|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Najboljša prijateljica, ko izve da si noseča
21.12.2010 10:38:56   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pravi prijatelji so tisti, ki tudi če jih ne vidimo, vemo da so.... Takšnega imam sam samo enega, oba eden za drugega veva, da če bo treba prideva na konec sveta. Lahko se pa tud po mesec dni ne slišiva.

Za začetek... user posted image  In ne, ni to klasično prilizovanje posuto s cukrom, ki že smrdi po sladkorni. Smatram, da tak in podooben vidik prijateljstva neupravičeno zanemarjamo, ko gre za naše življenjske sopotnike... Dobro, pust`mo to, zgornja kalbova misel me je asociirala na nekaj druga.

Leto `92, `93, čudni neki časi, zarožljalo je po celem Balkanu, usoda se je poigrala s številnimi ljudmi. Nam je to sranje vseeno nekaj dalo. Dalo nam je bratstvo med nami tremi. Jaz, R*** in M***. M. je našel zatočišče v našem mestu, skupaj s svojimi je zbežal iz Slavonskega broda, tukaj smo izklesali... ma kakšno prijateljstvo, to je bilo mnogo več od tega, to je bila vez bratstva...

Ma ne mogu ja o ovome na slovenačkom, pa da ga jebeš... Čoveče, mi smo ti bili nerazdvojni drugovi, posebno između R i M isplela se jedna krasna nit prijateljstva, predanosti i odanosti, valjda što su bili generacija, ja sam ipak bio malo mlađi, luđi, blesaviji, nezreo pomalo. Šta smo sve prošli zajedno, nije ni bitno toliko. Sjećam se jedne kuće, upravo završena, izgrađena, pa im trebao neko da to iznutra sve fino očisti. Dok smo mi češkali jajca slobodno se opuštajući u udobnosti bezbrižne svakodnevice olako shvatajući istinite probleme ratom zahvaćenih ljudskih sudbina, M. je obično bivao prašnjav i umoran od posla ne bi li ućario koji bakšiš koji bi kasnije potrošili na nekom avtomatu, ručnom fudbalu, pivu... Sjećam ga se kako smo odolazili tu kod te kuće gdje bi on vitlao metlu, sav ožaren osmijehom kad bi nas vidio kako dolazimo, stao da ispuši svoju sad već treću po redu cigaru, tu bi pali prvi planovi za veče koje očekuje trojicu ne toliko nestašnih momaka...
Taj njegov vječiti osmijeh, uvijek vedrog duha, dobar i nevin, pomalo blijedolikog lica... kao anđeo! Koliko je taj čovjek pozitivno uticao na nas, razbijao svaku napetost koja bi se sručila na ostatak društva, koji je ponekad podilazio mržnji, bijesu, gnjevu zbog sveg sranja koje smo smatrali da nas je zadesilo. Jedino je izgleda njemu bilo zaista jasno. Mogli smo samo da učimo od njega na neki način.

Trajaše to jednu godinu otprilike. Preselio on poslije toga u Srbiju, u Šid. Nismo se dobro ni pozdravili, onako kako treba. R. je od tad ostao nostalgičan, nikad nije prežalio taj njegov odlazak. Poslije su se njih dvojica čuli tu i tamo, proradila i veza "pošta" nakon nekog vremena ali se nedugo zatim gubi svaki trag za M.
Jednog dana zove me R., "brate, umro nam M., odnio ga rak!"... Izgubišmo jarana sunce ti ****, i to kakvu ljudinu.

Nikad nisam shvatio šta se zapravo desilo, sve to vrijeme. R. je u međuvremenu jedno ljeto otišao u Srbiju našao njegov grob, zapalio svijeću, pozdravio se od svog druga. Ja ga zapravo nikad nisam ni oplakao. Dok ljetos na jednoj kratkoj šetnjici sa mojim manjim djetetom nisam slučajno ponovo prošao tom ulicom, pored te zgrade gdje nas je M. uvijek dočekivao, onako sav sijede kovrčave kose od one prašine... Toliko me steglo i stisnulo u prsima da sam u prvom momentu mislio da će pluća da mi raznese, tolika me tuga obuzela, tolika milina i žal u isto vrijeme kada su navrla sva sjećanja, kao da mi je neko grunuo autobus na grudi. Ne mogadoh da se pravim jak više, uronjen u suze sakrih lice koliko mi bi dozvoljeno u onom momentu, stisnuh svoje djete jako i poljubih ga...

