|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2011
3.5.2011 8:52:11   
Sunny_Dream
Čau punce!

Prazniki so minili in z njimi tudi izgovori za pretirano nažiranje z vso možno hrano. Js mam kr malo slabo vest ker sem pojedla tolk enega "sranja" ki sem se ga prej izogibala... Na tehtnico pa itak sploh ne upam user posted image Upam da so vam prazniki minili v super sproščenem vzdušju in da ste nabrale novih moči za drugo polovico nosečnosti!!

Mene pa zanima če ima katera od vas kakšne izkušnje z otrdevanjem trebuščka (od prejšnje nosečnosti, od zdaj)??? Men je enkrat otrdel - pred cca.5 tedni in bil trd skoraj cel dan, pol sem mela pa mir do včeraj popoldne, ko mi je spet otrdel za kakšno uro, pa se sprostil, pa spet otrdel za par minut... user posted image in evo danes zjutraj mi je, še preden sem vstala, 2x otrdel in se sprostil user posted image Sem v 23.tednu in me kr malo skrbi kaj bi to lahko bilo... Če ima katera kakšno izkušnjo bi bila res hvaležna nepaničnih in preverjenih informacij! 

Teni držim pesti da se poštar čim prej oglasi z super novicami!

LP vsem user posted image

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
3.5.2011 9:01:27   
daška91
Zdravo Sunny_Dream: Moje izkušnje z otrdevanjem trebuščka so take, mi zvečer otrdi za pol urce potem je spet dobro, nato pa rajši popijem kozarec magnezija. Ti ga zelo priporočam če ga še ne piješ, samo prej se posevetuj z ginekologom, da ti ne bo škodil. Meni ga je moja G priporočila , je rekla v mejah normale da naj ga pijem, in ga sedaj že 7.mescov pijem po eno tableto. Drugače sem pa že v 28.tednu . Tako da nič se ne boj kar se tiče otrdevanje trebuščka.
Pomaga pa tudi če se mažeš z kakim oljem ( proti strijam) , ali kremica .

(odgovor članu Sunny_Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
3.5.2011 9:11:30   
pomar*ANČA*
zaenkrat še nimam težav z otrdevanjem trebuščka, ampak sem pa imela v prejšni nosečnosti. morala sem piti magnezij in kalcij- zdaj ga pijem že od začetka nosečnosti. mi je pa takrat trebušček otrdeval že v trugem tromesečju in se spomnim, da je rekla, če je to hitro konec da ni panike, če pa traja tudi po kakšno urco ali več pa naj počivam pa jo le kaj pokličem.

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
3.5.2011 9:15:47   
Sunny_Dream
Daška hvala za odgovor! Že lažje diham! user posted image Tole varianto z magnezijem bom pa res sprobala!!

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
3.5.2011 9:16:44   
daška91
Malenkost , sunny_dream. No le daj , ti bo mnogo lažje.

Neposredna povezava do sporočila: 3480
3.5.2011 9:22:30   
jejhata
Helo,
pa smo že v maju. Meni so prazniki čisto prehitro minili. Tako fajn mi je z družinico, zdaj pa sem spet sama...user posted image . Sinko je tudi imel zjutraj krizo v vrtcu in sta ga dve vzgojiteljici, komaj odvlekli. Upam, da se je do zdaj že umiril user posted image .
Vidim, da imamo podobne primere z izjavami. V zadnjih dveh tednih sem se zredila za 1 kg, kar se pozna predvsem na trebuhu in imam sosedo, ki mi za vsako ko me vidi, vrže kak komentar: tebe je pa zmeraj več skup; najprej trebuh, pol pa ti... Jaz pa ji sicer kar mirno odgovarjam: nek se vidi razkoš!; ja, še nekaj časa bo tako... Ampak mi gre na bruhanje, ker vem, da mi je malo fouš zaradi user posted image , ona pa ima dve user posted image .
Trebuh si jaz mažem kar od začetka. Najprej sem si samo z vlažilnim mlekom, zdaj pa še z oljem proti strijam in je lepa koža.
OK, vsem želim, da se vam izpolnijo želje. Tudi jaz čakam na poštarja zaradi bolniške.

