|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   temenca pri 2 letnici
18.12.2010 22:59:29   
soncica01
pa še eno temo bi odprla - kot dojenček je imela temenca, ne sicer veliko in smo to lepo odpravili, sedaj pri skoraj dveh letih pa so se ji spet pojavila.

Ali je to normalno pri tej starosti in kakšno je zdravljenje - enako kot za dojenčke?

Vnaprej hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: temenca pri 2 letnici
18.12.2010 23:06:36   
Ploha
naša bo februarja 2 pa jih ima tudi še kar...pa še težje se dol spravi, ker ima že veliko lask, pa še ne pusti, da ji to dol "čoham"

pomoje ni nič narobe....ne vem pa ne...

delam pa isto kot pri dojenčku, mustela je zakon!

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.12.2010 23:11:09   
gaya24
Ja, to se zgodi, sploh punčke, ko imajo daljše laske!
Kupi peno proti temencam od Mustele v lekarni, najboljše za temenca! Mam taščo, ki je patronažna sestra in sem jo ravn zadnjič spraševala za eno kolegico, ko je njena 2,5 letnica dobla temenca. No, mi je potem kolegica povedala, da je šlo s to peno takoj vse dol.

Neposredna povezava do sporočila: 3
19.12.2010 4:43:59   
Ploha

IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

Ja, to se zgodi, sploh punčke, ko imajo daljše laske!
Kupi peno proti temencam od Mustele v lekarni, najboljše za temenca! Mam taščo, ki je patronažna sestra in sem jo ravn zadnjič spraševala za eno kolegico, ko je njena 2,5 letnica dobla temenca. No, mi je potem kolegica povedala, da je šlo s to peno takoj vse dol.

ne vem kaj sem narobe nardila, ampak ko sem naši s to peno/šamponam od mustele umila lase, so se delci temenc med lase zatanil, ni šlo dol ne z vodo, nč...sem vsak del posebej ven jemala....še prej sem pa lase posušila...

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.12.2010 7:29:42   
mateyka
Ploha, zataknili so se zato, ker so tako velika temenca in lasje tako dolgi. če bi bili lasje krajši ali manj temenc, bi bilo lažje.

hočem rečt, to jepa tako če mate dolgolasko z veliko temenci - mi smojo tudi meli user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 19.12.2010 7:33:09 >

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.12.2010 7:46:07   
Ploha

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Ploha, zataknili so se zato, ker so tako velika temenca in lasje tako dolgi. če bi bili lasje krajši ali manj temenc, bi bilo lažje.

hočem rečt, to jepa tako če mate dolgolasko z veliko temenci - mi smojo tudi meli user posted image

ahaaa, se pravi, da je najbolje, da jo postrižem user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.12.2010 7:53:35   
Pikica_82
Mi jih tudi mamo spet, pri 22m. Tudi uporabljava Mustelo, ampak se mu hitro vrnejo nazaj, sploh, če vmes (ko jih nima), uporabljava kak drug šampon.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.12.2010 8:51:23   
Najaa
Enako. Pri naši 22m sem jih tudi spet opazila, ampak ona ima na srečo še kratke laske. Jaz jih spravim dol tako, da glavo namažem z mandeljnovim oljem in pol operem in malo zdrgnem z brisačo lasišče. Včasih tud sam zdrgnem, nič ne mažem prej.

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.12.2010 21:14:33   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ahaaa, se pravi, da je najbolje, da jo postrižem user posted image

jaz je nisem. sem bla pa kot mama opica neki časa user posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.12.2010 21:33:11   
Ploha
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.12.2010 8:12:53   
bučkabb
no mi smo jih tud dobili in sem govorila z eno mamico in je rekla da so jih dobili takoj ko so začeli uporabljat Jonsonov šampon, ko so ga dali vstran pa je bilo vredo iin jaz takoj povežem s tem, ker sem tudi jaz dvakrat pred tem ko sma govorile oprala mali glavico s tem šamponom. no potem sem tudi jaz dala vstran takoj ta šampon in so se takoj nehale delati, sedaj jih imama čist malo še za dol spravit.
mogoče tudi ti poskusi z zamenjavo šampona, ker je lahko to tudi razlog.

sicer jih je pa res zelo teško dol spravit, sploh če ima malo daljše in goste laseke, pri nas je že takouser posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.12.2010 9:42:40   
vesna_b
hm, johnsonov šampon... mi smo ga tud imeli. pa temenca tud... mogoče pa je res povezava...

no, jaz sem ji glavico namazala z olivnim oljem, pustila kako urco, potem pa smo se šle skopat in umit lase. mal sem bolj podrgnila in je šlo vse stran.

ampak res zanimivo za šampon... sedaj imamo otroški šampon od oriflame - ker se je tamali takoooo dopadla flaška, pa tud temenc ni več...
(hm, že sedaj jo navajam na kataloško prodajo... user posted image )

aja, ima pa dolge lase, goste pa sicer ne tako, kot bi želela. ampak se gostijo, ker jo po malo strižemo vsake toliko časa

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 20.12.2010 9:43:22 >

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.12.2010 17:50:59   
Pikica_82
Zanimivo, tudi midva sva uporabljala Johnsonnov šampon, in sva jih dobila nazaj. Bom zamenjala za kaj drugega, pa da vidimo. Ker da tolk uporabljam Mustelinega se mi ne zdi ok, po moje ni glih za vsakokratno pranje laskov (če uniči temenca, najbrž ni glih najbolj blag šampon, al pač?)