Pričaću jim valjda jednog dana tu priču, počeću nešto kao: "Bili jednom vaš tata, R. i M. ...".

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
21.12.2010 11:03:42   
nincika
Žalostna sem, ko preberem takšne zgodbe...jaz imam na tem področju čisto drugačne izkušnje.

Ko sem izvedele, da je moja prijateljica pri svojih 20ih letih zanosila (čeprav bi dala roko v ogenj zanjo, da bo zadnja iz moje generacije, ki bo imela otročka, ker je bila velika žurerka), naju je to povezalo, kot nič do tedaj. Veselila sem se z njo, hotela vedeti vse, kar se dogaja in ko je prišla mala beba, se me niso več rešili. user posted image in tako je bilo vseh 6 let, odkar je rodila. Zmeraj sva se hecali, da bom jaz najprej razcartala njene otročke, ko bo imela pa tretjega, bom jaz imela prvega. In tako je bilo...Zdaj smo nerazdružljivi družinski prijatelji, ona s tremi in jaz s svojo prvo pupo.user posted image

In verjamem, da tako delujejo pravi prijatelji...Magic*, življenjska pot, ki si si jo ti izbrala, ti bo pripeljala nova poznanstva in sigurno tudi kakšno dobro prijateljico s skupnimi interesi. Pa mirno nosečnost želim...

LP, Nina

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
21.12.2010 11:40:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
21.12.2010 14:15:24   
cervika
Tud jaz imam podobno izkušnjo. Ko sem prijateljici povedala, da sem noseča, je odreagirala zelo čudno. Ene trikrat me je vprašala kaj mi je, pol pa če ne mislim več žurat? No, takrat smo se zadnič pogovarjale. Dva tedna po tem ko sem rodila, sem prejela še sms v katerem mi je zaželela iskrene čestitke, in to je to...
Človek ne more verjet, če ne doživi

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 29
21.12.2010 15:19:57   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: cervika

Tud jaz imam podobno izkušnjo. Ko sem prijateljici povedala, da sem noseča, je odreagirala zelo čudno. Ene trikrat me je vprašala kaj mi je, pol pa če ne mislim več žurat? No, takrat smo se zadnič pogovarjale. Dva tedna po tem ko sem rodila, sem prejela še sms v katerem mi je zaželela iskrene čestitke, in to je to...

Sama ne mislim, da so drugi dolzni slediti mjim interesom zato, ker naj bi mi bili prijatelji. Ko sem zanosila so se moje prioritete spremenile. Spemenil se je slog mojega zivljenja, interesi, nacin  zivljenja. Jasno mi je bilo, da so to spremembe, ki se ticejo mene in nisem niti pricakovala, da ljudje okoli mene zavoljo sprememb v mojem zivljenju spreminjajo slog svojega zivljenja, interese, navade. Z nekaterimi sem izgubila skupne teme, ostaja pa vedenje, da ce bom potrebovala pomoc vedno lahko poklicem in obratno - vedno lahko poklicejo mene. Morda nas bodo cez cas znova druzili enaki interesi.
No kljub temu, da ne sledijo mojim interesom ne mislim, da mi niso frendi ali, da so se zato izkazali za slabe prijatelje.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu cervika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
21.12.2010 16:01:28   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: cervika

Sama ne mislim, da so drugi dolzni slediti mjim interesom zato, ker naj bi mi bili prijatelji. Ko sem zanosila so se moje prioritete spremenile. Spemenil se je slog mojega zivljenja, interesi, nacin  zivljenja. Jasno mi je bilo, da so to spremembe, ki se ticejo mene in nisem niti pricakovala, da ljudje okoli mene zavoljo sprememb v mojem zivljenju spreminjajo slog svojega zivljenja, interese, navade. Z nekaterimi sem izgubila skupne teme, ostaja pa vedenje, da ce bom potrebovala pomoc vedno lahko poklicem in obratno - vedno lahko poklicejo mene. Morda nas bodo cez cas znova druzili enaki interesi.
No kljub temu, da ne sledijo mojim interesom ne mislim, da mi niso frendi ali, da so se zato izkazali za slabe prijatelje.