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
3.5.2011 10:29:44   
moniketna
lep pozdrav vsem user posted image !

joj tak sem lena za pisanje, berem vas pa redno vsak dan, sam pisat semi ne da user posted image user posted image tak fajn se mi zdi da je praznikov konec, sem bla čist zmešana z datumi in dnevi, zdaj pa je super.  vsak dan bolj čutim brcikeuser posted image , ter vsak dan bolj aktiven je, tak da je ziher fantek user posted image user posted image .  drugače se super počutim, pritisk je malo boljši, tak da nisem več tak zaspana.

danes začnem z materinsko šolo, imamo prvo srečanje upam da bo fajn, itak mi je dolgčas doma. kar se tiče mazanja trebuščkov se jaz mažem od začetka po vsakem tuširanju z mandljevim oljem, sem čula da full pomaga. lahko je tudi olivno olje za telo, ki je menda isto kot mandljevo, sam jaz imam mandeljevo, ker oliv ne maram in mi smrdijouser posted image

uživajte

Neposredna povezava do sporočila: 3482
3.5.2011 11:27:04   
2.2.
jaz si ne mažem trebuha, no občasno z mlekom za telo. strije pa sem v 1. nos. dobila v 7mesec 8m sem že rodilauser posted image . pa sem si redno mazala z dragimi kremami za strije, pa nič bolše na koncu.

(odgovor članu moniketna)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
3.5.2011 11:40:06   
Teni_
Jaz pa sploh ne vem kako se naj odločim glede morja. Na našo obalo me sploh ne vleče, sem raje doma. Imam sicer ogledane Vodice, tam sem že bila 4X ali 5X, enkrat od tega je bil mož z mano, zdaj bi pa rada še mali2 tja peljala. Bom pa takrat, ko bi šli, v 31T. Malo cvikam, po drugi strani pa si dopovedujem, da ne bom toliko prej rodila(upam vsaj). Sem si malo preletela tudi odgovore Pušenjaka in res ne vem. Mama mi pravi naj ne silim na Hrvaško, mene pa vleče. Vse bi še šlo, če ne bi prejšnja dva poroda šla tako hitro (1 ura), to pomeni, da če me zagrabi, do SLO ziher ne pridem, ker do SLO bi rabli nekje 4 ure, da bi vsaj do Ptuja prišla. Sem bila tam tudi v 1. nosečnosti, noseča 5 mesecev, takrat brez pomislekov.

Kaj bi ve naredile? Ta teden bomo verjetno šli na agencijo, sicer sem skoraj 100%, da bomo šli, ampak me še vseeno zanima vaše mnenje.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
3.5.2011 12:02:21   
moniketna
midva greva konec julija za en teden v Pulo, tak da jaz bi šla na tvojem mestu, še vedno si lahko hitro v Izoli user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3485
3.5.2011 12:22:24   
nana13
Sunny_ Dream
Meni je pri prvem otrdeval trebuh skoraj cela 2 zadnja meseca, tko da je blo že prow zoprno. Sm pa mela tega ful. Niso trajali tolko časa kot pri tebi, ampak po prib. pou minute, jih je pa bilo zato več. Pij magnesol oz. magnezijeve šumeče tablete. Pomagajo pri krčenju mišic, ne samo maternice, tudi npr. če boš imela krče v nogah.

lp, Nana

Neposredna povezava do sporočila: 3486
3.5.2011 12:30:12   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: moniketna

midva greva konec julija za en teden v Pulo, tak da jaz bi šla na tvojem mestu, še vedno si lahko hitro v Izoli user posted image

Do Izole imam potem še dalje kot do Ptuja. user posted image

Saj sem že včeraj mojemu rekla, da bomo rezervirali, plačali riziko odpovedi, pa če bi bilo takrat karkoli kar bi nakazovalo na porod, pač ne bomo šli.

Neposredna povezava do sporočila: 3487
3.5.2011 12:33:54   
olana
Midva bova šla u Novigrad u apartma tak k ponavadi, pa še dokaj blizu je. Sam verjetno že nekako junija, ker js tud mal cvikam. Bom pa še sigurno ginekologa vprašala za mnenje. user posted image user posted image

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
3.5.2011 12:46:33   
*tedy*
Dobila izvid amnio, vse ok, bomo mel pa punčkouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
3.5.2011 12:59:38   
jejhata
tedy bravo user posted image user posted image user posted image !
teny če vprašaš mene, jaz bi šla, če se ti lušta. V 31.t. pa ja ne boš še rodila. Veš kako boste vsi uživali.
Jaz bom julija sigurno skoz na Krku, avgusta pa odvisno od počutja in pregledov.

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
3.5.2011 13:19:46   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: *tedy*

Dobila izvid amnio, vse ok, bomo mel pa punčkouser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz še pa čakam. Včeraj je bilo 2 tedna, prvi izvidi bi morali že prit, pa še nič. Upam, da bo vsaj jutri, danes poštar spet ni bil priden. Je prinesel samo položnico.user posted image

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
3.5.2011 13:27:40   
moniketna
punce zanima me, če ste za to da se spoznamo še prek facebooka, no katera pač želi in katera ga uporablja? lahk mi pošljete ime in priimek pod ZS da vas lahko dodam. 

