|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroški dodatek
14.12.2010 14:36:00   
Tula
Pozdravljeni!

Ja, spet jaz user posted image
Prejšnji mesec sem vložila novo vlogo za otroški dodatek in 1.12.2010 dobila novo odločbo, ki velja od 1.12.2010, ampak nakazila danes ni bilo. Slučajno kdo kaj ve o teh stvareh?

Hvala!

Tia 26.11.2002
Lea 16.7.2005
Matija 11.11.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroški dodatek
14.12.2010 16:35:37   
gaya24
Verjetno boš dobla januarja 2 nakazila

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.12.2010 17:27:23   
benika
Vsekakor jutri pokliči na CSD. Ti bi morala dobit ta mesec nakazan OD še po stari odločbi. 

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2010 18:19:14   
Tula
Hm, a se ne dobiva OD za tekoči mesec? Ker lanska odločba je potekla 30.11.2010, novo sem pa tudi že dobila, denarja pa od nikoder. Jutri bom poklicala tja, me res zanima, kaj mi bodo povedali...user posted image

Tia 26.11.2002
Lea 16.7.2005
Matija 11.11.2009

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2010 18:56:37   
zmajaz
Ne - za nazaj se dobiva.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2010 19:20:37   
Tula
No, ko dobim nakazilo, sporočim, kdaj je bilo in za kdaj user posted image

Tia 26.11.2002
Lea 16.7.2005
Matija 11.11.2009

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2010 21:33:22   
katjandraž
to sem se tudi jaz danes spraševala; sem prvič dobila dodatek za nego, na odločbi pa piše s 1.11.10, pa sem misla, da bom dvojno dobila. Očitno gre res za pretekli mesecuser posted image .

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2010 21:39:13   
Tula
Jaz pa sem še vedno prepričana, da ne gre za pretekli mesec, ker je odločba do konca novembra in za november sem dobila še normalno, ko je bil datum. Bolj me skrbi to, da se zna zgoditi, da bo januarja za dva meseca, ker ne vem, kdo bo zdaj vse položnice plačal user posted image

Tia 26.11.2002
Lea 16.7.2005
Matija 11.11.2009

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2010 21:59:38   
zmajaz
Bodi prepričana, kar želiš, a to še vedno ne spremeni dejstva, da se vsi transferji, ki izhajajo iz zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih izplačujejo za pretekli mesec. Tako da ta mesec bi še morala v vsakem primeru dobiti izplačilo po stari odločbi. Morda si pa prezgodaj zjutraj preverjala in pač še ni bilo nakazano - ne vem - samo ugibam.

Hočeš še dokaz?
Izvoli:

99. člen
(rok izplačevanja)

Ministrstvo izplačuje:
1. posamezne vrsto starševskega nadomestila,
2. starševski dodatek,
3. otroški dodatek,
4. dodatek za nego otroka,
5. delno plačilo za izgubljeni dohodek,
najkasneje do 15. v mesecu za pretekli mesec.

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.12.2010 8:35:10   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
Morda si pa prezgodaj zjutraj preverjala in pač še ni bilo nakazano - ne vem - samo ugibam.

Otroški dodatek se izplačuje takorekoč avtomatsko. Bančni "sistem" ga nakaže takoj, ko se "obrne" datum, kar pomeni, da je denar na TRR že ponoči.

Tula - če ga ni bilo, nič ne čakaj. Če ti je prejšnja odločba veljala do 30.11.2010 (kakor meni), potem bi morala včeraj dobiti nakazilo za november. Nekaj so zaje*ali, tako, da kar danes pokliči.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.12.2010 10:10:42   
Tula
Kerensa,

ja, tudi meni se zdi, da so nekaj zeznili, ker se mi še ni zgodilo, da ko sem podaljšala vlogo, da ne bi dobila naslednji mesec nakazila. Danes sem sicer poslala mail, ampak bo najbrž boljše, da kar pokličem tja.

Hvala!user posted image

Tia 26.11.2002
Lea 16.7.2005
Matija 11.11.2009

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.12.2010 16:04:29   
Tula
No, samo naj povem, da sem zaklala samo sebe, ker je bila lanska odločba do 31.10.2010.
In hvala državi in gnilemu sistemu, ki špara na obvestilih o preteku odločbe. user posted image

Tia 26.11.2002
Lea 16.7.2005
Matija 11.11.2009

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.12.2010 16:31:46   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Tula
In hvala državi in gnilemu sistemu, ki špara na obvestilih o preteku odločbe. user posted image

Za pošiljanje obvestil zagotovo ni šla zanemarljiva vsota denarja in če je človek toliko malomaren, da se ne more dandanes ob vsej tehnologiji, ki je na voljo (opomniki v telefonu, opomniki v raznoraznih koledarjih, med drugim na Gmailu, celo državna e-uprava omogoča nastavitev, da ti pošljejo opozorilo na e-mail), ne more poskrbeti, da se bo pobrigal sam za svoje pravice, si niti ne zasluži, da sploh kaj dobi - država bi morala samo dajati in dajati, potem pa še to ni dovolj - še spomniti bi te morali, da ne boš pozabil vloge oddat. In zdaj je zaradi TVOJE LASTNE MALOMARNOSTI sistem tisti, ki je gnili. user posted image

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.12.2010 17:10:50   
benika

No, samo naj povem, da sem zaklala samo sebe, ker je bila lanska odločba do 31.10.2010.

Se čisto strinjam z zmajaz, ni gnil sistem (ki nas btw ni dolžan obveščati o poteku pravice do OD), temveč si malomarna ti. Boš pač en mesec brez OD in naj ti bo to šola za vnaprej.

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.12.2010 18:29:38   
Tula
Dajta me še POBRUHAT, prosim.

Vidve sta, zgleda, med tistimi, ki človeka, ko je na tleh, pohodita do konca.
A mislita, da sama ne vem vsega tega, kar sta vidve blagovolili izliti na ta forum?
Ne, nisem užaljena, ker zaradi nekoga, ki ga ne poznam in mi ne pomeni nič, ne morem biti užaljena.
Ampak še enkrat: HVALA.

Tia 26.11.2002
Lea 16.7.2005
Matija 11.11.2009

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.12.2010 18:53:53   
zmajaz

Ne - ni res - še vedno sem vsakomur pomagala z vsemi mogočimi nasveti, sploh s področja starševskega varstva, dohodnine in podobnih zadev, kjer sem le lahko in če sem le znala, ampak mi pa gre grozno na živce, če ljudje vedno za vse krivijo državo, sistem in ne vem kaj še vse, samo sami niso nič krivi.

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.12.2010 18:58:38   
m_o_i
da ne bodo vec posiljali obvestil glede podaljsanja OD so razglasali na vseh moznih koncih nekaj mesecev. se na tem forumu se je lahko nekajkrat prebralo, da obvestil vec ne bo...
je blo pa pred majem, ker vem, da sem bla se noseca, ko sem to brala user posted image  

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.12.2010 19:42:09   
*miska.mcc*

Ne - ni res - še vedno sem vsakomur pomagala z vsemi mogočimi nasveti, sploh s področja starševskega varstva, dohodnine in podobnih zadev, kjer sem le lahko in če sem le znala, ampak mi pa gre grozno na živce, če ljudje vedno za vse krivijo državo, sistem in ne vem kaj še vse, samo sami niso nič krivi.

točno. VEDNO!

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.12.2010 9:23:45   
majčica1508
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

točno. VEDNO!

se podpišem pod tole...................user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?