|
RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) 4.1.2011 22:04:04
|
|
|
|
innes4
|
No pa da dodam še svoj piskerček Sama sem bila zmeraj proti "izjokavanju" dojenčka, dokler nismo imeli s Timm resne probleme ponoči in dokler nisem prebrala te teme, tako da nincy29 HVALA Naj povem svojo zgodbo...Tima smo uspavali s treplanjem po ritki, uspavanje je bilo vedno daljše, zraven se je jokal in si mogel kar dolgo trepljat da se je sploh umiril, pa potem še nekaj časa, da je zaspal...no in ponoči se je začel zbujat tudi vsako uro in vedno si ga mogel potrepljat, tko da sem ga imela kar pri nama v zakonski postelji, sem ga trepljala kar v spanju..posledično neprespane noči, živčnost,... Potem sem prebrala to temo in sem si rekla, da me nič ne stane, če preberem knjigo in se nato odločim če bom probala po tej metodi. Knjiga je napisana super in res vidiš, da nič slabega ne delaš, ker otroka učiš spat in ga ne mučiš... No prvi večer je bila mal kriza, se je jokal 20 min preden je zaspal, ampak se je ponoči zbudil samo dvakrat, enkrat pojokcal dve minuti, enkrat se je uspaval sam brez joka...čez dan je rabil tudi nekje 20min, pa spal eno uro in pol, kar je za njega skoraj rekord...drugi dan sva ga z mojim položila v posteljico, šla ven in čakala na jok, 10 min nič, potem greva pogledat in on spi nisva mogla verjet...ponoči se je sicer še enkrat zbudil, ampak to ni nič proti prej...čez dan pa je enkrat zelo malo pojokal, enkrat pa je zaspal sam...tako da ta metoda pri nas deluje in sem res srečna, da sva se z mojim odločila zanjo Se mi zdi, da sem tudi sama postala bolj trdna oseba, ker ne skočim pokonci za vsak jok, tudi čez dan ne in posledično se Tim joka manj, in se s tem uči tudi malo počakati... Tako da nincy29, še enkrat hvala za to temo
|