piščanc -> alergija testiranje (8.8.2005 10:01:20)
|
naš malček je podoben, suha koža, hitro se vname... ko sem mu začela dodajati adapt. mleko se je pojavila koprivnica - rdeči mehurji pod vratom takoj po hranjenju (sem ga kar slikala in nesla potem slike k pediatru, ker mi prvič ni preveč verjela). to je bil povod, da ga je dala pediatrinja na testiranje za alergije, ki pa niso pokazali nič konkretnega!! septembra imamo alergologa, preventivno pa za kašice uporabljam pregomin. zdi se mi, da se stanje s kožo poslabša, če pijem mleko, jem svinjino. (se še doji) na druge mlečne izdelke ne reagira, vsaj ne zelo. Njemu ne dajem nič kar vsebuje mlečni sladkor (laktozo), oz. kašice delam z rastlinsko smetano ali pregominom. za nego kože je čudežno pomagalo malo olivnega olja v vodo, ko se kopa (dobiš v lekarni), umivam ga s trdim milom, drugega bolj malo, oz. še tea tree krema za pregibe, ker se mu hitro vnamejo. glede na težave s kožo ti predlagam da zamenjaš adapt. mleko za HA mleko (hipoalergeno), oz. sojino. oba dela Milupa. pri pediatrinji pa kar malo pojamraj in zahtevaj vsaj napotnico za alergologa, da ne bo prepozno.
|
|
|
|