jah, veš, to je pa kakor kdaj. eni ljudje se res odtujijo in niso več pravi prijatelji (jaz jih imenujem "barski",čeprav niso iz bara user posted image - jih pa vežejo samo interesi in nič drugega), drugi pa so sposobni it čez trenutne interese in videt v dušo človeka, kjer čas in prostor nimata dost vpliva. hočem rečt, obe vrsti obstajata in obe imata lahko lastnost odstonosti v tvojem življenju, mislim pa da čutiš (v sebi) razliko, in veš ali je odtujen ali vzporedno živi in ga čutiš, da je v srcu s tabo (kot pravi kalbo). vem, ker sem srečala obe vrsti..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 21.12.2010 16:04:42 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 31
21.12.2010 18:18:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Magic*

Pa vendar me boli- kako lahko tako "zavrača" MOJEGA bodočega otročka, kako lahko "obsoja" življenje, ki sem si ga izbrala in hkrati poleg vsega pričakuje, da bom jaz podpirala njo na njeni poti?
Res se življenje spreminaja, pota ločujejo, pa vseeno- če bi bili pravi prijateljici, bi kljub vsemu še našli skupen jezik, ali pač?!user posted image

Magic* - kako lahko sodiš ljudi na podlagi obnašanja v treh tednih? Kako lahko sklepaš, da zavrača (joj, kakšna grda beseda, čeprav v narekovajih) TVOJEGA (dobro, da je poudarjeno, da se ve, da je tvoj in ne sosedov) otroka?

Praviš, da si najboljša prijateljica. Ampak. Ali se ti obnašaš tako? Si pogledala na drugo stran tehtnice? Si pomislila, da se ob tem, ko so se tvoje prioritete absolutno spremenile, se prioritete drugih ljudi v življenju niso? Sta otroka skupaj načrtovali zadnje leto? Morda dve? Celo več? In zdaj pričakuješ, da se veselita skupaj?

Precej si egositična in na delu so nosečniški hormoni. Namesto da sodiš prijateljico, preberi kakšno knjigo o spremembah pri ženski.

In, ne pozabi, življenje se z otrokom ne ustavi (čeprav je to največja sprememba, kar si jo lahko zamisliš), samo dobi novo dimenzijo. Prej ko boš sprejela, da je to samo tvoja dimenzija, ne dimenzija širnega sveta, lažje ti bo in prej se bo svet veselil s tabo.

(odgovor članu Magic*)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
21.12.2010 18:30:21   
luan
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Pa vendar me boli- kako lahko tako "zavrača" MOJEGA bodočega otročka, kako lahko "obsoja" življenje, ki sem si ga izbrala in hkrati poleg vsega pričakuje, da bom jaz podpirala njo na njeni poti?
Res se življenje spreminaja, pota ločujejo, pa vseeno- če bi bili pravi prijateljici, bi kljub vsemu še našli skupen jezik, ali pač?!user posted image

Magic* - kako lahko sodiš ljudi na podlagi obnašanja v treh tednih? Kako lahko sklepaš, da zavrača (joj, kakšna grda beseda, čeprav v narekovajih) TVOJEGA (dobro, da je poudarjeno, da se ve, da je tvoj in ne sosedov) otroka?

Praviš, da si najboljša prijateljica. Ampak. Ali se ti obnašaš tako? Si pogledala na drugo stran tehtnice? Si pomislila, da se ob tem, ko so se tvoje prioritete absolutno spremenile, se prioritete drugih ljudi v življenju niso? Sta otroka skupaj načrtovali zadnje leto? Morda dve? Celo več? In zdaj pričakuješ, da se veselita skupaj?

Precej si egositična in na delu so nosečniški hormoni. Namesto da sodiš prijateljico, preberi kakšno knjigo o spremembah pri ženski.

In, ne pozabi, življenje se z otrokom ne ustavi (čeprav je to največja sprememba, kar si jo lahko zamisliš), samo dobi novo dimenzijo. Prej ko boš sprejela, da je to samo tvoja dimenzija, ne dimenzija širnega sveta, lažje ti bo in prej se bo svet veselil s tabo.