Neposredna povezava do sporočila: 3492
3.5.2011 13:35:58   
Sunny_Dream
Hvala vsem za odgovore! Sem že nabavla magnezij šumečke v trgovini, ob naslednjem obisku lekarne bom pa povprašala za ta magnesol oz. kako bol lekarniško varianto magnezija! Saj najbolj mi je to da ste me malo potolažle da je to dost običajno in da ni nek znak kakih zapletov! user posted image

Kar se morja tiče bom js, če bo le zdravje dopuščalo, večji del poletja (vsaj tja do začetka avgusta) preživela v Umagu! Me je na začetku malo skrbelo če je pametno al ne, pa me je malo potolažlo ko so mi domačini rekli da večina hrvaških nosečk iz tega dela Istre (Umag, Novigrad, Poreč, Rovinj itd.) itak gre rodit v Izolo, ker jim je bližje kot Reka! Tako da js morja ne dam! user posted image Sicer pa poznam eno punco, ki je v 8.mesecu šla jadrat po Jadranu - pač so se držali bol v bližini obale, da bi lahko hitro prišla do zdravnika če bi kaj prišlo. Tako da če mate rade morje (pa čričke, pa blažene poletne vonjave po soli, soncu in kremah za sončenje , pa sprehode po promenadah, itd.) si ga kr privoščite! Js že komi čakam!! user posted image

Tedy JUHUHU za amnio izvid in za user posted image , držim pesti za ostale ki izvide še čakate!

LP vsem!

(odgovor članu jejhata)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
3.5.2011 13:57:07   
Teni_
Jaz ne morem brez dalmacije. Ko sem si predstavljala, da jo bi letos izpustila, mi nekako ne diši najbolj.

Tako, da bomo res verjetno šli in uživali tisti en teden.

Neposredna povezava do sporočila: 3494
3.5.2011 14:02:20   
*tedy*
teni vi kar pejte in uživajte.user posted image user posted image user posted image MI bomo do srede avgusta na morju potem pa še en teden Pokljuke , zadnji teden avgusta (3 teden pred rokom) pa bomo res doma. Sem vse rodila v max 35 min odkar mi je voda odtekla pa me ni strah. No, malo me je bilo pri tretji ko sem bila že od avgusta odprta 3 cm (rok konec okobra) ampak smo potem rodila en teden pred rokom.
Vem pa tud , da če mi doma odteče voda ,bom doma rodila to mi je že povedala. Tako da bomo kar uživali na morju in v hribihuser posted image user posted image , sej bo naša princeska počakala se bom že zmenila z njouser posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3495
3.5.2011 14:13:41   
*AnaL*
Pozdravljene!
Morfologija opravljena, tako da je G potrdila da je z malim vse OK.
Sunny_Dream...men trebuh občasno otrdeva že več kot 4 tedene. Kakšen dan nič, kakšen dan pa full... Že od začetka pijem magnesol in sicer po dve tableti. V prejšnjem tednu mi je res skoz otrdeval, ampak je G danes rekla da je vse OK (izmerila MV), naj pač tako kot do sedaj počivam in pijem magnezij... Najbolje je, da na pregledu to omeniš, da ti izmerijo MV in če je dovolj dolg, ni panike... 
Pri meni se je sicer MV v drugi nosečnosti kar hitro krajšal zaradi otrdevanja trebuha in posledično sem rodila cel mesec prezgodej-po naravni poti, v prvi nosečnosti mi je pa tud skoz otrdeval, pa sem rodila na rok in še to s carskim rezom.
Skratka, za enkrat brez panike...
Grem mal počivat...
Lep dan

Neposredna povezava do sporočila: 3496
3.5.2011 15:16:17   
san
evo, mi smo tudi v petek zjutraj pobegnili na morje. res je pasalo, smo si napolnili baterije in mali je čudežno ozdraveluser posted image .

glede trebuha - meni se vsako nosečnost prej pozna. tokrat se mi zdi, da sem že kar obilna, ampak me to veseli (pri prvi nosečnosti sem tako čudno nosila, da še v 7 mesecu ni bilo nič videt, samo kot bi se fajn najedla in bila malo napihnjena). če kdo slučajno še ne opazi, se kar sama pohvalimuser posted image . komentarjev mi na srečo še ni treba poslušat, jih pa kasiram ponavadi kasneje, pa priznam, da mi je včasih vseeno, drugič me pa prav pojeziuser posted image . mi hormoni delajo 100/uro in je čist odvisno od dneva.
otrdeva mi pa ne. prejšnjo nosečnost mi je zadnje dva meseca, pa ni bilo hujšega.
tudi s strijami nimam težav, upam da tako ostane. no, če izvzamem tise po stegnih. mazala se pa nisem nikoli s temi kremami, sem in tja proti koncu s kakšno mastno kremo, ali pa kar olje dala v vodo med kopanjem, ker sem imela probleme s suho kožo.

jutri imam pregled in že komaj čakam. nimam pa pojma, če bom imela tudi morfo... bomo videli.

