|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2011
4.2.2011 16:29:19   
timnala
Teni RR, sicer sem avgustovka, vendar imam konec meseca rok in vas kar pridno prebiram. Tudi mene je par dni nazaj klicala ginekologinja zaradi pozitivnega izvida za tokso. Mene je skor kap. Mislim, a v 30 letih se nisem okužila, na začetku nosečnosti pa.
Prebrala sem vse sorte, pisala Pušenjaku in me je pomiril, da tudi če sem se okužila (sem morala še enkrat dati kri, ker sem imela samo pozitiven igM, negativen pa igG), je verjetnost manj kot 5%, da gre na plod, ker je membrana še dost debela. S tem se zdaj tolažim in upam na najboljše.
Čeprav sproščen pa nisi v nosečnosti do konca, tudi če ti naredijo amniocentezo, pa kup enega laufanja na preglede imaš itd...
Po eni strani me pa moti, da tudi če sem okužena, bo minil 1 mesec preden se bom začela zdravit, medtem pa lahk parazit počne kar hoče.. user posted image

V glavnem držim pesti zate in zame, da se nama bo izteklo v najino dobro in bova rodili zdrave user posted image !

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu pomarančika)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
4.2.2011 16:32:28   
pomarančika
Teni RR user posted image sej bo vse uredu, bomo držal pesti da je stara okužba in da bo z bebico vse ok, pa da bomo skupi 1.9. delil srečouser posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
4.2.2011 16:36:02   
pomarančika
Zate timnala tut držimo pestiuser posted image  

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
4.2.2011 16:57:48   
Teni_
timnaja, sem orerala tvoje sporočilo takoj, ko si ga pisala pri avgustovkah in sem te šla še danes enkrat brat. Hvala za tvoje besede. Držim pesti tudi za tebe.

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
4.2.2011 17:11:12   
Princess1
O joj Teni meni je tudi žal, ko sem prebrala...

Mislim nate in na tvojega user posted image  in da bo vse bp!

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
4.2.2011 18:03:19   
Teni_
Sem dobila odgovor Pušenjaka:

spoštovani,

omenjeni izvid kaže na možnost, da je do okužbe s toxoplazmozo res prišlo v zadnjih 4 mesecih. Ob takšnem izvidu bi verjetno uvedel zdravila in če bi se po 3h tednih izkazalo, da do okužbe ni prišlo pred kratkim in gre za starejšo okužbo, je mogoče zdravila spet ukiniti. Sicer pa ima tako zgodnja okužba
v nosečnosti tudi svoje prednosti, namreč, membrana med vami in plodom je pri < 13 tednih še tako debela, da parazit izjemno težko preide do ploda in se v najslabšem primeru naseli v posteljici, kasnejši prehod na plod ob stanjšanju membrane pa je mogoče preprečevati z zdravljenjem.

Sem kar pomirjena. Samo žalostno, da ti takih stvari ne pove že tvoj ginekolog in raziskuješ potem sam kot zmešan.

(odgovor članu Princess1)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
4.2.2011 18:07:18   
modrimedo
IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

spoštovani,

omenjeni izvid kaže na možnost, da je do okužbe s toxoplazmozo res prišlo v zadnjih 4 mesecih. Ob takšnem izvidu bi verjetno uvedel zdravila in če bi se po 3h tednih izkazalo, da do okužbe ni prišlo pred kratkim in gre za starejšo okužbo, je mogoče zdravila spet ukiniti. Sicer pa ima tako zgodnja okužba
v nosečnosti tudi svoje prednosti, namreč, membrana med vami in plodom je pri < 13 tednih še tako debela, da parazit izjemno težko preide do ploda in se v najslabšem primeru naseli v posteljici, kasnejši prehod na plod ob stanjšanju membrane pa je mogoče preprečevati z zdravljenjem.

Sem kar pomirjena. Samo žalostno, da ti takih stvari ne pove že tvoj ginekolog in raziskuješ potem sam kot zmešan.
sploh je pa žalostno da ti kar na prvo žogo ponudijo splav in se jim zdi brezveze truditi za nekaj kar mogoče ne bo 100%
jaz sem v eni nosečnosti zbolela za 5 boleznijo,pa se je končalo čisto ok :)

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
4.2.2011 19:04:18   
nepremagljiva
Večer!

Kaj jaz to berem? Teni? user posted image Močno držim pesti, da ne bo nič hudega. user posted image

(odgovor članu modrimedo)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
4.2.2011 19:07:22   
nepremagljiva
IZVIRNO SPOROČILO: bela zvezdica

Živjo, punce! Jaz sem imela danes 1. pregled. Videla sem pikico in srček user posted image . Je pa komaj 3 mm velik, ker bo jutri šele 6 polnih tednov nosečnosti. Lani sem imela IMN, tako da me je kar skrbelo zdaj in sem zaradi možne ponovitve imela tako zgodaj pregled.