Hudo podobno sem hotela jaz napisatiuser posted image . Drugače pa za vse, tako ali drugače misleče velja, da se najprej pred svojim pragom pometa......

Temni šolni mraka odstopicajo v gosjem redu slabih šal, da luč razuma odvesla v morje modrih ogledal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
21.12.2010 19:57:54   
botrca
Ti si si izbrala drugačno življenje ona pa očitno še ni pripravljena na to. Če bi bila prava prijateljica bi te razumela in podpirala in otrok nikakor ne bi bil ovira vajinega prijateljstva. Pa ne sekiraj se, ko boš vozičkala, pa klepetala na rr, boš spoznala mamice, življenje se ti bo obrnilo v drugo smer in ne boš imela čas razmišljat o njej in njenih potezah. Pa čestitke za user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 34
21.12.2010 22:15:02   
onka
No jaz imam pa drugačno izkušnjo.
Je bila prijateljica noseča oz. si je ustvarila družino pred menoj. Popolnoma me je črtala iz seznama.
Kar naenkrat ni imela več časa zame, sama hvala jo je bila, kam se je poročila, kdo jo ima vse rad (jaz pa žal takrat razočarana od fanta, od staršev in na žalost še od njeuser posted image .....ko sem si ustvarila družino, sem upala, da bova ponovno našli stik. Kljub mojemu trudu brez uspeha. Me je pa zelo zelo dolgo hudo bolelo, zdaj samo še boli.user posted image
Očitno tko mora bit.

< Sporočilo je popravil onka -- 21.12.2010 22:16:02 >

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.12.2010 8:24:52   
Magic*
e, navad
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Nisem pričakovala, da se bo velselila preko vseh meja, in mi brezpogojno stala ob strani. Hkrati pa tudi nisem pričakovala (glede na njeno zavračanje takšnih ljudi), da bo nastopila s tako ostrimi besedami. Vsako stvar lahko poveš lepo ali pa grdo, pa govoriš o isti stvari.
In ne sodim ljudi po treh tednih, sem samo napisala kaj je ona zaključila po treh tednih- kajti pred tem je bilo vse ok, oz. vsaj mislila sem, da je. In tudi vem, da ima njena zgodba svojo plat, vendar je čisto na njej, da mi jo pove, šele takrat bom vedla kakšna je ta zgodba.
Je pa tale nasvet s knjigo odličen, tudi sama sem že razmišljala v to smeruser posted image In potem sploh ne bom imela časa ukvarjati se s tem hehe

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.12.2010 14:51:41   
vandrovka
jaz še nimam otrok, dve moji zelo dobri prijateljici pa, ampak to ni negativno vplivalo na naše prijateljstvo. jaz sem bila zelo vesela za obe, ko sem izvedela da sta noseči in tudi sedaj se še videvamo, seveda manj pogosto kot prej, pa ne hodimo več popivat, ampak grem jaz običajno k njima na obisk ali pa gremo na sprehod ali kaj podobnega. mislim, da so tiste, ki so se negativno odzvale na novico o nosečnosti nezadovoljne s svojim življenjem in s seboj, verjetno pa tudi precej mlade punce.
drugače pa se strinjam, da je pravo prijateljstvo tako, ki traja tudi če se dalj časa ne vidiš/slišiš. jaz mam eno tako prijateljico s katero se vidiva nekajkrat na leto, ampak sva res sorodni duši in vem da bi dali roko v ogenj druga za drugo. in nikoli ni bilo nobene zamere češ nisi me poklicala x mesecev, pozabila si na moj roj.dan itd., ker je to obema popolnoma nepomembno

(odgovor članu Magic*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
13.2.2011 23:33:11   
Aisha86
sem odgovore sam na hitro preletela...ma prioritete gor al dol, prov tko različni interesi....bla bla bla....v bistvu gre za navadno slovensko fovšijo. V moji nosečnosti sem srečala tooolk fovšnih punc, sodelavk, znank...k jim nikoli nebi pripisala take nevoščljivosti! V večini gre to za punce k se bližajo tridesetim letom in jim ni jasno kako one fensy dekleta, z dobro službo, lastnim domom in resnim fantom še nimajo otrok. A ena študentka (kukr sm jst) pa lahko. (brez skrbi, mam najbolšga fanta na ceumu svetu, živiva v najemu, nimava finančnih problemov...nasploh sva zelo srečen in vesel par). Sej nobena ti ne bo reka naravnost...

