liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* saj njej niso samo tako poslali neke kazni domov. so jo predhodno izprašali, če sem jaz dobro prebrala....torej se je ona izjasnila v tej zadevi... sta dve možnosti: dejansko je mislila, da je kriva in je pač priznala, pa so izdali plačilni nalog... druga pa je vedela, da je kriva in je sprejela kazen....potem pa prišla domov, zadevo razložila par pametnim sosedom, ki so jo prepričali, da ni kriva in da naj se pritoži...itak, če bo izgubila, ne bo šlo iz njihovh žepov... Ne, niso ji kar tako poslali.....so jo pa počakali pred trgovino (so ji sledili?).....in človek je kar malo v šoku verjetno, ko te pred štacuno počaka policija in ti pove, da si naredil prekršek in ti v roko porinejo plačilni nalog.....večina ljudi se policaja še vedno podzavestno ustraši.....in policija to ve...... enostavno nimamo dovolj podatkov, da bi RR razsodišče razsodilo o njeni krivdi ali nekrivdi user posted image S temi zadostnimi podatki tudi ni razpolagala policija.....ker nesreče niso videli.....očividec in povzročitelj nesreče pa nista vedno kompetentni osebi, da bi razsodili krivdi ali nekrivdi.....v tem primeru očividec zato ne, ker je sam povzročil prekršek (in je šel s prijavo zaj.ebavat avtorico teme), ona pa zato ne, ker je bila mogoče v šoku, ko jo je pred štacuno počakala policija..... v prvem trenutku je že sam tekst napisala tako, da je iz njega velo: KRIVA SEM....šele ko ga greš skicirat, dobiš malce drugo sliko In tako je reagirala tudi policija, ko jo je naznanil kolega policaj....pa policija ne bi smela tako reagirati.......na prvo žogo...... S setro sma šle v trgovino. In gospod, ki sem mu vzela prednost se je za menoj peljal do tgovine, ki me je napadel in mi rekel, da me bo zunaj čakala policija. In ko sem se vrnila ven do vozila me sta čakala policista on pa je odšel. To je pa čista prepotentnost in izkazovanje moči "jaz lahko, ker sem policaj, jaz si lahko vse privoščim"..... Pritoži se......! Ker bo primer šel na sodišče.....in naj te ne zavede tisto, da ne boš mogla plačati polovičke......to se poudarja bolj zato, da te odvrne od pritožbe....... Jaz sem se pritožila pred leti (ko je bilo sicer malo drugače urejeno in ni bilo polovičk)......mene policija ni podučila o možnosti pritožbe (oz. je podučitev verjetno to, da je bilo napisano na odločbi)......nisem imela pojma kam in kako (ker to ni pisalo na odločbi, no pisal je že organ, samo nisem imela pojma, kako se vloži ugovor in kje to v M. Soboti je)..... Sama sem sicer vedela, da sem kriva.....ker sem sama povzročila nesrečo......venda pa se nisem strinjala z maksimalno možno kaznijo, ki mi jo je predpisala policija...odvzem vozniškega en mesec, ne vem koliko pik in denarna kazen......pa sem dala ugovor k sodniku za prekrške, imela čez pol leta obravnavo, kjer sem opisala dogodek, priznala krivdo (te nisem nikoli zanikala), povedala svoje olajševalne okoliščine, sodnik je dodal svoje in sem dobila ustni upomin, ker je šlo za moj prvi prometni prekršek in sodniku je bilo itak čudno, zakaj sva sploh klicala policijo, ker je šlo za izredno mali prekršek, pa sem pač povedala, da sva bila oba v šoku, ker je šlo pri obema udeležncema za prvo nesrečo......sodnik pač upošteva tudi olajševalne okoliščine, ki jih policija ponavadi ne........ Zato te nima kaj biti strah dati pritožbo....in ne.....sodnik za prekrške ne dela v korist policije......samo sodnik za prekrške posluša tudi tebe, kot obtoženca in tam tvoja beseda tudi nekaj velja, ker upošteva vse dokaze in vsa pričanja ter tvoj zagovor in ga tudi upošteva.......samo ljudje se pač danes redko odločijo za to možnost (ker se bojijo, da bodo morali plačati celo kazen in ne zgolj polovičke).......in policija to ve, bodi brez skrbi......zato pa tako brezskrbno pišejo naloge, kot so v tvojem primeru.......
|