Sem se pa že kar danes naročila na NS, in sicer jo imam 22. 3. Naslednji teden moram še v laboratorij, potem pa do nuhalne samo upam, da bo vse v redu.

Slabo mi je še vedno in to 24 ur na dan user posted image . Danes sicer ni tako hudo, ampak ne smem hvaliti dneva pred večerom user posted image . Tako, zdaj pa izkoristim čas, ko tamali spi, da še sama malo zadremam user posted image .

O super, super! user posted image   Sedaj pa lepo pozitivno naprej.

(odgovor članu bela zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
4.2.2011 19:46:48   
becky27
Teni pošiljam tiuser posted image user posted image user posted image   in seveda bomo skupaj zdržale do konca in cartale zdrave user posted image .Pigy čestitke za uspešen pregled pa tok maš lep datum PDP-ja 9.9.Drugače sem pa bila jst v 1. nosečnosti na NS pri Strahovi v Domžalah in je tud zlo prijazna in vredu.Jst sm tud dons slabo spala sm bla k čuk, pa v luft gledala, zjutri sm bla pa k zombi user posted image .Dons mi je pa kr mal slabo, pa skoz me neki špika po trebuhu, pa križ me boli.

Moj sonček Taj 27.12.2009

(odgovor članu nepremagljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
4.2.2011 20:04:20   
carly
Teni upam da te je odgovor Pušenjaka pomiril.sem pa šla gledat moje izvide in je IgM negativen, IgG pa pozitiven, prvič 38,0i.e./ml, potem 39,1 in naslednje leto ob naslednji nos. 31,2.
Pa kot sem brala vidim da je bolj problem ker je prvi tudi pozitiven ampak kljub vseemu sem optimistična in verjamem da bo vse ok.

Glede dvojnega hormonskega testa, jaz sem ga delala obakrat na priporočilo gin., sem imela izračun sicer kar ok, samo svetlina je bila obakrat 2,2 in ker je to blizu mejni vrednosti mi je svetoval še ta test.Sem ga pa delala na Polikliniki, je bil nekaj čez 20 eur za plačat pa takoj naslednji dan sem mogla dat kri, ker mi je gin razložil da so rezultati najbolj točni če je kri vzeta na isti dan kot je ns al pa naslednji dan.Tako da mi je blo prov čudno da je bilo nekaterim naročeno da morte dat kri dva tedna prej.Nisem niti v prejšnjih 2.nos. tega zasledila.

(odgovor članu becky27)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
4.2.2011 20:07:17   
carly
Drgač je pa tudi meni še ful slabo, pa skos me nekaj šika al pa rahlo boli spodaj, bom mogla zgleda bolj počivat.Je to ob majhnem otroku bolj težko izvedljivo, pa še tašča me skos zaslišuje če sem bolna če me vidi da bolj počivam,grrruser posted image .

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
4.2.2011 21:42:42   
timnala

spoštovani,

Teni RR, upam, da bo vse ok. Sej Pušenjak zna fajn pomirit. Čeprav meni je glede zdravil rekel malce drugače, ker sem mu sama rekla, da zakaj se čaka tako dolgo in se ne zdravi, sej če nisi pozitiven se lahko to prekine (pa načeloma ne zagovarjam zdravil vsevprek), vendar je rekel, da imajo tudi stranske učinke in zato rajši počakajo, da je ziher z okužbo. Pol pa vedi, kaj je boljš user posted image

Se ti še kaj javim..

Pa hvala za podporo! user posted image

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
4.2.2011 21:49:33   
Teni_
Bom vesela, če se še boš oglasila. Lahko tudi na zs, sploh da si bova krajšali čas pri čakanju na rezultate. 

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
4.2.2011 23:05:01   
ANDMIL

spoštovani,

Držim pesti zate in za tvojo bebico! Boš videla, da bo vse tako kot mora biti... user posted image

Pa ne pišem zdaj tega, da bi te prestrašila:

Mene je tudi strah te toksoplazmoze, ker imam eno znanko, ki je v nosečnosti dobila toksoplazmozo in se ni tako dobro končalo... Ne vem ali so njej tudi ponudili možnost splava in drugih preiskav... Tako, da na koncu je rodila slepega otroka. user posted image

Drugače ti je pa dr. Pušenjak lepo odgovoril in ti vlil optimizma...

Drugače meni dr. Pušenjak ni preveč všeč, ker sem mu enkrat pisala, ko sem imela neke ginekološke težave, pa mi odgovori, da to pomeni, da sem enkrat že bila najmanj 6. mesecev noseča - čeprav nisem bila. To bi pa skoraj morala vedeti.. user posted image

Jutri zjutraj pa faks... Pa še obvezne seminarske vaje... user posted image Ko se mi ne ljubi...