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.12.2010 21:42:13   
scorpiogirl
Mi smo tudi našemu 2,5-letniku z Mustelino peno spravili temenca stran, pa ima kar dolge pa goste lase user posted image je res imel ogromno teh temenc, ker se mi ni dalo mu praskat dol tega pa se borit z njim, da je šlo kej stran (mu fullllllllllllll ni blo)
Pikica, ta Mustela je za novorojenčke, tako da ni panike, če skoz umivaš s tem šamponom, pomoje user posted image

Ni nam dolgčas :)

Neposredna povezava do sporočila: 14
21.12.2010 17:03:24   
Pikica_82
Vem, saj ga mava že od rojstva dejansko, sam ne vem, tak filing mam (možno da se motim ne), da ni glih nek nedolžen šampon. Itak pa bankrotiram na njem, da ga skoz uporabljam user posted image  Čeprav dolgo zdrži ena flaška, sam vseeno.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.12.2010 19:41:41   
Najaa
Ja, Johnsonov šampon dela prhljaj. To sem že zdavnaj ugotovila, tak da pri moji temence niso od tega šampona, ker ga ne uporabljamo.

Neposredna povezava do sporočila: 16
23.12.2010 8:35:38   
urskavaup
tudi nam so se pri 28 mesecih ponovno pojavili. Frizerka je rekla, da jih lahko otroci dobivajo še do 7. leta in je to povsem normalen pojav. Mi smo jih odpravili kar z mandljevim oljem. Medtem, ko je gledal risanko, sem ga po cartala in po glavi malo božala, česala in čohala. Se ni nič bunil.

Neposredna povezava do sporočila: 17
13.1.2011 17:30:13   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

naša bo februarja 2 pa jih ima tudi še kar...pa še težje se dol spravi, ker ima že veliko lask, pa še ne pusti, da ji to dol "čoham"

pomoje ni nič narobe....ne vem pa ne...

delam pa isto kot pri dojenčku, mustela je zakon!

naša je mela tud trdovratne temence, jih nikakor nismo uspeli odpraviti.. še zdej (pri 20mes) jih je nekaj ostalo.. pa mamo isti problem da takoj ko začnem šarit po glavi s prsti ali glavnikom nastane cela drama :(

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.1.2011 17:32:25   
Shorty_
moja jih je imela do četrtega leta skoraj, veliko olivnega olja in česanja ter pranja glAVE JIH JE ODPRAVILO, sem bila pa res vztrajnauser posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.1.2011 14:14:09   
malaMravljica
jaz pa sem jih vceraj opazila pri mojem 15 mesecnem dolgolascu. Sploh ne dobim nic dol, ker ima tok dolge laske. Sicer uporabljam peno od mustele, samo kako pogosto pa naj mu perem sedaj laske, da se resiva tega? Pri tej starosti je tudi skor nemogoce ga imet pri miru in mu sarit po glavi, sem mu hotla kar eno zelo mastno kremo mu namazat na lasice, sam je vse pristalo na laseh.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.1.2011 19:06:01   
Pikica_82
Mravljica jaz sem mu na 2 dni, pa je šlo po parih pranjih čisto vstran (kakih 3 pranjih). Sem mu sedaj zamenjala šampon, in jih tud ob navadnem šamponu ni dobil nazaj, tak da je pri nas zgleda res Johnsonov šampon bil kriv. Sem prav vesela, ker tole je res ena nadležna stvar user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.1.2011 20:28:39   
rozilu
Meni je pa v lekarni zagotovila, da je Mustela zelo nežna in lahko skozi uporabljam. Tako da imam flaško že od temenc dalje (od okoli 4.m), pa kadar ji umivam laske, ji s tem.

Že od rojstva ima ful dolge laske in sem ji takrat z mandljevim oljem naredila samo štalo... Mustela pa je v treh dneh vse rešila (mogoče pa sem celo kombinirala oboje).

Je pa umivanje laskov zeloooooo redko, po mojem na 10 ali 14 dni... Ne mara

< Sporočilo je popravil rozilu -- 28.1.2011 20:29:06 >

Neposredna povezava do sporočila: 22
29.1.2011 14:18:32   
malaMravljica
Pikica, na kater sampon si pa presla sedaj? Johnsonov sampon pa tudi meni ni ok.

Rozilu, jaz tudi imam mustelo peno in s tem umivam ze od temenc dalje, verjetn od dec.09, pa se nisem porabila cele flaske. Umivam pa recmo 1x na teden oz po potrebi, ko si pri jedi uspe kaj na lase zalimat. Tudi umivanje laskov mu ne dela problemov. sam od ko mu sprednje spiram in gre full vode po obrazku dol, pa ga primem takrat, da ne bi padel in se pol kmalu smeji.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.1.2011 17:52:43   
Pikica_82
Tud midva sedaj umivava 1 krat na teden, po potrebi tudi kdaj vmes. Poleti pa sva jih vsak dan, samo nisva vsak dan šampona uporabla. Sedaj mava šampon od Alverde.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?