|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2011
18.5.2011 21:38:32   
ANDMIL
IZVIRNO SPOROČILO: nepremagljiva

Večer!
Komaj sem se prebila skozi načvekano.  Dobrodošle vse nove!

Evo da poročam kako sem opravila danes. Zgleda čisto vse ok, če odštejem to, se mi je za malenkost skrajšal mv. Res sem dobre volje. Sem pa danes doživela še nekaj, česar do te nosečnosti še nisem. Doletela me je čast, da sem morala opravit tudi test za sladkorno. Še ravno zadnjič sem se "hvalila" da jaz tega še nikoli nisem rabla delat. Še pred pregledom, ko sem na hodniku srečala znanko sem ji na njeno vprašanje, če sem že ta test delala, samozavestno odgovorila, da jaz tega nikoli ne rabim. user posted image  
Naslednji pregled me čaka čez 14 dni.
Aja, pa pomemben podatek, tega res ne smem pozabit povedat user posted image , da sem si danes privoščila prvi nakup za naše dete. Fajn je bilo. To bo treba še kdaj ponovit.

Jaz grem sedaj v 26. tednu nosečnosti že tretjič na ta test pa mi je prvič, drugič pokazal, da imam sladkor takšen kot mora biti... Pa mi že preseda ta sladkana voda... user posted image

(odgovor članu nepremagljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 4176
18.5.2011 21:51:21   
moniketna
Prejšnji teden je bila kolegica v Slovenj Gradcu na 4D ultrazvoku  pri Dr. Lužniku in je plačala 60€, čeprav na spletni strani piše cena 80€, tak da mislim da imajo narobe napisano, ker sem ga jaz že na nuhalni vprašala in je rekel da je 60€. no kolegica je bila v 28 tednu in je bil plod že preveik, tak da ga je še komaj nekako ujel, posnetke je pa dobla full lepe in par slikic. jaz bom tudi šla, sam v 24-25 tednu, tak da že komaj čakam. bom pa šla k Juvanovi za spremembo. 

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 4177
18.5.2011 22:08:25   
ANDMIL
IZVIRNO SPOROČILO: moniketna

Prejšnji teden je bila kolegica v Slovenj Gradcu na 4D ultrazvoku  pri Dr. Lužniku in je plačala 60€, čeprav na spletni strani piše cena 80€, tak da mislim da imajo narobe napisano, ker sem ga jaz že na nuhalni vprašala in je rekel da je 60€. no kolegica je bila v 28 tednu in je bil plod že preveik, tak da ga je še komaj nekako ujel, posnetke je pa dobla full lepe in par slikic. jaz bom tudi šla, sam v 24-25 tednu, tak da že komaj čakam. bom pa šla k Juvanovi za spremembo. 

Meni je dr. Lužnik rekel, da naj pridem med 28. tednom in 30. tednom, ker v, če prideš prehitro se menda ne vidi vse tako kot bi se moralo... Sama sem bila pri nuhalni pri dr. Juvanovi in mi je bilo na koncu žal, ker strokovnjak za NS ali pa 4 D je itak dr. Lužnik... dr. Juvanova je pa tako tako... Ne pove ti nič kaj, razen, če ne vprašaš... Ko pa govori pa govori tako tiho, da jo že težko slišiš... Možno pa je seveda, da je imela slab dan ali pa, da je bila že utrujena... Meni je žal, da nisem že takrat šla dr. Lužniku, samo, ker je bil moj profesor na faksu mi je bilo malo neprijetno... Zdaj pa, ko imam že izpit pti njemu narejen pa grem brez zadržkov k njemu... user posted image

(odgovor članu moniketna)
Neposredna povezava do sporočila: 4178
18.5.2011 22:57:39   
modrimedo
IZVIRNO SPOROČILO: ANDMIL

IZVIRNO SPOROČILO: modrimedo

Tudi jaz se moram še naročit na 3D... Nekako ne pridem do tega... Samo, da ne bo prepozno... 
kar pohiti ,ker se do enkrat 26 tedna najlepše vidi ,potem je otrok že velik in slike niso več tako lepe