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
5.2.2011 8:53:22   
Teni_
Jutro. Jaz sem že budna od pol 6. Nekako ni šlo več spat. Drugače sem danes že boljše, sem malo bolj pomirjena. Kaj bo pač bo. Sicer še vedno zadaj malo ostaja strah, ampak ga bom potisnila čimbolj nazaj in probala uživat kolikor se pač da. Še dober teden me loči do nuhalne in takrat upam, da bo vse ok in bo to pomoje tudi dober pokazatelj, če bi bilo karkoli narobe.

V sredo imam pregled v ambulanti za rizično nosečnost. Me prav zanima, kako bo to izgledalo, ali mi bodo naredili kak UZ. Sem bila včeraj tako zmedena, da sploh nisem vprašala ginekologinjo, če potem še vedno hodim k njej na preglede, ali samo v ambulanto. Ve katera?

Kako ste ostale?

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
5.2.2011 9:12:28   
issa
teni joj, kar kriza mi je ko sem prebrala..user posted image user posted image user posted image user posted image .... držim pesti da bo s tvojo bebico vsee vredu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
5.2.2011 9:13:12   
olana
Dobro jutro! Jaz sem full prehlajena, pa snoč so me full krčki matral, sem slabo spala. Skoz neki. Zdej sm pa Spasmex spila pa upam da prenehajo.

Teni, držim pesti, da bo vse ok s tabo in otročkom.user posted image user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
5.2.2011 9:15:40   
Teni_
Hvala punce. Jaz tudi. Se tolažim da bo, ker je zdaj na začetku manj možnosti, da pride do ploda kot kasneje, res pa je, da so zdaj bolj vpliva na plod, kot kasneje. Ampak saj bo vse ok, mora bit. 

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
5.2.2011 10:51:18   
juhica
Zdravo Teni RR!
Sicer vpadam z druge teme (julijke11) sam vas rada prebiram. Hotela bi ti povedati, da poznam dva primera tokse v nosečnosti. Moja prijateljica, ki se je okužila čisto na začetku nosečnosti ima krasno punco, in od moža sodelavka se je pa okužila v zadnjem tromesečju, je mela amnio in antibiotike in je bilo čist vse v redu. Tko da te še jst mal potolažim in ti seveda želim vse najboljše!

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
5.2.2011 10:52:27   
Teni_
Hvala juhica. Super si. user posted image

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
5.2.2011 13:59:39   
*alja*
Končno sonce user posted image user posted image user posted image Čakam da mi pralni stroj opere da grem perilo obesim pa mam mal časa na RR pogledat.

Že mate pripravljena imena za user posted image ? Vem da nekatere že imajo iz prve nosečnosti kaj pripravljeno, no jaz bom verjetno se spet v porodnišnici odločila za ime user posted image

Za zdaj mi je všeč samo Ema za punčko, za fantka pa nič kaj posebej. Prva je pa Alja.

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
6.2.2011 7:52:49   
Pigy
Dobro jutro,

Že od 5ih pokoncuser posted image , a jutr ko bom morala ustat, se mi bo pa spalo.

Končno se je vreme mal spremenilo in je sonček,

tenni- upam, da ne bo kaj narobe, in boš ostala z nami. user posted image user posted image

lunax- kolegica mi je včeri javila da je dobra zdravnica Ana Marinčič. No upm, da sem ti kej pomagala.

alja- midva mava zbrano samo za punčko, meni je všeč Klara, mojmu pa Kaja, tko da zgleda da bo kr Kaja, če pa nosim fantka, pa jao, bo moj mel čas da razmisli do septembrauser posted image . Čeprav bi jaz dala ime Luka, vendar ni šans, kr ma tašča papagaja s tem imenomuser posted image .

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
6.2.2011 8:54:13   
Teni_
Dobro jutro. Danes sem si privoščila malo daljše spanje in je prav pasalo. 

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
6.2.2011 9:17:10   
issa
jutro!!
to noč sem spala ko polh...hehehe kak je pasalo!!user posted image user posted image user posted image user posted image
Pri nam je že tak lep sonček in bomo danes izkoristli in se po selniških bregovih malce sprehodli,...Pa še kosila mi ne bo potrebno kuhat, ga bo moja mama...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kako ste kaj ve čvekice??
moj že sicer nekaj pametuje glede imen, samo mamo časa do septembra, do takrat da bomo doktorat v tem naredli..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Če nosečnica ne pridobiva kilogramov …
Ali je normalno, da nosečnica ne pridobiva kilogramov, se ne redi? Kaj morate vedeti o kilogramih med nosečnostjo, si pr...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

luč DA ali NE
пеперутка16

Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?