Hope2 -> RE: Nismo še obupale kljub 40+ IV. del (12.1.2011 10:37:22)
|
IZVIRNO SPOROČILO: gigi1 Lučka jaz res odsvetujem jemanje Mace med postopkom. Nisem nagnjena HS, nimam PCO, pa sem imela HS v zadnjem postopku, ker sem samo takrat (po tehtem premisleku in vseh dosedanjih rezultatih) jemala Maco do punkcije. Pridelala sem eno samo zrelo celico, na koncu se je celo nežna črtica pokazala, ampak so bile pa bolečine po ET neznosne, napihnjena sem bila kot balon, zadrževala vodo...res pa je, da tudi stimulacija v tem postopku ni bila primerna (1 merional+1/2 klomifena). Imela sem morje majhnih foliklov, ki so mi po ET delali težave. Odločitev je seveda tvoja. Če se vseeno odločiš za Maco..so tukaj še druga vprašanja. Kratek ali dolg postopek? Če je kratek, potem zna biti problematično ravno zaradi neenakomerne rasti foliklov (to je bil moj problem). V dolgem postopku zaradi s-facta ni teh problemov in bi morda lahko jemala Maco, ampak preventivno manjšo dozo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. V kratkem se jaz brez kakšnega regulatorja (vsaj Cetrotide) ne bi igrala z Maco. Gigi, so me obvestili, da me iščeš? Ne da se mi brskat za nazaj, žal tudi ne spremljam foruma, tu pa tam skočim, tak da me lahk pol na ZS dobiš Glede mace pa se strinjam. Če ženska normalno reagira se mace ne jemlje. Če reagira slabo, lahko poskusi, ampak naj jemlje samo v času M in to polovično dozo. Na prvem UZ se potem pogleda kako je reagirala in če je še vedno slabo (cca 3-5 foliklov, bolj majhne rasti), lahko še vzame kako tableto mace. Glede kratkih in dolgih postopkov ter mace, pa se toliko ne spoznam, vem pa, da sem jaz jemala v zadnjem postopku, sicer samo v času M, imela pa sem kratek postopek, brez cetrotidov, brez suprefakta in dipherelina- samo puregon.
|
|
|
|