Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: pridevniki-7 r. pomoč prosim 16.12.2010 8:41:26
|
|
|
|
Freya88
|
Razlozi mu, da se po osnovnikih vprasas s kaksen, po premernikih pa kateri... verjetno je isto tudi pri preseznikih... to je edino kar mi pade na pamet... preverita vec moznosti stopnjevanja in kako se po njih vprasas...
|
|
|
|
RE: pridevniki-7 r. pomoč prosim 16.12.2010 8:54:39
|
|
|
|
oka
|
Freja, hvala To sem mu že razložila ampak njemu ne gre v glavo zakaj se ne moreš vprašati npr. kakšen otrok ima kolo (prejšnji primer). Zanima me, če je kako pravilo, ki določa kdaj je vrstni in kdaj lastni pridevnik.
|
|
|
|
RE: pridevniki-7 r. pomoč prosim 16.12.2010 9:24:58
|
|
|
|
Taddy78
|
Kaj pa "umazan deček"?
|
|
|
|
RE: pridevniki-7 r. pomoč prosim 16.12.2010 9:47:03
|
|
|
|
urška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 Kaj pa "umazan deček"? kakšen deček? če bi rekla pa "najbolj umazan" bi bil pa kateri. jaz to tako razumem.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 16.12.2010 9:52:46
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: pridevniki-7 r. pomoč prosim 16.12.2010 9:53:24
|
|
|
|
oka
|
Umazan deček: Deček je umazan. Umazani deček ima strgane hlače (bogi otrok). Jaz to razumem tako, da ločilni pridevniki nimajo končnice, določni pa imajo končnico i. O.k. to sem mu razložila. Zatakne pa se pri ženski obliki pa kot sem že rekla, zakaj ne moreš obakrat vprašati kakšen. Sem mu razložila, da so to pač slovnična pravila, zdaj pa me zanima, če katera mogoče ve kakšna točno so ta pravila, da ga ne bom narobe učila. Stopnevanja pridevnikov pa še niso jemali. Pa hvala za predloge
|
|
|
|
RE: pridevniki-7 r. pomoč prosim 16.12.2010 9:57:52
|
|
|
|
oka
|
Umpa nič ga nisi pihnila. Jaz sem mu to poskušala dopovedati tako, da določni pridevnik uporabljamo takrat, ko enkrat nek samostalnik že omenmo in o njem govorimo naprej (nekako po principu angleškega A in THE). Zdaj pa ne vem, če sem mu to prav povedala. Mah tako kot sem rekla, še sama ne znam vprašat.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?