Meni je ginekolog rekel ( tisti, ki dela pri nas 3 D ), da naj pridem na 3 D med 28. in 30. tednom, da se takrat najboljše vidi... Zdaj pa vedi kaj je res... user posted image

jaz sem 3 x delala 3d v teh tednih ,ki jih ti navajaš ( sem šla ker sedaj ni več v 30 tednu kontrole rasti) in vrjemi da se slabše vidi ,kot recimo sedaj ko mi ga je delala v 23 tednu
je pa res da je za njega boljše ,ker so organi večji in hitreje in bolje vidi :)

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 4179
19.5.2011 6:56:18   
ANDMIL

Tudi jaz se moram še naročit na 3D... Nekako ne pridem do tega... Samo, da ne bo prepozno... 
kar pohiti ,ker se do enkrat 26 tedna najlepše vidi ,potem je otrok že velik in slike niso več tako lepe

Meni je ginekolog rekel ( tisti, ki dela pri nas 3 D ), da naj pridem na 3 D med 28. in 30. tednom, da se takrat najboljše vidi... Zdaj pa vedi kaj je res... user posted image

jaz sem 3 x delala 3d v teh tednih ,ki jih ti navajaš ( sem šla ker sedaj ni več v 30 tednu kontrole rasti) in vrjemi da se slabše vidi ,kot recimo sedaj ko mi ga je delala v 23 tednu
je pa res da je za njega boljše ,ker so organi večji in hitreje in bolje vidi :)

Saj tudi verjamem... user posted image Bom videla kako pa kaj... Po drugi strani mi je pa fajn, da grem tako pozno na 3 D, ker sem bila v 21. tednu in v 25. tednu na morfologiji ( ker se ni vse videlo ) in sem takrat videla pupiko in dobila slikice... Zdaj bom pa spet dobila slikice, ko bo že večja...

Drugače pa dobro jutro...

Jaz sem že vstala... Zdaj hitro nekaj pojem, potem grema pa s sestro malo po trgovinah, ker moram lustre in še druge stvari nakupiti... Spet bodo šli evrčki...

Lepo bodite!user posted image

< Sporočilo je popravil ANDMIL -- 19.5.2011 6:57:19 >

(odgovor članu modrimedo)
Neposredna povezava do sporočila: 4180
19.5.2011 7:03:37   
Teni_
user posted image  
PDP, nick, starost, zap.user posted image , št. user posted image , pregled, morf. kraj, user posted image ali user posted image  

1.9.
ANDMIL, 26, 1user posted image , 0user posted image , 07.06., Ravne na Koroškem, user posted image
ninalars, 25, 1user posted image , 0user posted image , 07.06., Ravne na Koroškem, user posted image
pomarančika, 23, 1user posted image , 0user posted image , ?., Slov. Konjice, user posted image
anastazia, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?.,  Štajerskauser posted image
lily81, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?
., Ljubljana, user posted image
barbara85, 26, 1user posted image , 0user posted image , 30.05.,  Oplotnica
mamicabiba, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Maribora, user posted image
2.9.

tinci1, 27, 4 user posted image , 1user posted image ,
?., Domžale, user posted image
MojkaUA, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?., ?, user posted image
Jessy82, 28, 1user posted image , 0user posted image , 01.06., Savinjska,
user posted image
panja, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?.,  Savinjska,
user posted image
delfinkica, ?, 3user posted image , 1user posted image , ?., ?
Sunny_Dream, 29, 1user posted image , 0user posted image , 07.06., Ljubljana, user posted image
vintage, 25, 1user posted image , 0user posted image , 20.05., okolica Kopra, user posted image
3.9.

sonce81, 30, 1user posted image , 0user posted image ,
?, Ljubljana
jaznoseca, 38, 5user posted image , 1user posted image , 02.06., Maribor, user posted image
4.9.
Teni RR, 27,4 user posted image ,2user posted image , 01.06., Ruše, user posted image
nepremagljiva, 37, 7user posted image ,2user posted image , ?., ?
URSY33, 33, 4user posted image , 1user posted image , ?., Litija, user posted image
lorelei82, 28, 2user posted image , 0 user posted image , ?., Maribor, user posted image
5.9.
bucka2, 26, 1user posted image , 0user posted image , 03.06., Ljubljana, user posted image
jejhata, ?, 2user posted image , 1user posted image , 23.05., ?, user posted image
ivanjščica, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
6.9.

