Podaljšanje porodniškega dopusta... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

maya2 -> Podaljšanje porodniškega dopusta... (26.12.2010 21:10:50)

Zasledila sem, da se da porodniško podaljšati še kasneje, ko že hodiš v službo, če se za to pojavijo razlogi. Nekaj mi pa ni jasno ... teh 90 dni (max) lahko koristi mamica do 18. meseca otrokove starosti, ali mora do 18. meseca oddati vlogo in lahko koristi še kasneje? je kaj drugače pri dvojčkih? Kako je potem recimo v vrtcih, če je otrok že vključen v vrtec, mamica pa dobi podaljšano porodniško? Ali  se otroku prekine odločba? se naredi rezervacija? ali lahko otrok nadaljuje z obiskovanjem vrtca? 

eva1 -> RE: Podaljšanje porodniškega dopusta... (27.12.2010 12:54:33)

"ob rojstvu otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo, se dopust podaljša za dodatnih 90 dni (na podlagi mnenja zdravniške komisije Pediatrične klinike v Ljubljani); ta pravica se lahko uveljavlja do otrokovih 18 mesecev starosti"
Tole sem našla na strani CSD-ja, kaj pa pomeni, pa pojma nima..pomoje to, da do takrat lahko koristiš naknadni dopust za nego in varstvo otroka do otrokovega 18 meseca-najbolj pa je na socialni vprašat! Pri dvojčkih je tako porodniška podaljšana za 3 mesece(na 15 mesecev), kar se tiče vrtca, jaz sem samo nesla na upravo vrtca odločbo in to je to-mesto se mi špara! Mamica pa otroka ne sme dati v vrtec če ima podaljšano porodniško-no sej itak ni logično, ker podaljšajo na otrokovo zd. stanje, ne za to, da mamica uživa doma, otroci pa v vrtcu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Petraa -> RE: Podaljšanje porodniškega dopusta... (27.12.2010 13:54:36)

Mislim da kasneje koristit ne moreš po tej starosti.Otrok ne sme obiskovati vrtca če si dobila podaljšano.

Stran: [1]