norice in nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

rokii -> norice in nosečnost (14.12.2010 23:07:04)

Pozdrav,
zanima me če je imela katera izkušnje z noricami v nosečnosti; skrbi me ker sem v 31 tednu nosečnosti in si noric trenutno ne želim (jaz sem jih prebolela).
Naj povem da je moj sin, ki je star 3,5 let bil v stiku s punčko ki ima  sedaj norice (sin jih še ni prebolel). V stiku z njo je bil približno pred 2-3 tedni, takrat je punčko bolel trebušček. Danes me je poklicala njena mama in mi sporočila da ima potrjene norice. Zanima me koliko je možnost da jih bo dobil, kljup temu da takrat ni imela mehurčkov . Moj sin je ta vikend zelo jamral po bolečini v trebuhu, malo jedel in veliko pil, v njegovi skupini ni noric oz. nizu, v nizu v katerem je ta punčka pa so norice.
Zanima me kdaj je velika verjetnost da bo dobil norice, slišala sem da je nevarnost dva dni pred izbruhom in še dokler ne izginejo?
Ter kakšna je nevarnost za moj plod??

Hvala za vse odgovore.

ledenaa -> RE: norice in nosečnost (14.12.2010 23:12:01)

Pa saj ni bojazni,ker si jih že prebolela

rokii -> RE: norice in nosečnost (14.12.2010 23:26:33)

nekateri pravijo da je nevarnost da virus ostane  in da je velika nevarnost ko se otrok rodi da dobi norice. poklicala sem danes g in mi je rekla naj pridem po napotnico za infekcijsko kjer mi bojo naredili test s katerim vidijo, koliko imam proti teles. kljub temu da sin še ni zbolel. Test bo informativen da se bom pomirila.

Felicita -> RE: norice in nosečnost (15.12.2010 6:03:14)

IZVIRNO SPOROČILO: rokii

nekateri pravijo da je nevarnost da virus ostane  in da je velika nevarnost ko se otrok rodi da dobi norice. poklicala sem danes g in mi je rekla naj pridem po napotnico za infekcijsko kjer mi bojo naredili test s katerim vidijo, koliko imam proti teles. kljub temu da sin še ni zbolel. Test bo informativen da se bom pomirila.

ne verjemi jim. na infekcijsko pa le pojdi, v najslabšem primeru boš dobila injekcijo in boš potem 100% da se ne boš nalezla.

ledenaa -> RE: norice in nosečnost (15.12.2010 8:21:38)

Bilo bi tudi dobro,da se te ki pravijo malo podučijo:

http://med.over.net/forum5/read.php?19,6075337,6076819#msg-6076819

http://www.mojmalcek.si/teme/nosecnost/199/norice_in_nosecnost.html
http://www.pampers.si/sl_SI/parenting-questions/prednatalni-razvoj-zapleti-norice/1486

Adelina -> RE: norice in nosečnost (15.12.2010 10:08:57)

No, delno je to res. Če jih preboliš v zelo mili obliki (par izpuščajev), dejansko ni nujno, da se ustvarijo protitelesa. Govorim iz lastnih izkušenj, ko sem bila s hčerko (novorojenko) v bolnici zaradi noric in mi je tamkajšnja zdravnica sama rekla, da bodo po hčerkinem dopolnjenem 1 letu naredili test, če so se ji ustvarila protitelesa, ker je imela tako blago obliko noric, pa še zatirali so jih z zdravili, ker je bila novorojenka.
Če pa imaš veliko izpuščajev, pa ni bojazni, da bi jih dobil še enkrat.

rokii -> RE: norice in nosečnost (17.12.2010 23:56:55)

vsem hvala za informacije, sama sem imela pri 2 letih hudo obliko noric, rdečk in ošpic; ter z mamo pristala v bolnici.

Stran: [1]