malinica1
|
Misliš, da jih veliko razmišlja za odhod v tujino ker je pri nas vedno manj "pristnih" Slovencev? kako malo jih bo šele v tujini! poleg tega, da imajo tudi oni svoje manjšine, ki jim delajo težave, Francozi Turke, Nemci Turke in Poljake, vsaka država ima svoje..Tudi sama razmišljam o odhodu v tujino..ampak zaradi tega, ker je v sloveniji tako težko dostojno živeti, zato, ker bi bila npr. v Kanadi vsaj trikrat bolje plačana za delo v moji stroki, ker so tam stroški enaki našim, in bi v parih letih našparala za pol stanovanja pri nas, v Skandinaviji bi svoje stanovanje itak že imela. Tukaj še pogojev nimam za vzet kredit v višini stanovanjca, kaj šele pogojev za dostojno življenje ob odplačevanju kredita nadaljnih 30 let..ja zato bi šla ven, ker so drugje boljše možnosti za izobražene ljudi. Drugače ne vem iz kje prihajate ljudje s takim negativnim mnenjem o tujcih..mogoče imate res svoje razloge, ki so na mestu, ampak mislim, da se res ne sme posploševat kar na vse. Se vam ne zdi večje bogastvo ravno mešanje kultur? Kjer se stika vzhod z zahodom, tam leži zibelka umetnosti in kulture...Se vam ne zdi bolj bogat otrok, ki je deležen dveh ver, dveh tradicij, dveh svetov, dveh mišljenj, dveh jezikov? pa naj gre za Japonko in Nemca, ali pa za francoza in brazilca, da ne boste msilili, da vse to leti samo na slovenko in bosanca...če daš skupaj dve različni sestavini, dobiš bolj žlahten rezultat, kot če daš skupaj dve isti....
|