga zbujala na tri ure. Najprej sem podojila iz obeh dojk, nato sem mu dala dodatek, seveda, če je po dojenju še jokal. Če je začel jokat naprimer čez pol ure, sem mu spet dala obe joški in na to šele dodatek, če je jokal. Sem si pa po vsakem podoju, kao črpala mleko, čeprav včasih ni priteklo ven nič. Sem pa s tem ustvarjala 'umetno' povpraševanje. Ponudila sem mu joške tudi kadar je jokal - če je pil je, če ne pač ni. S časom je bilo mleka več, dodatka pa manj, vendar sem skoraj pognala korenine na sedežni in sva se dojila tudi 2h, saj je bil zaspanček in je vmes malo počival. Ko je postajal močnejši je tudi močneje sesal, s tem je bilo več mleka, ker je praznil joške. Pila sem oz. še vedno pa pijem čaj za dojenje (no, danes ga očitno ne bom ker je že toliko ura). Od kar pa ne uporabljam več nastavkov je pa dojenje sploh steklo in tudi mleka je več, sam je mali že tako velik, da smo začeli uvajati gosto hrano, saj mleko ne zadostuje več in se spet dojiva na 1-2h (tudi ponoči). Polagam na srce: preberi čim več preko linka, ki ti ga je dala ledenaa. Tudi pri dodajanju bodi previdna, da ne bo mali zamenjal flašo za dojko, zato ne kar dodajat (daj mu dudo če jo hoče in čez 15-30 minut ga spet pristavi). Včasih pride do poskoka v rasti in takrat boš morala dojiti pogosteje, da se ti bo začelo tvoriti več mleka. Poskusi se ne preveč obremenjevat - sama sem bila z živci na koncu, sem ga hotela dat že na flašo, vendar sem vstrajala in je uspelo. Želim,d a bi tudi tebi. Srečno!
|
|
|
|