(odgovor članu vandrovka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
14.2.2011 8:39:31   
Izabelina
no moja najbolša prijateljica je pa HB 2 mesca za mano zanosila... tko, da sva ble skupi noseče in zdej skupi hodva okol s tamalimi user posted image

drugač je pa tko: mene je zmer zvil ko je bla kšna moja prijateljica noseča in to iz zelo preprostega razloga tut js sm si želela otroka...

kdor čaka dočaka... mogoče bosta pa spet prijateljici ko bo tut ona delala družino, nikol se ne ve...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 39
16.2.2011 19:07:04   
scarlett_
Nisem brala drugih odgovor, tako da ne vem koliko punc ti je že napisalo, da zna bit to kar znana zgodba. No, z mano in mojo najboljšo prijateljico je bilo popolnoma enako, kot si napisala in tako prav tako že od takrat, ko je izvedela veselo novico. No, danes se sploh ne slišiva več, niti za rojstvo ni poklicala in čestitala .. pač tekom nosečnosti so se najini interesi tako razšli, da je bilo na koncu tako.
Ampak nosečnost je posebno obdobje, ki mi je prineslo nove stike z ljudmi, ali pa obudilo kake stare, nikoli mi ni dolgčas po prijateljicah in pogovoru o pleničkah.
Vem pa, da ji bo enkrat žal. Če nič prej, ko bo sama v veselem pričakovanju in bo spoznala kaj je naredila.

(odgovor članu Magic*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
17.2.2011 11:17:06   
Janyna

Pozdravljene,
ne vem a sem prišla po tolažbo, po vzpodbudno besedo ali po kaj, pa vendar, moram to deliti z vami...
Imam najboljšo prijateljico že od osnovne šole. So bili vzponi in padci, vendar takega pa še ne...
Noseča sem dobra dva meseca, omenjena prijateljica to ve in je izmed vseh prva izvedela. Sicer po naključju, pa vendar. Že takrat nad to novico ni bila pretirano navdušena, vendar se je veselila z mano- češ, saj sva le prijateljici!
Potem pa se je vse skupaj le še stopnjevalo. Jaz sem se preselila (le 3km starn) in s tem pridejo tudi nove obveznosti.. od nje pa ne duha ne sluha. Servirala mi je, da nimam dovolj časa zanjo (govorimo o roku 3h tednov), pa vseeno sva se dobivali skoraj vsako dopoldne na kavi, da me posluša, da ne vem kaj naj skuham in na vse zadnje, da jo ne zanima kako bom jaz menjala plenice med tem ko se njej žura in nori...

Sedaj, ko sem še enkrat prebrala kaj sem napisala, mi je vse jasno. Ji pač ni več do druženja in do tega, da bi stvari še vedno delili skupaj.
Res se življenje spreminaja, pota ločujejo, pa vseeno- če bi bili pravi prijateljici, bi kljub vsemu še našli skupen jezik, ali pač?!
user posted image

Daj to njej povej. Mogoče se sploh ne zaveda kaj ti dela s tem ko se tako obnaša. Jaz bi jo sigurno rekla, zakaj je taka do mene. Držim pesti, da se vajino prijateljstvo uredi, mogoče je pa le šokirana, mogoče bi tudi ona rada zanosila pa ne more, ne vem, to boš ti in ona najbolj vedele.

(odgovor članu Magic*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
17.2.2011 11:31:37   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86

sem odgovore sam na hitro preletela...ma prioritete gor al dol, prov tko različni interesi....bla bla bla....v bistvu gre za navadno slovensko fovšijo. V moji nosečnosti sem srečala tooolk fovšnih punc, sodelavk, znank...k jim nikoli nebi pripisala take nevoščljivosti! V večini gre to za punce k se bližajo tridesetim letom in jim ni jasno kako one fensy dekleta, z dobro službo, lastnim domom in resnim fantom še nimajo otrok. A ena študentka (kukr sm jst) pa lahko. (brez skrbi, mam najbolšga fanta na ceumu svetu, živiva v najemu, nimava finančnih problemov...nasploh sva zelo srečen in vesel par). Sej nobena ti ne bo reka naravnost...