Nincica1, ?, 2user posted image , 1 user posted image ,
?, ?

7.9.
plouse, 31, 2user posted image , 1user posted image
?,
Reby, 36, 2user posted image ,1user posted image , ?., Ljubljana

vrtnica83, 28, 3 user posted image , 1user posted image ,
26.05.,  okol. Domžal, 
user posted image
8.9.
Norica, 30, 2user posted image ,1user posted image ,  ?., ?
strelkica, ?, 4user posted image , 3user posted image , ?., ?, user posted image

9.9.
Pigy, 28, 1 user posted image , 0 user posted image , 01.06., Ljubljana, user posted image
srecka84, 27, 1user posted image , 0user posted image , 07.06.,  Postojna, user posted image
josephine27, 29, 2user posted image , 1user posted image , 
?, Ajdovščina, user posted image
10.9.

karin82, 28, 2 user posted image , 1user posted image ,
?., ?

TiaŽan, 25, 2user posted image ,1user posted image , ?,  Podčetrtek
agha , 32, 2user posted image , 1user posted image ,
?, Kranj
rainbow, 36, 3user posted image , 2user posted image , ?, Maribor, user posted image
11.9.
modrimedo, 32, ?user posted image , ? user posted image ,
10.06., Ljubljana
, user posted image
Anonimna, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?., ?
Ancicici, ?, 3user posted image , 2user posted image , ?.,  Ljubljana

TDiemat, 25, 2user posted image , 0user posted image , 06.06.,  okolica Maribor, user posted image
Krysia, 34, 4user posted image , 1user posted image , ?., 01.06.,  Ljubljana, user posted image

eltea333, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?., ?, user posted image
12.9.

Lannna, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?., Maribor
13.9.

anabanana1981, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
leaa, 30, 3user posted image , 1user posted image , 02.06., Zagorje ob Savi, user posted image
klavdija27, ?, 3user posted image , 1user posted image , ?., Zreče, user posted image , user posted image
14.9

olana, 28, 2 user posted image , 0user posted image , ?., ?
Cebelica2, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
NAHRIN, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?
15.9.

*žurerka*, 26, 3user posted image ,1user posted image , 08.06., ?, user posted image
dory,32, 2 user posted image , 1user posted image , ?., Ljubljana, user posted image
16.9.
*tedy*, 40, 4 user posted image , 3user posted image , 24.5., Ljubljana
D.anna 76, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?.,  Ljubljana
issa, 24, 2user posted image , 1user posted image , 14.06., Maribor,user posted image
*AnaL*, 31, 3user posted image , 2 user posted image , 30.05., ?
PikaPokaZBusijem, ?, 1 user posted image , 0user posted image , ?., Domžale
17.9.

kristi07, 28, 1 user posted image , 0user posted image , ?., Zapuže
KAHLO, 32, 3user posted image , 1user posted image , ?., Ljubljana, user posted image
Evvva, 30, 1user posted image , 0user posted image , 07.06., Ljubljana, user posted image
*alja*, 26, 2user posted image , 1user posted image ,
?., Prekmurje
, user posted image
18.9.
19.9.
rihtarca, 31, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, user posted image
vlazag, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, Velenje
Shamsia, 30, 2user posted image , 1user posted image , 13.06., okolica Postojne, user posted image
Ajda_, 24, 1user posted image , 0 user posted image ,
?., okolica Ptuja, user posted image

nana13, 27, 2user posted image , 1user posted image , 14.6., Strunjan, user posted image
daka, 36, 3user posted image , 2user posted image ,
26.05.,  Maribor,
user posted image
izola05, ?, 2user posted image , 1user posted image , 23.05., okolica Kopra
20.9.

21.9.
Dorianna, 32, 2user posted image , 1user posted image , ?., okol. Ljubljane
mala mala, ?, 2user posted image , 0user posted image , 27.05., ,Prlekija
22.9.

