KIRA
|
jutro punce! jaz sem si pa že vse uredila, ker sem že pri zadnjem pregledu dobila PDP (ker grem tokrat 42 dni prej, ne 28 kot prejšnjoč). Sedaj čakam samo še odločbo od SD. Po telefonu so mi pa povedal, da bom baje imela večjo porodniško kot prejšnjič, ker se mi nekako vzame daljša doba itd.. Skratka, če to drži - pol mi je takoj en kamen z ramen padu. moram pa naabvit še (pered oktobrom) - nekaj bombažnih plenic, pa newborn pleničke, pa nove dudke za novorojenčke. mi je pa G rekel, da bo verjetno spet carski rez, ker sem že sedaj tud 1 imela - na ta način: ko nardijo enega, običajno sledi drugi.. tako da ne vem, kam naj dam mojo hčero ta čas. bojim se, da je ne bi mož vmes spakiral k tašči (ker ga poznam in vem da jo bo), jaz pa nočem da je pri njej, ker je malo čez les.. pa o tem sem vam že pisala, kaj mi vse dela... sedaj zadnjo, kako naj se izrazim? - svinjarijo - po mojem nalašč je nardila prejšnji mesec. moja tamala ima rojstni dan, jaz sem ji pa hotla kupit en tak srčkan rozan tricikel, ki ga imam že dolgo časa nagledanega - njen 1. tricikel pač, pa naj bi ga dobila. ampak ona je seveda to vedla, pa je ruk cuk bežala v trgovino že prejšnjoi mesec, pa je kupila en nagravžen tricikel, iz najcenejše plastike - eno tak raco, ki se mi zdi odurna. po mojem zanalašč. sem že dosti vsega morala požret na njen račun, tokrat je p aizbilo sodu dno in sem jokala in sem se možu tud pritožila in ne govorim več s taščo. tud tamale ji več nisem nesla dol od takrat. saj sem rekla: ko se mi kdo zameri, pol totalno. zdaj je res že preveč.. me je mož potolažu malo, ko je reku, da še 2 mesca potrpim tu, pol bo pa mir, ko bova v svoji bajti. pa da ji bova vseeno tist tricikel kupla, ki sem ga imela nagledanega - ampak to več ne bo njen 1. tricikel. mater, tok se huda, da bi ga najrajš pod tovornjak zabrisala, pa je tega že skoraj mesec dni!! naša mama pa ni tak ščuknjena - z njo se sicer kaj skregam, ampak vsaj posluša in nardi tako kot hočem jaz, pa ne začne mule kuhat, še ob tako majhni dobro mišljeni pripombi.. sicer se je smejala z mene, kaj da kompliciram, ampak sem ji pol razložila, da sem jaz hotla to kupit tamali - njen 1. tricikel za 1. rojstni dan, pa me je razumela, zakaj sem užaljena in jezna... sedaj sva pa morala najt alternativo - ker imam grozno omejene finance - namesto nove gugalnice, sva zrihtala mojo staro, ki je že skoraj tolko stara kot jaz. jo je v glavnem može sam delal, se je močno potrudu: zbrusu jo je oz. pošmirglal, ker je bla rjasta, dal gor nove ležaje, pobarval najprej z minijem , pol pa še z barvo... res je tako lepa sedaj, kot takrat, ko je bla nova... sedaj mam vsaj lepo darilo za najino pucno. res ne vem, kaj bi delala, če te gugalnice ne bi blo pri hiši, pa če moj lubi, ne bi bil tako priden in marljiv... to mi dosti pomeni, da je gugalnico zrihtal. zelo priden je bil.. LP:rozica:
|