Meni pa nikoli ni bilo jasno, zakaj tako veliko nosečnic misli, da so jim druge ženske tako fauš njihovega blaženega, nosečega stanja.......user posted image

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 42
18.2.2011 0:33:44   
Aisha86
jst nism mislila, da so mi fovš, ampak sem vedla! Soseda, ker ne more zanosit. Sodelavka 1, ker je poročena že 5 let in hoče najprej, da ji dajo pogodbo za stalno. Sodelavka 2, ker je v letih, si želi familje in še niti tipa nima. Prijateljica, ker je imela spontani splav in si otroka že velik velik časa želi. To so vse dekleta, ki se v kšni debati čist tko zagovorijo mimogrede o tem, kaj si mislijo.
Otok je kot neka češnja na torti, nek pristan v mirno, urejeno življenje. In to folk zavida.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
18.2.2011 8:12:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aisha86)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
18.2.2011 11:01:26   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86

jst nism mislila, da so mi fovš, ampak sem vedla! Soseda, ker ne more zanosit. Sodelavka 1, ker je poročena že 5 let in hoče najprej, da ji dajo pogodbo za stalno. Sodelavka 2, ker je v letih, si želi familje in še niti tipa nima. Prijateljica, ker je imela spontani splav in si otroka že velik velik časa želi. To so vse dekleta, ki se v kšni debati čist tko zagovorijo mimogrede o tem, kaj si mislijo.
Otok je kot neka češnja na torti, nek pristan v mirno, urejeno življenje. In to folk zavida.

ok, pri tej, ki sem jo odebelila, bi verjela, da ji ni bilo vseeno. pa ne, da ne bi bila vesela zate, ampak v mislih se je najbrž vprašala, zakaj pa meni ni uspelo.
ostalo pa... če hoče imet prvo stalno službo - ja pol ti ne rabi bit fovš, nima še otrok po lastni želji.

ne vem, jaz ne mislim, da je to tolk iz fovšije, ampak dekleta, ki so brez otrok se bojijo, da se bodo z nami lahko pogovarjale le o otrocih, dudah in plenicah. kar moram priznat, da sem od začetka hudičevo pazila, da se to res ni dogajalo. ampak čist podzavestno. in smo šle čez to. in sedaj ima moja tamala full rada mojo prijateljico, ki je sicer starejša od mene, a brez otrok in tipa. pa si želi družine, ampak mi ni nikoli dala čutit, da je meni fovš. v glavnem, ona je bila vesela zame, jaz pa bom zelo vesela za njo, ko bo v pričakovanju

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.2.2011 8:42:10   
Izabelina
ne vem, jaz ne mislim, da je to tolk iz fovšije, ampak dekleta, ki so brez otrok se bojijo, da se bodo z nami lahko pogovarjale le o otrocih, dudah in plenicah. kar moram priznat, da sem od začetka hudičevo pazila, da se to res ni dogajalo. ampak čist podzavestno. in smo šle čez to. in sedaj ima moja tamala full rada mojo prijateljico, ki je sicer starejša od mene, a brez otrok in tipa. pa si želi družine, ampak mi ni nikoli dala čutit, da je meni fovš. v glavnem, ona je bila vesela zame, jaz pa bom zelo vesela za njo, ko bo v pričakovanju

no ne gre za uno fovšijo zavistno... ampak enostavno željo, da bi tut ona mela družino in ker pač tega še ni na vidiku je žalostna... no tko sm js doživljala sebe ob nosečnicah... ker sm si želela družine pa nisem verjela, da mi bo to kdaj dano... in sm bla "fovš"... samo ne fovš - žleht - ampak pač... joj, da bi tut men uspelo...