Tanejci, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?., ?
23.9.

carly, 28, 4 user posted image , 1user posted image , 14.06., okolica Jesenic, user posted image
24.9.
Tajska, 33, 2user posted image , 1user posted image , ?., Trbovlje
NM, 34, 3user posted image , 1user posted image ,
?, Postojna, user posted image
25.9.

SSheila, ?, 3user posted image , 1user posted image ,  ?., ?
anonimnauser posted image ,?, 5user posted image , 1user posted image , ?., Mengeš
matejkaantolin@gmai, ?, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?

mate0ja, 29, 2user posted image , 1user posted image ,
?.,
Ljubljana, user posted image
26.9.

anschk, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?., ?
27.9.
bimba7277, 39, 2user posted image , 0user posted image , 17.06., 23.05., ?
san, 33, 5user posted image , 4user posted image 31.05., Ljubljana, user posted image
28.9.

29.9.

bela zvezdica, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, Štajerska
pumpkin23, 29, 2user posted image , 1user posted image , 24.05., 24.05., Ljubljana
2.2., ?, 3user posted image , 1user posted image , 07.06., ?, user posted image
moniketna, 22, 1user posted image , 0user posted image , 14.6., Ravne na Koroškem
Princess1, 30, 3user posted image , 0user posted image , 13.06., Ljubljana, user posted image

pomar*ANČA*, 26, 2user posted image , 1user posted image , ?., okolica Domžal
mojcyka, 24, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Ptuja
30.9.

Majcii, 29, 1user posted image , 0user posted image , ?, Medvode
anabanana, 21, 1user posted image ,0user posted image , ?, Ljubljana user posted image
Neja 007, 30, 2user posted image , 1user posted image , 24.05., Kamnik, user posted image
anchy_, 27, 1user posted image , 0user posted image , 17.06., Novo mesto

SKUPAJ NAS JE: 88
NOSEČKE Z DVEMA
: klavdija27
Z NAMI SO POT ZAČELE:user posted image
sashy,SILVA,anonimna , Arabella1, Norica, lunax, anonimna3, mucixxx, Dream
user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 4181
19.5.2011 7:04:34   
Teni_
Dobro jutro.

Jaz imam tudi 3D, ko bom v 28. tednu. Bomo videli kako se bo videlo.

Vso srečo danes vsem na pregledih.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 4182
19.5.2011 7:05:05   
modrimedo
dobro jutro
jaz še v pižami ,se moram zmigat da ne zamudimo :)
zadnje čase bi zjutraj samo spala user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 4183
19.5.2011 7:25:47   
ANDMIL

dobro jutro
jaz še v pižami ,se moram zmigat da ne zamudimo :)
zadnje čase bi zjutraj samo spala user posted image

Najboljši je čas zjutraj in dopoldan, ko si lahko v pižami na kavču ali pa za računalniku, s kavico v roki... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4184
19.5.2011 7:49:20   
Princess1
Jutro čvekice user posted image ,

ANDMIL - jaz ravno to počnem, sem v pižami in user posted image  v roki!

Vso srečo puncam na pregledu!

Bimba vse najboljše za nazaj! user posted image

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 4185
19.5.2011 8:14:37   
Pigy
Še ena noč je za mano in sem se prebudila v lepem sončnem četrtku.

Zajtrk že kroži po želodcu, sedaj ga zalivam s kavico.

Jaz sem najraje v pižami, če ne grem ven, znam bit včasih cel dan, pol zvečer pa pod tuš in si velikokrat oblečem trenerko za kako uro user posted image user posted image user posted image .
Jaz pa ne grem na 3/4 D, pač sva se z mojim odločla tako.

Čakam da bo mal več ura, da moje pokličem in neki uprašam, sej pomoje jim bo takoj jasno da neki rabim, ker jih ponavad samo takrat pokličem user posted image . Ne pridem na vrsto od njih.

Čakam poštarja...............

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu Princess1)
Neposredna povezava do sporočila: 4186
19.5.2011 9:53:56   
Sunny_Dream
Hojla čvekice!

