metuljcek321 -> RE: Julijske čveke 2008 - 9. del - Zimska pravljica (24.2.2011 20:10:01)
|
auroraa, lajkam tvoj novi podpis. ločevanje: smo pridni v tej smeri, moram rečt: - plastenke posebej - karton, papir posebej (skurimo) - hrana ipd. - kompost - steklenice posebej - baterije ipd. - ko je odvoz posebej - vedno pa dam s steklenic dol pokrovčke in odnesem v vrtec ali šolo - na obeh koncih zbiramo ... niti ne vem več, za koga, ker je blo že nekaj krogov, a vem, da je za dobre namen in tko simple je dol odvit ... če nesem v vrtec, odvrže Anja, tko da se jo že en mal usmerja v tej smeri - enako doma, ko nosi v kanto smeti, ene nese sem, ene tja, ipd. Eno veliko sranje (dobesedno) so pa plenice, ki jih mečem v tale naš hišni kontejner, k ga praznijo 1x tedensko - NUJNO jih je treba prej zavit, ker sicer umreš od smradu - dihur big time. Me pa zvije, k pomislim, kolk časa se pol plenica razkraja - mora za okolje, prav zares. Odkar smo začeli bolj striktno ločevat, smo tudi zmanjšali kontejner in iz 240 l na 120 l & je ravno pravšnji za celo hišo (? moji starši + midve, pa prej, k smo bli trije, je blo tud ok). To se mi zdi kul in fajn. Da vsaj malo razmisliš, preden odvržeš smeti. Tud v šoli otroke vzgajamo v tej smeri, pa doma, why not set a good example yourself too?
|
|
|
|