čestitke vsem za dobre rezultateuser posted image teni, zate pa upam, da jutri dočakaš poštarja

morje, ja mi bomo sigurno šli. še ne vem a bo to julija la avgusta, v vsakem primeru bomo avgusta zagotovo vsak vikend na morju, ker ima tast blizu Novigrada hišo in skoz tam visimo. glede prezgodnjega poroda me a po pravici ne skrbi.

mate0ja hvalauser posted image , pa jih imam res že veliko. sem klepetala z marčevkami 2008 in še vedno sem pa tja kakšno rečemo in se nabereuser posted image

tako, toliko na brzino. zdej pa letim po otroke

(odgovor članu *AnaL*)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
3.5.2011 20:10:31   
carly
Moj spomin je poln lukenj zato so moji komentrji večinoma brez nickov, sej se boste že najdle v njihuser posted image .
V glavnem glede vozička Hartan sva midva ful zadovoljna.Mi ga sicer nismo rabili ful dolgo še celo leto ne ker se tamala pač ni hotela voziti naokoli v vozku in je bil po večini uporabljen za takrat ko je mogla it spat.Se je pa fajn obnesel tako po makedamu kot po snegu pa še ful stabilen je tako da nama ni žal da sva ga takrat kupila.Košara je pa na tak način da jo preprosto postaviš not v športni del, pa tisti del iz blaga ki je na košari se potem sname dol in uporabi tudi kot žakelj za čez noge na vozičku.Men je bla super, je bolj lahk kot tista ki se jo pritrdi na podvozje in je ni bilo noben problem okoli nosit če je tamala recimo noter spala ( jaz sem jo večkrat nesla potem gor v stanovanje pa dala na balkon in medtem ko je spala sem kaj postorila po stanovanju).

Glede otrdevanja, v prejšnjih nos. mi je zmeraj otrdeval, kakšnih posledic zaradi tega nisem imela, magnezij mi ni pomagal, je pa pri meni to zgledalo tako da mi je otrdel velikokrat na dan za kratek čas.Včasih samo polovica trebuha in je potem trebuh prov smešen zgledal, k je blo pol ga čist trdega pa izbočenega.Za zdej mi za enkrat še ne, pa mi bo skoraj sigurno, mi je ponavadi začelotrdevat po 20.tednu.Aja pa bolj intenzivno je otrdeval če sem bila bolj aktivna, sem potem malo pazila da sem več počivala.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
3.5.2011 20:16:52   
carly
Glede morja, mi gremo na Rab od 1.pa do 10.julija, če bo počutje ok pa potem še v Červar v avgustu za kakšne tedenali vsaj podaljšan vikend.Sem bila pa jaz tudi kar malo skeptična ker smo do sedaj hodili večinoma v Červar kjer imajo moji apartma in od tam si res hitro v Izoli če bi bilo kej narobe, samo letos sva se pa odločila da bi probala še kaj drugega in prevladalo je predvsem to , da je apartma v Červarju v bloku na vrhu in kar oddaljen od plaže in men nekako ni dišalo da bi po ene 5x na dan lezla po tistih stopnicah.

Sedaj imam pa še eno vprašanje.Ali je že katera slišala za to da je rabarbara v nosečnosti in med dojenjem prepovedana?Danes sem namreč listala po eni vrtnarski knjigi in tam to zasledila, pa ravno prvi listi so toliko veliki da sem jih hotela pobrati.Bi bila vesela, če bi lahko katera vprašala to pri svojem gin. kajti jaz ga imam šele 17.maja pa je do takrat še kar nekaj časa.

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
3.5.2011 20:17:54   
carly
Tedy user posted image user posted image user posted image pa zauser posted image .

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Pleničke
Miška2006

Kdaj se je vaš otrok "rešil" pleničk (ponoči in podnevi)?

pred 1 letom starosti (14%)

do 2 leta starosti (25%)

do 3 leta starosti (44%)

do 4 leta starosti (10%)

do 5 leta starosti (2%)

po 5 letu starosti (5%)

Število vseh glasov: 393

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!