Js sm pa končno dočakala - grem danes zvečer na 3d/4d! JUHUHU user posted image
Mene so naročli točno na 25.teden (sm pa poklicala prejšnji teden) in mela me bo ista zdravnica kot mi je nuhalno delala, tako da se res veselim, ker je bla super in je ful vse pregledala in povedala. Bom poročala kako je blo! Komaj čakam da spet vidim našega user posted image - zdaj nazadnje na pregledu je samo srčka poslušal in ga že kr dolgo nisem videla. Heh, sploh si ne predstavljam kako je bilo v časih naših mam, ko jim če je blo vse OK sploh niso delali UZ ... No ja, verjetno če ne veš kaj zamujaš, ti tudi manjka ne user posted image

Sicer sem pa danes tud js še v pižami. Mam redko tako srečo, ker ponavadi morm takoj zjutraj kužija ven peljat, tokrat me je pa "odrešu" možek in ga je on porihtu, tako da se js lahko cartlam s kavico in se mi nič ne mudi! Oh ja, tile mali užitki nam lahko tako polepšajo življenje user posted image

En lep sončen dan vam želim!

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 4187
19.5.2011 10:56:37   
issa
ojla!!!

No pa se še jaz javljam,..user posted image
Sem že vse doma porihtala, pospravlja, premagala moj triglav ( beri..zlikala), v trgovino na hitro skočla za današnje kosilo,..si kupla ananas ker se mi že tak luštaaaaa,..user posted image user posted image user posted image user posted image zdaj pa imam urco počivanja, tako da uživam s kavico in jabolko ob pc-ju in vsa prebiram...user posted image user posted image user posted image user posted image
Hm meni se pa ne da bit v pižami cel dan,hehe ponavadi si raje oblečem kako staro razvlečeno trenerko,..se nekak bolje počutim..user posted image user posted image user posted image
No včeraj sem jaz moja dva odpeljala na en konkretni sprehod malo po mb, pol do pekerske in okoli in nato spet v center domov,..malo kilometrine je že blo, moja dva revčka pa nista mogla več, sploh kosta seenkrat vsedla na kavč ni šlo več vstat,..me je moj pol zvečer vprašo če sta me kaj razp..., da sem jim tak vrnila al kaj...user posted image user posted image user posted image user posted image moški....meni je blo pa tak fajn...user posted image user posted image user posted image user posted image

Nič danes gremo pogledat eno stanovanje, pa da vidimo kaj ponujajo, ker eni bi e svojo garažo oddajali za bajne denarce...user posted image user posted image user posted image

kaj boste danes kuhale??
Jaz bom naredila puranje zreske z bučkami in riž, pa seveda solata..user posted image user posted image user posted image

lep sončen dan vsem!!

(odgovor članu Sunny_Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 4188
19.5.2011 12:54:06   
Pigy
poštar prišel, a nič prinesel. Tokrat pa res zavlačujejo z odgovorom o podaljšanju.

Pri meni se kuha golaž. Lubenica je že v želodcu, tamala brca 100/h, jaz pa kiham kot da sem plačana user posted image user posted image

Uživam pa v gledanju kuharske oddaje na tv, madoniš, samo dobro kuhajo. user posted image

Moj počiva............. meni pa dolgcaaajt.

(odgovor članu issa)
Neposredna povezava do sporočila: 4189
19.5.2011 13:02:45   
URSY33
Pigy jst tud nisem še nč dobila, mi tud jutr poteče.user posted image

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 4190
19.5.2011 13:08:36   
Pigy
IZVIRNO SPOROČILO: URSY33

Pigy jst tud nisem še nč dobila, mi tud jutr poteče.user posted image

enako. Tokrat pa res ne vem kaj tako dolgo časa mečkajo. user posted image

(odgovor članu URSY33)
Neposredna povezava do sporočila: 4191
19.5.2011 13:13:51   
moniketna
Andmil: jaz sem pa ravno imela kontra izkušnjo z Lužnikom na nuhalni, je bil čisto tiho tak da sva z mojim bla čist prestrašena sva oba mislila da je nekaj full narobe, pol se je le moj opogumil in prvi vprašal če je vse ok, pa je rekel da je vse super. drugač pa nama ni čist nič povedal, zato pa grem zdaj k Juvanovi za spremembo. ne vem ali je imel samo slab dan ali je pač tak, ker drugač ga ne poznam. vseeno pa rajš vidim, da mi kaj pove, kot da sem zaskrbljena, ker je skos tiho.