hehe user posted image ne znam razložit... ampak js sm se ob nosečnicah slabo počutila... pa sm bla vesela za njih, ob težavah trepela z njimi in tko naprej...  pa se vseen slabo počutila, ker nism bla tut js noseča...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 46
28.2.2011 8:42:34   
Majuska
Predstavljaj si, da je tvoje življenje vožnja z vlakom. Ljudje (v tem primeru prijatelji) vstopajo in izstopajo, nekateri pa se peljejo do končne postaje. Sama sem v praksi še prevečkrat to izkusila. Prijateljstva, za katera sem bila prepričana, da bodo trajna, so razpadla. Za vsak takšen razhod mi je bilo žal, ni važno, ali smo se sporekli ali pa je zadeva sama od sebe razpadla. Zame je bil to del učenja. Pridobila sem si nove prijatelje, ki jih cenim in ki cenijo mene. Včasih pride do trenj, saj so del naših vzponov in padcev, pa vendar, vse preživimo. 
Za tvoj primer težko rečem, kaj se je zgodilo. Tebi se je življenje spremenilo, prijateljičino pa je takšno kot prej. Sprememba pa je za obe. Ti raje uživaj v nosečnosti in se ne obremenjuj, najbrž si boš v tem času pridobila nekaj novih prijateljev. Kaj bo storila prijateljica, ti najbrž ne bo vseeno, ampak ne moreš se pa odločiti namesto nje. 
Pazi nase!

< Sporočilo je popravil Majuska -- 28.2.2011 8:43:18 >

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 47
9.3.2011 11:23:08   
CariSSa10
Uh prijateljstvo-ko odrasteš je njihov pomen čisto nekaj druga kot pa v ''šolskem'' obdobju, ko smo se hecali, žurali...
Tudi jaz mam podoben primer kako se ''najboljša prijateljica umakne'', pa še niti noseča nisem. Bile sma nerazdružljive, hodle skupaj na morje, se dobivale vsaki dan na kavicah itd že od malega. sedaj, ko pa sem našla najbolšega fanta, sma si skupaj uredila najino stanovanje in sem res srečna, pa se stvari obrnejo. če jaz ne pokličem, sa ne spomni na mene. ko jo vidim mogoče v mestu se pozdravima pa čutim da ni več to to. sem se res spraševala kaj je to? je res ljubosumna ali pač so se spremenili skupni interesi pa naju je to oddaljilo? sedaj pa se več ne sekiram. v določenih situacijah v življenu pač spoznaš kdo so tisti pravi prijatelji in kdo se s teboj veseli..
Tak da se ne sekiraj, uživaj kot nosečka in spoznala boš nove mamiceuser posted image

< Sporočilo je popravil CariSSa10 -- 9.3.2011 11:25:15 >

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 48
9.3.2011 12:09:28   
gita10
Nisem vsega brala, ker sem v službi pa bi mi vzelo preveč časa. Se bom pa postavila v bran tej prijateljici. Sama sem bila zadnja v svoji družbi, ki sem se odločila za družino. In ko je prva prijateljica zanosila pri 20- ih, mi ni bilo nič jasno. Bila sem na nek način jezno na njo. Ker so najini načrti bili čisto drugačni. Hoditi na faks, žurat, prepotovati svet- sedaj se je pa ona naenkrat odločila za moža in otroka. Njena pravica je bila da se odločila, da bo mlada imela otroke, ampak zakaj bi jaz sedaj cele dneve poslušala o planičkah in njenem možu, če je pa mene zanimalo kako zaslužiti dovolj denarja za kakšno potovanje. O svojih dogodivščinah ji pa enostavno nisem želela govorit, ker sem takrat mislila- glede na to, da sem jaz uživala sto na uro,da bo njej žal, da se je odločila za to kar se je - tega pa nisem hotela.
Po 15 letih sva še vedno dobre prijateljice in tudi bomo vedno. Veselila sem se njenega otročka vendar poslušat vsak dan samo o planicih, joku, krčih.... takrat res ni bilo za mene. Danes je situacija drugačna ... ona žura, ker ima otroke že dovolj velike, jaz pa svojim otrokom gledam risanke ... tako pač je. Vendar veva, da če kadarkoli kaj rabiva sva tu ena za drugo in to ne pomeni, da morava vsak dan kavo skupaj popiti .

(odgovor članu CariSSa10)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?