Medsebojno obdarovanje-lasten izdelek (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Adelina -> Medsebojno obdarovanje-lasten izdelek (22.12.2010 9:46:59)

Sin-prvošolček ima v petek medsebojno obdarovanje. Darilo naj bo v vrednosti 2€, zaželjen pa je lasten izdelek. Kaj bi s sinom naredila, da bo sošolcem zanimivo? Pomislila sem na lonček za pisala, pa mi na pamet ne pride nič, iz česa in kako, za brskanje pa ni časa. Ideje prosim na plan-za lončke ali kaj drugega.




PinaNina -> RE: Medsebojno obdarovanje-lasten izdelek (22.12.2010 10:48:42)

Kot si rekla: lonček za pisala
Čist ena hitra ideja. Lonček za rože primerno velik oblepita s servietno tehniko (prtiček obrežeta, spodno plast odstraniš, potem s pomočjo razrečenega mekola in čopiča prilepita in prebarvata na lonček, ga morda popestrita še z akrilnimi barvami), potem v vrečko nasujeta bonbončke ali ? zavežeta s pentljico in data v lonček. Darilce je tu.




ksenjak -> RE: Medsebojno obdarovanje-lasten izdelek (22.12.2010 11:23:27)

Jaz sem ravno včeraj za sina pripravila skodelico za čaj, ki jo bo potreboval v vrtcu za čajanko. Sem se spomnila na belo skodelico, ki je bila včasih v kompletu (v bistvu so mišljene kot skodelice za kavo), danes sta samo še dve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , na katero sva z alkoholnimi flomastri narisala božično idilo. Tako čist po otroško - snežinke, snežaka, smreko, sani in dva otroka. Res je izpadlo super, sem bila še sama nad sabo navdušena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. In sin prav tako.
Evo, če imaš kakšno navadno belo skodelico doma, je to 0 EUR, za 2 EUR pa lahko kupiš kakšne čokoladne bonbončke in jih daš v skodelico.

lp




urška76 -> RE: Medsebojno obdarovanje-lasten izdelek (22.12.2010 11:25:17)

Midva sva naredila slončka iz blaga (so se mi glih eni konci valjali naokoli, pa sva ponucala). Drugače sem pa razmišljala o doma pečenih piškotkih v lepi papirnati vrečki in kak okrasek iz das mase gor. Lahko naredita veternico iz tršega pisanega papirja (vsaj naša otrocka sta jih vedno vesela).
Tudi ta ideja z lončkom in servietno tehniko je luštna.




Freya88 -> RE: Medsebojno obdarovanje-lasten izdelek (22.12.2010 13:25:34)

IZVIRNO SPOROČILO: PinaNina

Kot si rekla: lonček za pisala


To se da narediti tudi iz rolice za wc-papir... kateri dodas karton za podlago in vse skupaj okrasita ali s servietno tehniko ali s tempera barvami ipd...




Hope2 -> RE: Medsebojno obdarovanje-lasten izdelek (22.12.2010 13:50:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Adelina
Ideje prosim na plan-za lončke ali kaj drugega.


Ati je nama s sestro pomagal narediti lonček za pisala iz lesa, ki je hkrati predstavljal kocko za metanje (npr človek ne jezi se). In sicer rabiš eno leseno kocko cca 7x7cm. Mi smo uporabili kocko iz lesene palete, teh dobiš vsepovsod na odpadu ali blizu večjih trgovin, ali pa kakega mizarja sfektaš. Nato pa rabiš svedre in smirkov papir. Zvrta se ena velika, globoka, široka luknja, kjer bodo svinčniki (ta predstavlja potem 1 točko na kocki. Na ostale ploskve pa zvrtaš male luknjice in sicer po principu kocke za metanje (2,3,4,5,6 luknjic oz točk). S smirkovim papirjem pa lepo pobrusiš robove, da bodo oglati in da ne bo kaka trska v roke pršla.

Če se lotita to varianto, potem imaš ti fraj dan, pa bo mož ustvarjal z malčkom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Adelina -> RE: Medsebojno obdarovanje-lasten izdelek (22.12.2010 16:09:34)

Hvala punce, verjetno bo kar lonček za pisala, kaj drugega pa mogoče naslednje leto če bodo še zaželjena taka darila. Tudi skodelica mi je lušna, samo nimam nobene primerne bele skodelice, pa tudi flumastri, čeprav alkoholni), se bodo s pomivanjem verjetno spirali dol.
Hope2, super ideja, samo je premalo časa-danes gremo s hčerko v vrtec na delavnico, jutri nas pa tudi ne bo doma in bova ustvarjala proti večeru danes in jutri kakšne pol urice.




Anonimen -> RE: Medsebojno obdarovanje-lasten izdelek (22.12.2010 18:13:44)

Lonček za svinčnike je čisto kul, predvsem pa ga lahko naredi sam - če je to smisel lastnega izdelka.




Stran: [1]