(odgovor članu URSY33)
Neposredna povezava do sporočila: 4192
19.5.2011 17:08:53   
nana13
Pigy:  smo že dve k kihamo, d te prec potolažm. Se kr bojim skuz vrata stopt. Tisti nasonex za nos dela pou k... nč... user posted image

(odgovor članu moniketna)
Neposredna povezava do sporočila: 4193
19.5.2011 17:50:20   
ANDMIL
Končno doma... user posted image

Kupila verjetno pol trgovine, prodajalcem pa se je tudi smejalo... user posted image

Grozno koliko evrčkov gre... Moj bo vesel ( va narekovajih ), ko bo videl račun... Jaz nič ne morem, če se mi je vse tako lepo zdelo...user posted image

Zdaj pa počivat in nekaj pojesti...

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 4194
19.5.2011 21:40:00   
eltea333
Pozdravljene punce, pregled sem imela sicer že včeraj, ampak je bil dan tako naporen, da se javljam šele danes.

Z našim srčkom je vse v redu, med pregledom se je sicer pojavil sum na neko drugo napakico in so me potem gledali pol ure iz vseh strani, nakar se je mali kooooončno obrnil v malo boljši položaj in so lahko videli, da je vse ok. So me pa kljub temu naročili na še en pregled čez nekaj časa, da še enkrat potrdijo, da je vse ok.

V prejšnji nosečnosti se je mali vedno lepo nastavil in je bilo vedno vse lepo videt, ta pa je kar naprej v tako čudnih legah, da me pošiljajo sem in tja in mi delajo -upam da nepotrebne- skrbi.

Naslednji pregled imam pri svoji ginekologinji 15.6., v bolnici pa se bom morala še naknadno naročit.

Je še katera na tem forumu, ki razmišlja tudi o t.i. alternativnih načinih poroda? Se je mogoče katera izmed vas že kaj zanimala, kako je, če je doula zraven, kako je v bolnišnicah sprejeta, koliko to stane, kje dobim karkoli o tem..?

Lep pozdrav vsem, še posebej vsem novim, ki ste se pridružile!

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 4195
19.5.2011 21:48:24   
modrimedo
mi smo danes naročili notranja vrata user posted image ,upam da nam jih pravi čas naredijo
eltea jaz o kakem alternativne porodu ne razmišljam ,je pa res da jaz pri sebi vstrajam pri naravnem porodu in nikoli nisem mela težav s tem
o douli ne razmišljam ,meni je moj mož dovolj velika opora  :)

(odgovor članu eltea333)
Neposredna povezava do sporočila: 4196
19.5.2011 22:10:26   
ANDMIL

mi smo danes naročili notranja vrata user posted image ,upam da nam jih pravi čas naredijo
eltea jaz o kakem alternativne porodu ne razmišljam ,je pa res da jaz pri sebi vstrajam pri naravnem porodu in nikoli nisem mela težav s tem
o douli ne razmišljam ,meni je moj mož dovolj velika opora  :)

Veš, da boste dobili notranja vrata... Koliko dolgo pa je treba čakat?user posted image

Jaz sem tako jezna... Midva sva šla naročit keramiko za kuhno pa nama rečejo najprej 4 dni čakat, potem pa me kličejo in bo kar 1 teden več za počakat... A, ko bo treba plačat se bodo pa držali roka??? user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4197
19.5.2011 22:33:47   
Princess1
Čer čvekice,

Joj mi je kar slabo, ko se spomnim na kupovanje in potem opremljanje stanovanja,..jst še neki časa po tem nisem mogla videt reklame od raznih Lesnin,....user posted image  Je res, da je lušno, ker si opremljaš gnezdece, sam gre pa ful živčkov, energije in še dinarčkov.....

Eltea333 - jaz sem se zanimala za alternativo. Zadeva je sledeča, da (če se ne motim) dovolijo prisotnost dve oseb (trorej partner in doula) samo mislim da Kranjska in Postojnska. Vse ostale dovolijo eno osebo in so baje zelo nastrojeni, če je ta ena oseba doula. Pač babce so rade tam glavne. Dejstvo je tudi, da se velika večina porodov zgodi leže, kar je za poronico najtežje in najbolj nenaravno, za zdravstvenike pa najbolj priročno. Tko, da če vzameš vse to skupi v zakup je nauk zgodbe, da prideš tja, nič ne pričakuješ in upaš na najboljše. Sploh v LJ ki deluje po sistemu tekočega traku, ker je dejansko fluktuacija porodnic največja. So pa to info iz prve roke od ženske, ki se na vse pretege poskuša vpeljati doule in vse ostale dejansko naravne stvari v naše prostore.

Seveda lahko v LJ tudi naletiš na čisto ok osebje in bodo bili za razne žoge, sprehajanje,.... Ampak mi je ravno včeraj ena fizioterapevtka govorila, da od vseh porodnišnic so najbolj nastrojeni proti pisanim porodnim načrtom ravno v Ljubljani. Tko, da je fino, da si čim več stvari zapomniš ti ali tvoj partner in da jih potem na nek najbolj mogoč prijazen način prosiš za upoštevanje slednjega - seveda vse dokler tovrstne stvari ne ogrožajo tebe ali tvojega user posted image .

Ker bo pri meni bil prisoten samo partner, ker ne mislim plačevati doule, ki potem ne sme biti zdraven, sem se jaz odločila za sproščanje ob raznih masažah, poslušam in vadim hypnobabies,...pa še v 9.  mesecu bom upoštevala par stvari, ki kao pomagajo pri lajšem odpiranju. Pa hodim na to telovadbo za nosečke. Tko, da poskušam največji del naresti sama, ker vem, da edina oseba ki bo bila tam 100% sem jaz sama. Ker ti tudi partnerja lahko pošljejo domov, če po njihovem strokovnem mnenju ne boš še ne vem koliko ur rodila, potem pa, ko zakleto rodiš še preden tvoj pride domov.

Ok to pa je cel roman.

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 4198
19.5.2011 22:43:14   
san

IZVIRNO SPOROČILO: eltea333

Je še katera na tem forumu, ki razmišlja tudi o t.i. alternativnih načinih poroda? Se je mogoče katera izmed vas že kaj zanimala, kako je, če je doula zraven, kako je v bolnišnicah sprejeta, koliko to stane, kje dobim karkoli o tem..?

Lep pozdrav vsem, še posebej vsem novim, ki ste se pridružile!

držim pesti, da bo tudi v prihodnje vse ok in da so vse te skrbi odveč.

drugače je pa tukaj blizu nas društvo Naravni začetki, mislim ,da imajo tudi neko spletno stran mama zofa. kontaktiraj jih preko maila - sigurno je na tej strani in povprašaj glede doul. sem zadnjič videla na vratih, da so imeli neko predavanje na to temo, ko sem šla mimo. so pa na grablovičevi, nove poljane (pred kodeljevim, lj.)

andmil, se mi zdi, da je to že kar navada in nekaj rečejo, sam da te dobijo. meni so lani rekli, da bo kuhinja najkasneje v 1 mesecu, potem sem pa čakala 2user posted image . sem bila res jezna! tako, smo se potem zaradi tega z zamudo vselili tik preden sem rodila. no, vsaj uspelo nam je pred rojstvom. pa bravo za nakupuser posted image . sej moški so že navajeni, da znamo spraznit denarnice.user posted image
modrimedo, super za vrata, itak da bojo, jih kar mal opominjaj, pa bo.

na 3d/4d jaz tudi ne grem.

no, tko, tole je bilo hitro jvljanje, zdej me pa še delo čaka.

uživajte

(odgovor članu eltea333)
Neposredna povezava do sporočila: 4199
19.5.2011 22:47:31   
Princess1
Informacija glede doul je iz društva Naravni začetki, oni se na vse pretege trudijo to podpirati in promovirati, ampak žal ne gre tako hitro. Oni so mi tudi vse to razložili kar sem tukaj napisala glede alternativ pri nas.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?